Infineon cumpără firma Catamaran Communications

by donpedro

Firma Infineon Technologies AG, anunţă că a semnat un acord definitiv de achiziţionare a companiei americane Catamaran Communications Inc. Firma din San Jose este un lider în devenire pentru domeniul specializat al circuitelor integrate pentru telecomunicaţii de vârf, pentru segmentele de piaţă de reţele optice, aflate într-o creştere rapidă. Este vorba atât de reţelele existente de 10 Gbps, cât şi de generaţia următoare, cu viteza de 40 Gbps!!!
În vederea achiziţiei, Infineon va plăti 250 milioane USD pentru acţiuni. Prin cumpărarea lui Catamaran, Infineon va avea acum o gamă completă de cartele şi subansambluri, de la sistemele optice şi până la interfaţa cu procesorul de reţea. Deoarece este prima firmă din lume ce oferă această gamă de capacităţi la viteza de 40 Gbps, entitatea combinată (Infineon + Catamaran) va fi situată optim pentru a ataca piaţa globală de reţele optice, luptând pentru locul întâi!
Catamaran Communications produce, alături de cipuri pentru sistemul SONET (reţele optice sincrone) şi noul sistem SDH (ierarhie digitală sincronă). Împreună, aceste dispozitive avansate formează nucleul soluţiilor complete tip end-to-end pentru generaţia următoare de sisteme de reţele optice de mare viteză.
Se prevede că piaţa de circuite integrate specializate pentru reţele optice va creşte cu un coeficient global CAGR (rata medie anuală compusă de creştere) de 45% în următorii patru ani, şi se estimează că în anul 2004 va ajunge la o cifră anuală de vânzări de 16,17 miliarde USD, după spusele grupului Cahners In-Stat.
Sistemele de framer / mapper multicanal ale firmei Catamaran lucrând la viteze de 10 Gbps şi 40 Gbps, precum şi produsele wrapper digital pentru reţea Ethernet de 10 Gbps digital sunt bine amplasate pentru a ataca segmentele cu creşterea cea mai puternică ale acestor pieţe, inclusiv nou-apărutele aplicaţii pentru reţele extinse pe toată suprafaţa unui mare oraş (metropolitian area network = MAN).
www.infineon.com