Farnell adaugă la portofoliul său noul computer pe o singură placă BeagleV®-Ahead

BeagleV®-Ahead, lansată recent, este prima placă SBC RISC-V profesională, produsă în masă de Beagleboard.org®

by gabi

Farnell deține acum în stoc noua placă BeagleV®-Ahead, primul SBC (Single Board Computer) RISC-V profesional, open-source, de serie, produs de Beagleboard.org®.

BeagleV®-Ahead are același factor de formă și dispune de aceiași conectori de expansiune (cape) P8 și P9 ca și BeagleBone® Black, permițând dezvoltatorilor extinderea capabilităților. Având un procesor RISC-V puternic cu patru nuclee, BeagleV®-Ahead a fost proiectat ca un computer de buzunar RISC-V accesibil, destinat tuturor celor care doresc să se familiarizeze cu noul RISC-V ISA.

BeagleV®-Ahead este construit în jurul sistemului pe cip (SoC) T-Head TH1520 RISC-V cu un procesor cu patru nuclee XuanTie C910 tactat la 1,85 GHz, cu o unitate NPU (Neural Processing Unit) de 4 TOPS (Trillion Operations per Second), suport pentru DDR pe 64 de biți și procesare audio cu ajutorul unui singur nucleu C906.

Alte caracteristici cheie includ:

  • DA9063 PMIC programabil.
  • Memorie LPDDR4 (Low-Power Double Data Rate) de 4GB.
  • Memorie eMMC (Embedded Multi-Media Card) de 16GB.
  • Conectivitate Wi-Fi/Bluetooth AP6203BM, antene de 2,4GHz și 5GHz.
  • Realtek RTL8211F-VD-Cg Gigabit Ethernet Gigabit și conector RJ-45.
  • Conectivitate Micro-USB cu adaptor On-the-Go (OTG), suport Flash.
  • Intrare de alimentare de 5V.
  • Ieșire video HDMI TH1520 cu conector mini-HDMI.
  • Alți conectori – microSD, mikroBUS, CSI.

Romain Soreau, Head of Single Board Computing la Farnell, a declarat, “BeagleBoard.org are un palmares solid în dezvoltarea de platforme hardware open-source, iar lansarea BeagleV®-Ahead consolidează angajamentul Farnell de a promova inovația și colaborarea în cadrul comunității tehnologice. Făcând arhitectura RISC-V accesibilă unui public mai larg, BeagleV®-Ahead permite dezvoltatorilor să exploreze noi posibilități, să-și accelereze proiectele și să contribuie la progresul ecosistemului RISC-V.”

Jason Kridner, Co-Founder la BeagleBoard.org, a comentat, “Suntem extrem de entuziasmați să prezentăm BeagleV®-Ahead în lume. RISC-V capătă rapid amploare ca tehnologie transformatoare și credem că BeagleV®-Ahead va juca un rol crucial în adoptarea sa pe scară largă. Scopul nostru este de a oferi o platformă robustă, cu sursă deschisă, care să permită utilizatorilor să-și dea frâu liber creativității și să dezvolte soluții de ultimă generație.”

Fundația BeagleBoard.org este o corporație non-profit cu sediul în Michigan, SUA. Scopul său principal este de a educa și de a colabora cu persoanele interesate de software și hardware open-source pentru computere embedded. Comunitatea BeagleBoard.org oferă o platformă pentru proprietarii și dezvoltatorii de software și hardware open-source pentru a-și împărtăși ideile, cunoștințele și experiența. Aceștia colaborează pentru a dezvolta soluții de procesare hardware, cum ar fi robotica, imprimantele 3D, mașinile de tăiat cu laser și controlul industrial și al mașinilor. SBC-urile Beagleboard® sunt perfecte pentru crearea de aplicații hardware open-source, inclusiv sisteme de automatizare casnică și comercială și AI.

Noua placă SBC BeagleV®-Ahead va fi disponibilă la Farnell în EMEA, Newark în America de Nord și element14 în APAC.

Farnell | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu