Dispozitivul de măsurare pe cip de la Analog Devices permite realizarea unei game largi de aplicaţii portabile pentru industria medicală

by donpedro

Analog Devices Inc. a lansat un dispozitiv de măsurare pe cip de înaltă precizie şi economic energetic pentru o gamă de aplicaţii portabile pentru industria me­dicală precum dispozitive de diagnosticare, dispozitive casnice de auto-testare, dispozitive ce pot fi purtate în vederea monitorizării unor parametri vitali, inclusiv aparate pentru sporturi şi fitness.


Dispozitivul ADuCM350 este o platformă single-chip, scalabilă ce combină un AFE (analog front-end) de precizie pe 16 biţi (ce include o matrice de comutaţie configurabilă multi-senzor, un generator hardware de forme de undă şi un motor de transformare Fourier discretă DFT), cu un subsistem de procesare şi un mediu de dezvoltare software standard industrial, pentru a asigura suport complet de dezvoltare de produs. Dispozitivul de măsurare pe cip ADuCM350 (meter-on-a-chip) oferă o conectivitate simplă la senzori activi şi pasivi şi suportă funcţionalitate de fuziune între senzori ce permite măsurări excepţional de precise de date umane fiziologice chiar şi în prezenţa unor interferenţe.

ADuCM350 optimizat pentru performanţe la nivel de sistem

Dispozitivul de măsurare pe cip ADuCM350 este optimizat pentru performanţe la nivel de sistem şi precizie de măsurare a semnalelor, inclusiv pentru dispozitivele de monitorizare alimentate de la o singură baterie tip buton. Circuitul este caracterizat de un AFE cu o precizie de 16 biţi, un convertor A/D 160-kSPS, referinţă de tensiune precisă ±0,2% şi un convertor D/A pe 12 biţi.
Detecţia de impedanţă pasivă complexă a ADuCM350 permite detecţie de bază şi informaţii detaliate cu privire la reacţii fiziologice, biologice şi electrochimice la nivele de neatins, anterior. Fuziunea dintre senzori activi şi pasivi furnizează un nivel suplimentar de precizie de măsurare a semnalului, iar tehnologia pe cip capacitate – digital, robustă cu mediul suportă noi utilizări în cazuri precum detecţie electrod pe piele şi noile generaţii de tehnologii benzi de testare electrochimică. AFE de precizie realizează auto-calibrare pentru a asigura măsurări precise, repetabile pe durata de viaţă a produsului.

Platforma de dezvoltare scalabilă suportă extinderea rapidă a numărului de funcţii

Dispozitivul de măsurare pe cip pentru aplicaţii medi­cale ADuCM350 este o platformă flexibilă care suportă căi de dezvoltare completă a produsului, de la nivel de bază la dispozitive complexe, cu numeroase funcţii. Funcţionalitatea de fuziune a senzorilor permite proiectanţilor să-şi extindă capabilităţile de măsurare ale produselor. De exemplu, platforma ADuCM350 poate suporta aplicaţii de ardere a caloriilor prin combinarea dintre răspunsul galvanic al pielii pentru bătăile inimii şi respiraţie, şi un accelerometru MEMS cu 3 axe şi consum energetic ultra-redus pentru altitudine şi detecţia mişcării. Diferenţierea între produse şi extinderea rapidă a funcţiilor sunt asigurate de un set periferic important de I/O de comunicaţii incluzând USB, audio, display, suport serial şi tactil.
Secvenţiatorul AFE-ului ADuCM350 permite proiectanţilor să dezvolte numai odată software-ul pentru procedura de măsurare, iar apoi îl portează către întreaga familie de produse.

Caracteristici cheie ale ADuCM350

• Convertor A/D de precizie pe 16 biţi, 160 kSPS
• Referinţă de tensiune de precizie 0,2%
• Convertor D/A pe 12 biţi fără pierderi de cod
• Acceleratoare hardware pentru generare de forme de undă şi filtrare
• Procesor ARM® Cortex™ M3 16-MHz
• Memorie flash 384 kB, 16 kB EEPROM şi 32 kB SRAM
• Suport de fuziune senzori
• Matrice de comutaţie configurabilă (ampermetrică, fotometrică, impedanţă, potenţiometrică)
• Măsurare complexă de impedanţă (filtrare şi generare de forme de undă)
• Tehnologie robustă de conversie capacitate – digital
• Suport I/O de comunicaţie: USB, audio, display, beeper şi serial
• Capabilităţi extinse de management energetic
• Operare: compatibilitate cu baterii de tip buton.

Analog Devices
www.analog.com

S-ar putea să vă placă și