Digital-Logic extinde seria smartModule: PC integrate care se bazează pe ZFx86 compatibil 586

by donpedro

Digital-Logic AG, Luterbach, Elveţia, îşi întăreşte poziţia pe piaţa de calculatoare integrate prin prezentarea viitorului modul SM586PC din familia smartModule. Noul modul PC se bazează pe ZFx86 de la ZF Micro Devices, primul produs compatibil FailSafe™ x86 pentru sisteme integrate. Această componentă, cu dimensiuni de numai 35 x 35 mm, este caracterizată de un mecanism FailSafe™ care permite boot-area definită de utilizator şi o detectare automată a defecţiunilor sistemului cu mecanisme de restabilire. smartModule are toate perifericele şi interfeţele de bus grupate pe un smart Bus480, care le integrează în mediul specific clientului. Datorită unui consum de putere de numai 5W, modulul nu necesită răcire activă.

SM586PC smartModule se remarcă prin dimensiunile sale mici de numai 66 x 85 mm şi prin proiectarea plată, având o înălţime de numai 12mm. El funcţionează la o frecvenţă de până la 128MHz şi are o memorie principală mare, ce poate fi sincronizată cu componente SODIMM realizate cu module SDRAM de la 16MB la 128MB. Modulul are de asemenea integrate un flash disk cu posibilitate de boot-are şi capacităţi între 2MB şi 8MB, două interfeţe USB şi o interfaţă LAN opţională (82559ER).
Modulul PC este echipat cu un controler video SXGA-69000, 2MB de RAM video şi o interfaţă LCD pe 36 de biţi, oferind rezoluţii de până la 1280 x 1024 pixeli cu 256 de culori. Versiunea standard include interfeţe pentru două hard disk-uri, floppy disk, keyboard, mouse, imprimantă şi porturi TTL la COM1 şi COM2. Alte caracteristici sunt watchdog, o unitate de power-management, o conexiune pentru baterie externă RTC, suport EEPROM de până la 1024 bytes şi suport pentru porturi externe IrDA. SMGXPC rulează sub Windows® 98/CE/2000 şi alte sisteme de operare uzuale, cum ar fi Linux, QNX® şi RTXDOS®. Proiectat pentru consum mic de putere, poate fi folosit în domeniul standard de temperaturi de -25°C la +60°C fără ventilator. Pot fi oferite şi produse care au un domeniu de funcţionare de -40°C la +85°C. PC-ul integrat realizat este testat la şocuri şi vibraţii şi este ideal pentru aplicaţii din domeniul navigaţiei, telecomunicaţiilor, perifericelor pentru calculatoare, tehnologiilor medicale şi de măsură, în industria aerospaţială, electronică auto şi terminale Internet.

Concept modular inovativ
smartModules de la Digital-Logic sunt module multi-chip, care conţin întreaga funcţionalitate a unui PC. Toate semnalele, interfeţele uzuale, bus-urile ISA şi PCI sunt combinate pe un singur bus, smart480Bus, şi sunt integrate în mediul clientului prin intermediul a două conectoare cu un total de 480 de contacte. smartBus îndeplineşte şi tehnologia de interfaţă, astfel încât viitoarele smartModules vor fi compatibile mecanic, electric şi funcţional. Conceptul inovativ al smartModules face ca integrarea unui PC integrat într-o aplicaţie bazată pe PC să fie simplă, rapidă şi ieftină. smartModules sunt uşor de schimbat, scalabile, orientate spre viitor, pentru implementarea întregului hard al unui PC în proiectările specifice clientului.
Conceptul modular reduce de asemenea riscurile datorate unor proiectări specifice clientului. Dezvoltatorii de serii individuale de dispozitive devin astfel mai puţin afectaţi de ciclurile de modificări ale hardware-ului PC. Ei pot integra viitoare tehnologii de proces în aplicaţiile lor fără schimbări majore şi pot oferi familii de dispozitive pentru diferite puteri ale procesorului. Numai placa carrier trebuie să fie dezvoltată specific aplicaţiei. Folosirea de smartModules PC optimizate şi testate în dezvoltarea de noi produse nu numai că reduce eforturile de proiectare şi costurile de dezvoltare, dar poate reduce drastic timpul necesar pentru lansarea pe piaţă. Chiar în număr mic, smartModules oferă un raport optim preţ/performanţă. Ele sunt de asemenea soluţii ideale pentru partea electronică realizată conform cerinţelor clientului, atunci când spaţiul şi condiţiile de mediu nu permit folosirea de plăci integrate PC.

Proiectarea sistemelor cu smartModules
586PC-DK smartModule oferă un mediu hardware ideal pentru acumularea de experienţă şi pentru realizarea de teste hardware şi software pentru smartModules încă din primele faze de proiectare. Development Kit este un PC complet şi funcţional şi este realizat din SM586PC smartModule, instalat pe o placă carrier cu toate interfeţele periferice, cu hard disk, o unitate floppy disk şi cu unitate de alimentare la 230VAC. Suplimentar, kit-ul include toată documentaţia, driver-ele şi instrumentele. Utilizatorul primeşte un hardware complet funcţional, cu toate informaţiile necesare pentru proiectarea unei plăci de aplicaţie personalizată. Este de asemenea asigurat un suport optim pentru proiectare, la cerere, încă din fazele iniţiale de specificaţii, de prototip şi de producţie.

www.digitallogic.com

S-ar putea să vă placă și