Firmele OpenTV şi Micronas formează o echipă pentru a lărgi piaţa de televizoare interactive cu sisteme set-top box

by donpedro

Firma OpenTV, lider mondial în domeniul televiziunii interactive şi al soluţiilor multimedia, a anunţat un acord de licenţă de tehnologie cu compania Micronas. Despre Micronas din München am mai vorbit, dar aici apare ca lider de piaţă în domeniul soluţiilor pentru sisteme TV şi multimedia.
Acordul dintre cele două firme îi permite lui Micronas să ofere fabricanţilor de cutii set-top box şi de televizoare o soluţie cipset care este optimizată pentru platforma OpenTV. Această deschidere creează ocazia pentru o cale rapidă, simplă şi ieftină de lansare a unor produse pentru piaţa de masă care să suporte cel mai răspândit software pentru TV digital interactiv din lume.
www.micronas.com

Despre OpenTV
Firma OpenTV este cea mai puternică pe plan mondial în domeniul (mai puţin cunoscut la noi) soluţiilor “media” şi al televiziunii interactive.
OpenTV clădeşte o platformă software şi de infrastructură completă, ce face posibilă televiziunea digitală interactivă şi aduce conţinutul la comandă la îndemâna altor dispozitive de comunicaţii. Soluţiile OpenTV sunt special proiectate să îndeplinească cerinţele tuturor reţelelor de comunicaţii digitale. Aceste soluţii includ softul de operare intermediar (middleware), aplicaţii pentru conţinut, unelte soft pentru crearea conţinutului, servicii profesionale la nivel de expert, precum şi consultanţă strategică.
Până în luna martie, software-ul de televiziune interactivă OpenTV a fost livrat sau instalat pe mai mult de 13.9 milioane de cutii digitale set-top din întreaga lume. De asemenea, OpenTV a fost ales de către 40 de reţele de comunicaţii prin cablu digital, sateliţi sau legături terestre din peste 50 de ţări, inclusiv BSkyB în Marea Britanie, TPS şi Noos în Franţa, PrimaCom în Germania, Via Digital în Spania, Stream în Italia, DIRECTV™ Latin America LLC pentru America de Sud şi EchoStar’s DISH Network™ şi USA Media pentru America de Nord. În plus, 31 de fabricanţi de sisteme digitale set-top au cumpărat licenţe pentru softul OpenTV, şi mai bine de 900 de proiectanţi de soft au aderat la programul de dezvoltare OpenAdvantage al firmei.
Sediul mondial al companiei OpenTV se află în localitatea californiană Mountain View, vestită pentru numărul mare de firme de prestigiu în domeniul electronicii.
www.opentv.com.

Adaugă un comentariu