Factor de formă mic pentru a completa ecosistemul de înaltă performanță

congatec prezintă primele module COM-HPC Mini la embedded world 2023

by gabi

congatec – prezintă ecosistemul său complet COM-HPC la embedded world 2023 (pavilionul 3 / standul 241). Portofoliul variază acum de la modulele COM-HPC Server-on-Modules de înaltă performanță până la modulele COM-HPC Client-on-Modules ultra-compacte și complet noi, care sunt cu puțin mai mari decât o carte de credit. Împreună cu soluțiile de răcire personalizate, plăcile carrier și serviciile de design-in care le însoțesc, congatec oferă acum tot ceea ce au nevoie proiectanții pentru următoarea generație de platforme de calcul embedded și edge de înaltă performanță. Iar cu noul standard COM-HPC Mini, chiar și cele mai limitate soluții de spațiu pot beneficia acum de o creștere a performanțelor și de un număr semnificativ mai mare de noi interfețe de mare viteză. Astfel, familii întregi de produse pot migra acum la noul standard PICMG – fără a fi nevoie de modificări semnificative ale designului intern al sistemului și ale carcasei.

Atracția principală oferită de congatec în cadrul expoziției embedded world este dată de primele mostre de proiecte COM-HPC Mini. Lansate oficial după ratificarea finală PICMG a noii specificații, primele module COM-HPC Mini de înaltă performanță vor fi echipate cu noile procesoare Intel Core din a 13-a generație (nume de cod Raptor Lake), care reprezintă cel mai recent reper pentru vârful de gamă al calculului embedded și edge la nivel de client.

Odată cu recent introdusele computere pe modul de înaltă performanță ale congatec cu procesoare Intel Core din a 13-a generație – COM-HPC Client Size A și Size C – dezvoltatorii au acum la dispoziție întreaga lățime de bandă oferită de noua generație de procesoare existente pe COM HPC. Datorită conectivității de ultimă generație, standardul COM-HPC deschide noi orizonturi pentru dezvoltatorii de proiecte inovatoare în ceea ce privește debitul de date, lățimea de bandă I/O și densitatea de performanță care nu pot fi obținute cu COM Express. Modulele de la congatec compatibile COM Express 3.1 cu procesoarele Intel Core de a 13-a generație, pe de altă parte, ajută în primul rând la asigurarea investițiilor în proiectele OEM existente, de exemplu prin oferirea de opțiuni de actualizare pentru un debit de date mai mare datorită suportului PCIe Gen 4.

Factorul de formă COM-HPC Mini se adresează cu precădere proiectelor ultracompacte de înaltă performanță, cum ar fi PC-urile pe șină DIN sau dispozitivele portabile și tabletele robuste. Cu toate acestea, COM-HPC Mini rezolvă, de asemenea, nodul gordian cu care dezvoltatorii de sisteme COM Express ultracompacte s-au confruntat atunci când au dorit să treacă la COM-HPC pentru a putea utiliza cele mai recente tehnologii de interfață. Cea mai mică amprentă COM-HPC de până acum – COM-HPC Size A – nu permitea acest lucru: Măsurând 95×120 mm (11.400 mm²), este cu aproape 32% mai mare decât factorul de formă COM Express Compact, care măsoară 95×95 mm (9.025 mm²). Din punct de vedere al dimensiunii, este cu 25 mm mai mare decât dimensiunea necesară pentru a migra proiectele COM Express existente la COM-HPC. Deoarece COM Express Compact este cel mai răspândit factor de formă COM Express și doar segmentul de vârf utilizează în prezent încă factorul de formă COM Express Basic, chiar mai mare, mulți dezvoltatori s-au confruntat cu provocări considerabile – fie și numai în ceea ce privește dimensiunile de proiectare a sistemului. Dar mai mic este întotdeauna posibil. De aceea, COM-HPC Mini, cu dimensiunile sale de 95×60 mm, este un adevărat deschizător de drumuri, oferind perspective complet noi de înaltă performanță – în special pentru numeroasele proiecte de sisteme ultracompacte.

Informații suplimentare despre COM-HPC și noul factor de formă COM-HPC Mini pot fi găsite la: https://www.congatec.com/en/technologies/com-hpc-mini/

congatec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu