Fiabilitatea şi siguranţa dispozitivelor de control de pe şina DIN

by donpedro

Cu puternica serie Finder 48 cu modul de interfaţă de releu puteţi controla fiabilitatea dispozitivelor direct dintr-o cutie de distribuţie.

Utilizarea frecventă a controlului centralizat al dispozitivelor de la o cutie de distribuţie prin module de interfaţă de releu oferă mai multe beneficii. Această soluţie permite, spre exemplu, o instalare transparentă şi rapidă, testarea facilă a funcţionalităţii şi schimbări uşoare în configurare. Plasarea elementelor de comutare pe o şină DIN poate în multe cazuri mări imunitatea faţă de defectări. Graţie acestui detaliu, când un modul de interfaţă de releu este amplasat într-o cutie de distribuţie lângă elemente electronice de control, firele ce duc la modul sunt foarte scurte. Astfel, evităm dispunerea paralelă a firelor de control cu alte fire de energie electrică, de regulă având o lungime de câteva zeci de metri, de la care se poate induce curentul ce poate comuta pe un releu în cazuri extreme.
Finder 48 sunt module puternice de interfaţă de releu în versiuni cu una sau două contacte de comutare. Sunt disponibile cu o bobină pentru tensiune de curent continu şi alternativ precum şi cu terminale cu şurub sau fără şurub. Din stocul nostru vă oferim 2 versiuni – 48.52 şi 48.61 cu o bobină de curent continu cu un consum de energie de doar 0.5W. Modulele de interfaţă conţin deja componente cu protecţie împotriva polarităţii greşite de tensiune pentru suprimarea compatibilităţii electromagnetice precum şi circuit de ghidare cu LED.
În afară de curenţii de comutare 16/8A, Finder 48 oferă un nivel ridicat de siguranţă graţie unei tensiuni de izolare de până la 6kV (bobină/contacte). Finder 48 permite respingerea imediată a releului prin intermediul unei cleme de reţinere din plastic, ceea ce facilitează inspecţia sau schimbarea releului. O legătură jumper este de asemenea disponibilă pentru interconectarea mutuală a diverselor module de interfaţă. În fişa de date Finder 48 veţi găsi o descriere detaliată.

Dacă sunteţi interesaţi, vă rugăm să ne contactaţi la info@soselectronic.com.

Avantaje / Caracteristici:
– Modul de interfaţă de releu pentru o şină DIN.
– Versiuni cu 1 sau 2 contacte de comutare
– Curent nominal 8/16A 250V curent alternativ
– Durată de viaţă mecanică 10*10E6
– Gama de temperatură ambientală de la -40 la +70°C
– Un consum de energie electrică de numai 0.5W (versiunile cu curent continu)
– Conţine componente pentru suprimarea compatibilităţii electromagnetice în bobină şi indicarea stării LED-ului.
– Fabricat în Uniunea Europeană.

SOS electronic
Cătălin Burlacu
burlacu@soselectronic.com
Tel.: 0742 856 077
info@soselectroni.ro
www.soselectronic.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu