Componente industriale marca Honeywell

Întrerupătoare de limită, senzori de presiune, de poziție unghiulară și de umiditate.

by gabi

Automatizarea industrială necesită componente cu o durabilitate excepțională: funcționarea eficientă a unor întregi linii de transmisie și a unor sisteme robotice complexe depinde de precizia și durata de viață a senzorilor (uneori nu mai mari decât un cip SMD). De aceea, le recomandăm întotdeauna clienților noștri soluții de la producători de talie mondială, cum ar fi Honeywell.

Mai jos sunt prezentate câteva grupuri de produse, care sunt utilizate într-o mare varietate de instalații – de la procesarea alimentelor la utilaje grele. Gama descrisă a fost selectată pentru a ilustra cât de bine gândite sunt soluțiile mărcii Honeywell. Acestea se caracterizează prin precizie și durabilitate excelentă, în timp ce formatul și parametrii lor simplifică procesul de implementare. Acest lucru se aplică atât subansamblelor pentru construirea de echipamente industriale, cât și modulelor autonome pentru instalarea în sistemele existente. Aruncați o privire la propunerile noastre, precum și la gama completă Honeywell.

În acest articol vom aborda subiecte precum:

  • Aplicații ale senzorilor de presiune în industria alimentară și HVAC
  • Senzori de temperatură și umiditate
  • Aplicații ale senzorilor de poziție unghiulară seria RTY
  • Caracteristicile întrerupătoarelor de limită Honeywell

Traductoare de presiune MIP

Conexiunea de presiune de 1/4 inch este realizată din oțel rezistent chimic.

Senzorii din seria MIP sunt componente industriale cu un corp ranforsat (clasa de etanșeitate IP67), în care senzorul este separat de mediul de măsurare. Dispozitivele rezistă la apă (inclusiv apă potabilă), precum și la substanțe corozive la o temperatură de la -40°C la 125°C. Racordarea la instalație se face cu ajutorul filetelor de 1/4 inch. În funcție de model, senzorii măsoară presiunea absolută (în raport cu vidul) sau presiunea relativă în intervalele de la 0 … 1bar la 0 … 50bar. Senzorii sunt dotați cu un circuit de compensare a temperaturii pentru a furniza măsurători cu o precizie de ±0,15%. Ieșirea analogică (de tensiune) ia o valoare proporțională cu presiunea măsurată, intervalul fiind cuprins între 10% și 90% din tensiunea de alimentare (de obicei 5VDC). Specificațiile senzorilor permit utilizarea acestora în sisteme hidraulice, sisteme de alimentare cu apă, aplicații de prelucrare a alimentelor și HVAC (agenți de răcire precum butanul, propanul, amoniacul, CO2). În plus, pot fi utilizați cu carburanți (benzină, motorină) și chiar în sistemele medicale (pentru a măsura presiunea unor gaze precum oxigen, azot, aer).

Senzori de umiditate

Senzor de umiditate seria HIH-4000 cu ieșire de tensiune.

Honeywell oferă, de asemenea, componente cu senzori, adică senzori montați pe plăci de circuit imprimat, ca părți componente ale unor echipamente mai mari. Printre acestea se numără, de exemplu, senzorii de umiditate din seria HIH-4xxx (HumidIcon) în carcasă SIP3, dotați cu ieșiri de tensiune. Caracteristica lor principală este consumul foarte redus de energie, care facilitează utilizarea lor în dispozitive mobile (de exemplu, monitorizarea de la distanță a condițiilor de mediu). Dispozitivele pot fi alimentate la tensiuni cuprinse între 4V și 5,8VDC. Alți senzori Honeywell din gama noastră fac parte din seriile HIH-6000, HIH-7000 și HIH-8000. Este vorba despre soluții similare, create pentru măsurarea simultană a umidității și a temperaturii. Diferențele dintre serii se referă în principal la toleranțele acestora: cu cât seria este mai mare, cu atât toleranța de eroare este mai mică (chiar ±0,5°C pentru temperatură și ±2% pentru umiditate). Au ieșiri digitale și comunică prin intermediul protocoalelor I2C sau SPI, care sunt acceptate de majoritatea microcontrolerelor. Astfel de componente sunt utilizate la crearea de dispozitive industriale și de consum (de exemplu, pentru IoT) și funcționează la tensiuni de la 2,3VDC la 5,5VDC (în funcție de model). Honeywell produce atât senzori pentru montare prin inserție (THT), cât și senzori cu montare pe suprafață (SMD).

Senzori de poziție unghiulară

Senzorii RTY sunt utilizați atât în aplicații auto, cât și industriale.

Seria RTY include senzori de poziție unghiulară complet izolați și durabili, care operează de la 50° la 360°, cu toleranțe de până la 180°. Aceștia sunt destinați aplicațiilor industriale (controlul supapelor, clapetelor, oscilației duzelor) și aplicațiilor auto: detectarea poziției pedalelor, a elementelor de legătură, a componentelor de direcție și de suspensie. Datorită rezistenței lor mecanice și a etanșeității în clasa IP67, componentele pot fi utilizate pentru instalarea pe ambarcațiuni și în mașini grele (de exemplu, macarale). Durata lor de viață este estimată la 15 milioane de cicluri. Conectarea senzorilor RTY se face cu ajutorul unui conector standard cu 3 pini pentru automobile (de exemplu AMP-0-0282087-1) în versiunea europeană sau americană (regiunea este detaliată în parametrizarea produsului). Doi dintre acești pini sunt intrări de alimentare DC (4,5 … 5,5V sau 10 … 35V), iar al treilea este o ieșire de tensiune. Asamblarea mecanică este posibilă datorită axului trunchiat cu diametrul de 6 mm. Componentele sunt protejate atât împotriva interferențelor electromagnetice, cât și împotriva conexiunilor eronate.

Întrerupătoare de limită NGC

Întrerupător de limită echipat cu o pârghie cu rolă.

Întrerupătoarele de limită nu sunt utilizate doar pentru controlul funcționării utilajelor (de exemplu, mașini-unelte CNC), detectarea poziției macaralelor și a capetelor – acestea sunt, de asemenea, foarte des utilizate în producția și automatizarea depozitelor pentru contorizarea obiectelor pe o bandă transportoare, poziționarea pieselor de lucru etc. De reținut: sunt utilizate ca elemente de siguranță în sistemele de utilitate publică (lifturi, scări rulante, uși automate). Datorită rolului important pe care îl joacă, este întotdeauna recomandabil să alegeți întrerupătoare de limită de calitate dovedită și de la producători de încredere. Soluțiile din seria NGC de la Honeywell îndeplinesc mai mult decât aceste cerințe.

Întrerupătoarele NGC sunt prevăzute cu contacte argintate sau aurite (două sau patru perechi) care rezistă la curenți de intensități de 5A sau 10A. În consecință, pot fi utilizate pentru a întrerupe direct circuitele de alimentare (până la 240VAC, 250VDC, în funcție de model), dar se vor dovedi utile și ca elemente de semnalizare. Conexiunile se realizează cu ajutorul cablurilor preinstalate cu o lungime de 1 m sau 5 m. Proiectarea se bazează pe întrerupătoare MICRO SWITCH cu configurații de NC + NO (la schimbarea stării, o pereche de contacte se deschide, cealaltă se închide) sau 2xNC + 2xNO. Din catalogul TME puteți achiziționa produse NGC de diferite construcții mecanice: cu știft, cu știft cu rolă de oțel (amplasată transversal sau longitudinal față de corp), precum și elemente prevăzute cu o pârghie care se termină cu o rolă de plastic.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu