har-flexicon®: Cuplare rapidă cu un singur fir în PCB

by donpedro

HARTING Technology Group continuă să extindă programul său pentru tehnologia de conexiune har-flexicon® PCB, tehnologie care permite conexiunea cu un singur fir a dispozitivelor industriale. Noi produse pentru conductori cu secţiuni transversale mai mari cu alţi paşi extind domeniile de utilizare şi posibilităţile de proiectare pentru familia acestor produse.

de Lennart Koch, Product Manager, HARTING Technology Group, Lennart.Koch@HARTING.com

Dezvoltarea tehnologiei de placă de circuit imprimată este în plină desfășurare și solicitările impuse componentelor ce vor fi amplasate pe plăcile de circuit – precum și asupra tehnologiei de producţie – este la fel de dinamică. Aceasta conduce la noi soluţii radicale care permit procese optimizate, procese îmbunătăţite și costuri mai reduse. Componentele tehnologiei de conexiune trebuie să fie mai mici, mai flexibile și mai ușor de manipulat.

har-flexicon® este tehnologia inovativă de conexiune placă de circuit pentru aplicaţii industriale

Aceasta se aplică tuturor industriilor unde se utilizează dispozitive electrice și electronice cum ar fi PLC-urile, driverele, senzorii, actuatorii și modulele de interfaţă, ex. ingineria mecanică, automatizarea industrială, tehnologia energetică și de transport. Tendinţa în designul dispozitivului este ca toate componentele de pe placa de circuit să fie manipulate în mod uniform – cu alte cuvinte, ele să poată fi plasate și cositorite în același proces cu componente SMD (Dispozitiv Montat pe Suprafaţă) cum ar fi condensatorii, rezistoarele sau circuitele integrate.

Aceasta se aplică de asemenea pentru tehnologia de conexiune electrică pe placa de circuit. Răspunzând la aceste dezvoltări, HARTING Technology Group a proiectat conceptul har-flexicon® astfel încât, conectorul poate fi poziţionat și lipit în același proces automat pick-and-place pentru componente electronice și lipire în reflux.
Tehnologia de conexiune PCB este utilizată pentru a putea conecta dispozitivele industriale pe teren. Instalarea echipamentului și manipularea cablajului cu conductor unic pe teren se efectuează pe baza cerinţelor clienţilor. În consecinţă,

în ciuda miniaturizării, tehnologia de conexiune trebuie întotdeauna personalizată pe teren pentru utilizator, indiferent cât de mic este dispozitivul. Aceasta include cerinţa utilizatorului de a putea cabla dispozitivele cu conductori individuali pentru transmisia de semnale I/O, sau pentru a livra energie, toate acestea fără un instrument de asamblare special.
Toamna trecută, har-flexicon® de la HARTING Technology Group a prezentat o nouă familie de produse de conectare pentru PCB și conectori pentru o conectare cost-eficientă a dispozitivelor industriale.
Cel mai mic membru al familiei este un conector PCB extrem de miniaturizat cu mărimea pasului de 1,27 mm pentru o conectare fără scule a firelor individuale. Aceasta face disponibilă cea mai mică mărime de reţea pentru tehnologia de conexiune pentru instalarea pe teren.

Tehnologia IDC (Conector cu secţionarea izolaţiei) înseamnă că se poate efectua fără efort conexiunea de fire flexibile subţiri cu secţiuni AWG 28-26 (0,05 –0,14 mm2) deoarece nu sunt necesare scule speciale. Aici, pot fi transmiși curenţi de până la 4 amperi, depinzând de secţiunea de conexiune.
Pentru transmisia de curenţi mai înalţi și pentru conectarea de diametre ale firului mai mari cuprinse între 0,5 – 2,5 mm2, HARTING va profita de expoziţia din acest an de la Hanover Messe pentru a prezenta contactele PCB și conectorii cu pași de 2,54 mm, 3,50 mm/3,81 mm și 5,00/5,08 mm în versiunile drepte și în unghi cu până la 20 de pini. O conexiune push-in spring-cage permite conectarea rapidă de fire torsadate și solide fără scule.
Toate componentele sunt proiectate pentru procesul de lipire în reflux și pentru poziţionare automată efectuată în procesul pick-and-place.
În plus, har-flexicon® vine în pași de 1,27 mm și 2,54 mm pentru a corespunde cerinţelor SMD. Elementele de fixare solidă SMT asigură o stabilitate ridicată a componentelor SMD pe placa de circuit.

SELECȚII

• Contactele PCB şi conectorii de cuplare care caracterizează tehnologia de conexiune rapidă fără scule pentru fire individuale cu secţiuni conductor de 0,05 – 2,5 mm².
• Adecvate pentru lipire în reflux SMT şi proces complet automatizat pick-and-place
• Paşi 1,27 mm, 2,54 mm, 3,50/3,81 mm, 5,00/5,08 mm

Contact:

HARTING Romania SCS
Str. Europa Unită nr. 21, RO-550018 Sibiu
Tel.: 0369 102 672
Fax: 0369 102 622
ro@HARTING.com
www.HARTING.ro

S-ar putea să vă placă și