Dincolo de standard

by donpedro

Senzorii Contrinex din familia “Extra Distance” (seria 500) au distanţe de operare extrem de lungi ce ajută la minimizarea timpilor morţi şi a costurilor de reparaţie a maşinilor. Ei asigură rezultate excelente în aplicaţii dificile ce presupun detecţia.

Contrinex a pus bazele tehnologiei îmbunătăţite de sesizare cu mulţi ani în urmă cu familia Extra Distance (seria 500). Datorită oscilatorului patentat Condist®, aceşti senzori inductivi oferă distanţe de operare excepţionale, de până la 4 ori mai mari decât limita normală. Comparativ cu circuitele oscilator convenţionale, oscilatorul

Senzorii familiei Extra Distance pot detecta de asemenea obiecte lungi și subţiri, ca sârma, fără dificultate.

Distrugerea mecanică implică 60-80% din căderile tuturor senzorilor inductivi. Creşterea distanţei între senzor şi orice sursă de pericol e o cale eficientă de reducere a timpilor morţi.

Condist® are o stabilitate semnificativ mai mare împotriva influenţelor, în special a temperaturii. Prin urmare, punctul de comutare poate fi mutat pentru a permite distanţe mai lungi de operare.
Prin integrarea tehnologiei ASIC (Application Specific Integrated Circuit) Contrinex a obţinut din nou o îmbunătăţire semnificativă a performanţei senzorului. Reducerea numărului de componente minimizează de asemenea riscul de defectare a lor.
În plus, sunt îmbunătăţite stabilitatea EMC şi rezistenţa la vibraţii.
Cu ajutorul acestei tehnologii, sesizarea este practic independentă de marimea țintei pentru familia de senzori Extra Distance. Obiecte lungi și subțiri, ca tije sau sârme, pot fi detectate foarte bine.
Metalele ne-feromagnetice pot fi de asemenea detectate la distanţe mari, ceea ce este un mare avantaj în aplicaţii cu obiecte de sesizat diferite.
Senzorii din familia Extra Distance pot detecta cu usurinţă chiar şi fibra de carbon.
Aceasta este o cerinţă de bază pentru un proces automat, astfel încât atingerea ei reprezintă un prim pas spre utilizarea în scopuri comerciale a acestui material de viitor.
60 până la 80% din toate defecţiunile senzorilor inductivi sunt rezultatul distrugerii mecanice.
Cel mai simplu şi mai eficient mod de a reduce această rată de cădere potenţială este creşterea distanţei dintre senzor şi sursa oricărui pericol. Prin utilizarea familiei de senzori Extra Distance, timpii morţi pot fi reduşi cu până la 60%.
Toate aceste caracteristici remarcabile au convins deja mulţi utilizatori de senzori într-o gamă largă de domenii, cum ar fi ingineria mecanică, logistica internă sau operarea turbinelor eoliene.

Contact
O’BOYLE SRL
Piaţa Ştefan Furtună nr. 5, Ap. 9, Timişoara, Jud. Timiş
Tel.: 0256-201346
Fax: 0256-221036
office@oboyle.ro
www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu