Infineon Technologies prezintă a doua generaţie de circuite integrate de putere

by donpedro

Familia CoolSET F2 care permite proiectarea de surse de putere în comutaţie simple şi eficiente

Munchen/Nuremberg, Germania – 19 iunie 2001

La expoziţia PCIM 2001 (Nuremberg, 19 – 21 iunie 2001), Infineon Technologies (NYSE/FSE: IFX), principal producător de elemente semiconductoare de putere, a anunţat cea de a doua generaţie de circuite integrate de putere multi-chip, denumite familia CoolSET™ F2. La fel ca şi prima generaţie CoolSET, CoolSET™F2 integrează un MOSFET de putere în tehnologie CoolMOS (MOS = Metal Oxide Semiconductor), realizat de Infineon Technologies, şi un circuit integrat pentru modularea factorului de umplere al unei frecvenţe fixe (PWM), circuit integrat livrat într-o carcasă cu 8 pini Dual Inline Plastic (DIP-8), cu şase pini activi.
Familia CoolSET™F2 oferă caracteristici îmbunătăţite de protecţie şi consum redus în modul stand-by.
Produsele familiei CoolSET™F2 au fost proiectate pentru utilizarea în surse de tensiune uşoare şi ieftine, oferind eficienţă şi siguranţă. Aceste aplicaţii includ încărcătoare de baterie pentru telefoane mobile şi dispozitive portabile, adaptoare pentru camere digitale, imprimante şi aparate fax, player-e DVD cu boxe, cât şi surse de putere auxiliare folosite pentru computere personale sau maşini de spălat. Produsele CoolSET™F2 permit producătorilor de surse de tensiune în comutaţie (Switched Mode Power Supplies – SMPS) să realizeze dispozitive foarte sigure şi simple care oferă caracteristici foarte bune de protecţie pentru o putere de ieşire între 10 şi 47 W (VAC (in) = 85V … 265V) sau 60 W (VAC (in) = 190V … 265V). Valoarea rezistenţei RDS (on) a tranzistorului MOSFET de tip CoolMOS permite realizarea unei surse de alimentare în comutaţie de înaltă performanţă, oferind o putere de disipaţie mică. Deoarece căldura disipată este foarte mică, se poate folosi ca radiator chiar suprafaţa de cupru pe care este lipit dispozitivul.
Soluţiile cu CoolSET™F2 sunt disponibile pentru tensiuni de străpungere drenă-sursă de 650V şi de 800V, pentru curenţi de ieşire de 1 până la 3A. Tensiunea de alimentare poate varia de la 85V la 265V. Folosirea produselor CoolSET™F2 reduce timpul de realizare al surselor de tensiune, corespunde noilor linii directoare ale Uniunii Europene pentru îmbunătăţirea eficienţei dispozitivelor de putere şi a adaptoarelor, mai ales în modul stand-by.