Familiarizaţi-vă cu avantajele condensatoarelor electrolitice SMD, dispozitiv cu montare la suprafaţă

by donpedro

Condensatoarele electrolitice dintr-un pachet SMT (tehnologie cu montare la suprafaţă) nu sunt folosite la fel de mult cum sunt condensatoarele cu pinii dispuşi radial sau axial, dar oferă multe avantaje, care fac montajul mai uşor şi economisesc spaţiu pe placa de circuite imprimate.

Condensatoarele electrolitice din pachetul SMT prezintă aceleaşi proprietăţi ca şi cele din familia cu pini (versiunea THT), dar sunt mult mai uşor de montat pe o placă de circuite imprimate. Dacă aveţi un aparat în care cele mai multe componente sunt în versiunea SMT, probabil veţi proceda astfel încât componentele SMT să fie montate pe placa PCB automat, prin sudură cu fuziune. Componentele cu pini THT (cu montaj prin inserţie) sunt lipite apoi în a doua etapă tehnologică – în baie de lipire sau manual. La un aparat care conţine multe componente THT, această etapă tehnologică este inevitabilă, dar la aparatele în care se găsesc doar câteva componente THT, adesea este posibil să se reducă la minimum numărul acestora sau chiar să fie eliminate complet. Acest lucru face ca fabricarea dispozitivului să fie mai ieftină şi mai rapidă în mod semnificativ. De asemenea, în comparaţie cu lipirea manuală, sudura prin fuziune este mult mai solidă, asigurând o calitate stabilă a sudurii la produsele din diferite loturi.
Al doilea avantaj esenţial constă în economisirea de spaţiu. Condensatoarele electrolitice SMT sunt disponibile chiar la dimensiuni foarte reduse. Datorită acestui fapt, plăcuţele condensatoarelor SMT nu necesită perforarea plăcii de circuite imprimate, ca la tehnologia THT. În multe aplicaţii, acestea pot simplifica semnificativ schema plăcilor PCB stratificate. Un alt avantaj în circuitele de înaltă frecvenţă îl constituie faptul că integritatea stratului de bază PCB nu va fi compromisă de utilizarea acestora.
Vă oferim din stoc seriile de condensatoare electrolitice din aluminiu, de utilizare generală, Samwha SC şi Samwha CK .
Seria SC este tipul standard, care se foloseşte la temperaturi de până la +85°C. Seria SC este disponibilă într-o gamă largă de valori de la 0,1uF până la 2200 uF, cu tensiune de lucru cuprinsă între 4 şi 450V.

Seria CK este tipul de impedanţă redusă, cu larg interval de temperatură specificată, cuprins între -55 şi +105°C. Seria CK este disponibilă la capacităţile 10 uF – 1500 uF, cu tensiune de lucru cuprinsă între 6,3 şi 100V. În comparaţie cu tipul SC, are un curent de riplu specificat mai mare, ceea ce le recomandă chiar şi pentru sursele de alimentare în comutaţie.

Ambele tipuri se livrează ambalate pe un mosor, motiv pentru care pot fi montate automat.

Dacă vă interesează, vă rugăm să ne contactaţi la adresa info@soselectronic.com

Avantaje / Caracteristici:
– Condensatoare electrolitice SMT universale
– Versiune standard şi versiune cu impedanţă redusă
– Simplifică montajul pe dispozitiv
– Înlocuiesc complet versiunea THT
– Economie de spaţiu pe placa PCB

SOS electronic
Cătălin Burlacu
burlacu@soselectronic.com
Tel.: 0742 856 077
info@soselectroni.ro
www.soselectronic.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu