Gama de LED-uri și semnalizatoare Bivar

Componente LED de la un producător renumit.

by gabi

În trecut, constructorii și proiectanții foloseau comenzi pe bază de becuri pentru a semnala starea de funcționare a dispozitivelor (pornire, defecțiune sau etapa ciclului în curs de executare). De-a lungul anilor, acestea au fost înlocuite de LED-uri. Datorită dimensiunilor reduse, durabilității și cerințelor reduse de energie, acestea au devenit standardul industriei. În prezent, este dificil să găsești un dispozitiv care să nu utilizeze aceste componente semiconductoare. O companie specializată în LED-uri și semnalizatoare este Bivar, cu sediul în SUA.

Istoria mărcii începe la mijlocul anilor 1960, odată cu dezvoltarea rapidă a pieței de calculatoare. Inițial, Bivar a oferit doar componente mecanice din plastic pentru aplicații electronice – distanțiere, elemente izolatoare, pârghii sau ghidaje. Pe măsură ce piața s-a dezvoltat, compania a introdus și LED-uri, care, în timp, au evoluat într-o gamă largă de soluții pentru semnalizarea optică flexibilă și eficientă a stării.

LED verde cu fața plată

LED-uri SMD marca Bivar

Datorită miniaturizării componentelor electronice, LED-urile SMD (montate la suprafață, adică direct pe placa de circuit imprimat) pot fi utilizate pentru semnalizarea funcționării dispozitivelor. Această soluție funcționează oriunde este importantă economia de spațiu. Oferta Bivar include LED-uri SMD în culorile chihlimbar, roșu, verde și galben. În plus, putem găsi și modele bicolore: roșu-verde și verde-galben. Acestea sunt plasate în mai multe tipuri de carcase – 0402, 0603, 0805, 1204, 1204 și PLCC4. De asemenea, merită menționat că fața lor poate fi plată sau convexă.

https://www.tme.eu/ro/katalog/led-uri-smd_100404/p,bivar_440/

Oferta Bivar include LED-uri THT cu unghiuri ale fasciculului de 15°, 20°, 30°, 40° sau 45°

LED-uri THT

În plus față de LED-urile cu montare pe suprafață, Bivar produce și o versiune clasică a acestor componente pentru montarea prin inserție (THT). Diodele sunt disponibile în diferite culori – turcoaz, roșu și verde. Acestea au o dimensiune de 3 mm și 5 mm și au unghiuri de iluminare diferite de 15°, 20°, 30°, 40° și 45°.

https://www.tme.eu/ro/katalog/led-uri-tht_100134/p,bivar_440/

LED-uri UV

TME oferă, de asemenea, LED-uri care emit lumină UV cu lungimi de undă cuprinse între 387,5 nm și 407,5 nm. Acestea au o față convexă și un unghi de iluminare de 15° sau 30°. Aceste tipuri de diode pentru montarea prin inserție THT sunt utilizate în aplicații specifice, cum ar fi circuitele de detectare a fluorescenței (verificarea originalității bancnotelor și documentelor), capetele de fotopolimerizare și elementele germicide din purificatoarele de aer.

Fibre optice pentru LED în multe variante

Fibrele optice sunt disponibile în numeroase variante

Fibrele optice dedicate LED-urilor nu sunt altceva decât mici componente care permit extinderea sau direcționarea unei diode emițătoare de lumină. Acestea sunt plasate direct deasupra diodei, iar lumina emisă de aceasta trece prin plastic. Cu această soluție, starea LED-ului poate fi văzută pe panoul dispozitivului, chiar dacă structura luminoasă în sine este plasată în interiorul acestuia.

https://www.tme.eu/ro/katalog/fibre-optice-cu-led_100692/p,bivar_440/

Bivar furnizează fibre optice de diferite tipuri, care trebuie selectate pentru aplicația specifică. Putem găsi piese cu fața plată sau convexă, într-o multitudine de culori și nuanțe – alb, albastru, dar și în variante transparente sau fumurii. Fibrele optice pot fi de diferite dimensiuni, în funcție de tipul de LED căruia îi sunt dedicate. În plus, acestea pot avea, de asemenea, diferite tipuri de fixare.

Rame dintr-o singură bucată marca Bivar

Suporturi LED

Suporturile dedicate pentru LED-uri de 5 mm sunt, de asemenea, elemente care se regăsesc în portofoliul producătorului american. Datorită lor, amplasarea LED-ului pe panoul frontal al dispozitivului este mult mai ușoară.

Semnalizatoare cu LED-uri pentru montare pe PCB de la Bivar

Un element interesant care poate îndeplini o funcție de semnalizare în dispozitivele electronice sunt așa-numitele semnalizatoare cu LED-uri. Aceste componente sunt construite din plastic și pot fi echipate cu mai multe LED-uri într-un singur rând, ceea ce facilitează mult amplasarea lor în carcasă.

Semnalizatoarele pot avea una sau mai multe diode

Semnalizatorul este montat prin inserție (THT). Diodele sunt disponibile într-o varietate de culori – alb, chihlimbar, roșu, albastru, verde și galben. De asemenea, merită menționat că lentila diodei poate fi transparentă, difuză sau albă. În plus, aceste tipuri de semnalizatoare se caracterizează prin luminozitatea și unghiul diferit al LED-urilor, astfel încât fiecare poate găsi ceea ce caută.

https://www.tme.eu/ro/katalog/semnalizatoare-led-pentru-pcb_113583/p,bivar_440/

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu