Digilent Analog Discovery 2

Instrumente multifuncționale

by gabi

Testarea și măsurarea fac parte integrantă din orice laborator. În zona electronicii, cu siguranță că trebuie să nu lipsească multimetre, osciloscoape, generatoare de funcții, analizoare. Pe lângă instrumentele de măsurare individuale, în ultima vreme apar instrumente multifuncționale, care permit o mare flexibilitate în procesul de testare și măsurare.

Digilent Analog Discovery 2™, dezvoltat împreună cu Analog Devices®, este un instrument multifuncțional care permite utilizatorilor să măsoare, să vizualizeze, să genereze și să înregistreze semnale, precum și să controleze circuite de semnal mixt pentru toate tipurile. Dispozitivul economic Analog Discovery 2 este suficient de mic cât să încapă în buzunar, dar suficient de puternic cât să înlocuiască o stivă de echipamente de laborator, oferind studenților de inginerie, pasionaților de electronică posibilitatea de a lucra cu circuite analogice și digitale în orice mediu, în interiorul sau în afara unui laborator. Intrările și ieșirile analogice și digitale pot fi conectate utilizând sonde din fire simple; alternativa este de a utiliza sondele și adaptoarele BNC de la Analog Discovery. Bazându-se în utilizare pe programul gratuit WaveForms, Analog Discovery 2 poate fi configurat să lucreze ca oricare dintre următoarele instrumente tradiționale: osciloscop cu 2 canale (1MΩ, ±25V, diferențial, 14 biți, 100m Eșantioane/sec, lățime de bandă 30MHz+); generator de funcții cu două canale; amplificator audio stereo; generator de modele pe 16 canale; I/O digitale virtuale (butoane, comutatoare, LED-uri – perfect pentru aplicații de învățare; analizor logic digital pe 16 canale; 2 semnale de declanșare digitale de intrare/ieșire pentru conectarea mai multor instrumente; 2 surse de tensiune programabile (0 … +5V, 0 … -5V); voltmetru cu un singur canal (AC, DC, ±25V); Analizor de rețea; Analizor spectral.

Analog Discovery 2 a fost proiectat pentru studenții de la cursurile de electronică tipice de la universități. Caracteristicile și specificațiile sale, precum și cerințele suplimentare de operare prin USB sau alimentare externă, menținerea factorului de formă mic și portabil, robustețea de a rezista utilizării studenților într-o varietate de medii și costul redus se bazează direct pe feedback-ul care a fost obținut de la numeroși profesori din mai multe universități. Îndeplinirea tuturor acestor cerințe s-a dovedit o provocare; cu toate acestea, sarcina a generat în cele din urmă câteva circuite noi și inovatoare.

Nr. stoc RS193-2595  – Kit Digilent Analog Discovery 2 – Cod de producător 240-123

Kitul de bază Analog Discovery 2 conține evident Analog Discovery 2, un cablu USB pentru conectarea instrumentului la un PC, un ansamblu de cablu de semnal 2×15, un pachet de cinci conectori tată cu 6 pini și etichete pentru conductoarele de semnal. Instrumentul constă dint-un singur PCB găzduit într-o cutie de plastic, care îi oferă protecție. Analog Discovery 2 este următoarea generație a cunoscutului Analog Discovery. Printre îmbunătățirile aduse se numără: capabilitatea de a utiliza o sursă de alimentare externă (când este alimentat prin USB, Analog Discovery 2 oferă utilizatorului aceeași putere ca și Analog Discovery); carcasă nouă cu design îmbunătățit și fiabilitate îmbunătățită a conectorului; performanță îmbunătățită a raportului semnal/zgomot, cât și pentru generatorul de forme de undă; lățime de bandă mai bună atât pentru osciloscop, cât și pentru generatorul de forme de undă.

Pe lângă gama noastră extinsă de osciloscoape, multimetre, clești ampermetrici, generatoare de funcții, analizoare spectrale, vă este oferită și o gamă largă de accesorii, sonde de testare, cabluri, plăci de dezvoltare etc.

Autor: Bogdan Grămescu
Aurocon Compec – https://www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și