Embedded Internet Tool Kit

by donpedro

ATMEL anunţă o soluţie de integrare a protocoalelor de Internet în microcontrolerele sale. Designul de referinţă cuprinde codul sursă pentru TCP / IP

SAN JOSE, CA, 11 iunie 2001. ATMEL Corporation anunţă introducerea la vânzare a unui kit pentru microcontrolere AVR pentru aplicaţii de acces la Internet. Acesta oferă utilizatorilor o soluţie hardware / software completă şi o platformă de referinţă pentru a integra accesul la Internet într-o aplicaţie cu microcontrolere.
Se aşteaptă ca facilitatea de acces la Internet să fie treptat inclusă în diverse produse de pe piaţa bunurilor de larg consum, cum ar fi: aparatură electrocasnică, case de marcat, bancomate, sisteme de alarmă, sisteme de aer condiţionat, etc.. Aceste aplicaţii nu necesită o rată de transfer ridicată pentru a se conecta la Internet. O posibilitate este aceea de conectare printr-o reţea locală, care poate fi o linie telefonică, cablu, sau reţeaua de curent alternativ, spre un server de Web. Microcontrolerul AVR de înaltă performanţă poate fi folosit pentru a controla aplicaţia prin intermediul informaţiilor venite de pe Internet. Totul la un preţ scăzut.
Protocolul software este scris în “C” şi beneficiază de avantajul că arhitectura AVR permite compilatorului de “C” o eficienţă ridicată. O puternica inerfaţă API (Application Program Interface), permite ca aplicaţiile să fie scrise într-un limbaj de nivel înalt, scurtând astfel perioada de proiectare şi permiţând o mai uşoară întreţinere a programului.
AVR Embedded Internet Tool Kit include următoarele componente hardware / software:
• O placă cu un proiect de referinţă şi schemă bazată pe un microcontroler Mega AVR, cu memorie program de tip FLASH şi cu până la 1 Mbyte de memorie externă pentru stocarea de program / date;
• Un cablu serial de conectare la PC;
• Cablu Ethernet;
• Adaptor de alimentare;
• Documentaţie pe CD-ROM ce include codul sursă pentru protocolurile HTTP, FTP, SMTP, DHCP, TCP, IP, ARP, UDP, ICMP, şi drivere de interfaţă de nivel intim pentru un controler Ethernet.
Protocoluri date în cod-sursă sunt:
# HTTP (Hypertext Transfer Protocol);
# FTP (File Transfer Protocol);
# SMTP (Simple Mail Transfer Protocol);
# DHCP (Dynamic Host Configuraţion Protocol);
# TCP (Transmission Control Protocol);
# IP (Internet Protocol);
# ARP (Address Resolution Protocol);
# UDP (User Datagram Protocol);
# ICMP (Internet Control Message Protocol);
# Drivere de interfaţă de nivel intim pentru controlerul Ethernet CS8900.

Informaţii suplimentare:
Cristian Alexe
ALEXE ELECTRONICE AE S.R.L.
e-mail: calexe@canad.ro
Tel: (01) 323.9145
www.atmel.com
www.codico.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu