Farnell lansează al patrulea sondaj global IoT

by donpedro

Farnell, o companie Avnet și distribuitor global de componente, produse și soluții electronice, a lansat cel de-al patrulea studiu global privind IoT. Sondajul oferă o oportunitate proiectanților de produse și inginerilor de sistem din domeniul Internet of Things (IoT) și Industrial IoT pentru a împărtăși informații despre piață. Aceste informații vor contribui, de asemenea, la modelarea gamei de produse și a resurselor tehnice oferite de Farnell pentru a sprijini această tehnologie diversă și în continuă evoluție.

Sondajul este deschis în perioada 10 ianuarie − 18 martie 2022, iar rezultatele vor fi anunțate în primăvară. Participanții la sondaj (din țările eligibile) se pot înscrie, de asemenea, la un concurs cu posibilitatea de a câștiga:

  • Un Apple iPAD de 10,2 inch
  • Un card cadou Amazon în valoare de 250 de lire sterline (sau echivalentul în moneda locală)
  • Un card cadou Amazon în valoare de 50 de lire sterline (sau echivalentul în moneda locală)

Sondajul anual IoT Farnell 2022 este deschis inginerilor care lucrează la soluții IoT. Întrebările din acest an au fost concepute pentru a oferi o incursiune mai profundă în industria IoT, iar răspunsurile vor oferi o mai bună înțelegere a tehnologiilor, provocărilor și oportunităților cu care se confruntă proiectanții de soluții IoT. Rezultatele vor arăta modul în care industria IoT se schimbă de la an la an, dezvăluind întreaga gamă de aplicații potențiale și tendințe ale pieței. Înțelegerea impactului continuu pe care COVID-19 îl are asupra evoluțiilor IoT este, de asemenea, un obiectiv-cheie. În perioada 2020-21, pandemia a avut un impact semnificativ asupra industriei IoT, conducând la o creștere rapidă a dezvoltării de noi sisteme de diagnosticare medicală și de testare automată, precum și de echipamente medicale cu conectivitate îmbunătățită. Sistemele industriale au fost afectate negativ de lipsa la nivel mondial a componentelor esențiale de producție și de problemele legate de lanțul de aprovizionare.

Rezultatele cheie ale sondajului din 2021 au relevat rolul tot mai mare al IoT pentru aplicațiile de automatizare și control industrial, esențiale pentru realizarea Industriei 4.0. Primele trei segmente industriale care conduc în ceea ce privește aplicațiile IoT au inclus automatizarea și controlul industrial (25%), automatizarea locuinței (18%) și inteligența artificială (12%). În ciuda faptului că automatizarea și controlul industrial sunt considerate o piață cheie pentru IoT, s-a recunoscut că adoptarea Industrie 4.0 a rămas lentă, în principal din cauza preocupărilor legate de securitate (32%) și a lipsei unei strategii de afaceri (30%) care împiedică adoptarea și integrarea soluțiilor de producție inteligentă. Securitatea a continuat să fie cel mai important aspect pe care dezvoltatorii trebuie să îl ia în considerare (29%) atunci când își dezvoltă proiectul, fiind, de asemenea, principala lor preocupare (36%), urmată de conectivitate și interoperabilitate. Interoperabilitatea și certificarea la standarde au fost identificate ca fiind esențiale pentru accelerarea beneficiilor oferite de IoT atât în sondajele din 2019, cât și în cele din 2020.

Cercetarea Farnell sugerează, de asemenea, că oportunitățile din cadrul IoT vor continua să crească în domenii de aplicare majore, cum ar fi casa inteligentă, industria și sectorul guvernamental.

Cliff Ortmeyer, Director Global de Marketing Tehnic pentru Farnell, declară: “Impactul IoT este acum prezent în toate domeniile de activitate, de la automatizarea casei și divertisment până la sănătate și transport. Conectivitatea inteligentă și inteligența artificială vor impulsiona dezvoltarea tehnologiei la nivel mondial și vor fi esențiale pentru creșterea Industriei 4.0. Rezultatele următorului nostru sondaj anual vor oferi inovatorilor și proiectanților o perspectivă globală asupra tehnologiilor emergente care vor modela viitoarele dezvoltări de noi produse. Răspunsurile la sondaj vor asigura că Farnell poate satisface nevoile de produse ale clienților noștri acum și în viitor, oferind în același timp comunității de proiectanți un forum pentru a împărtăși tendințele, provocările și cele mai bune practici în spațiul IoT.”

Farnell oferă acces la o gamă extinsă de instrumente de dezvoltare pentru IoT și colaborează cu furnizori inovatori pentru a furniza cele mai noi tehnologii în materie de inteligență artificială și securitate. Clienții pot găsi resurse de asistență și de proiectare, inclusiv IoT Hub, pagini AI și un configurator AI pe site-ul Farnell. Livrarea rapidă este disponibilă pentru toate plăcile de dezvoltare majore pentru IoT, inclusiv Raspberry Pi, Intel (gama NUC), Industrial Shields, KUNBUS și multe altele.

Pentru a vă implica în sondajul global Farnell privind IoT și pentru a participa la concurs, faceți clic aici.

Împărtășiți-vă gândurile online folosind #IoTSurveyFarnell. Termenii și condițiile pentru sondajul IoT și pentru concurs sunt disponibile aici.

Farnell element14 | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu