Difuzoarele Visaton – o calitate a sunetului care face diferența.

by donpedro

Visaton este un producător de renume internațional de difuzoare și componente de difuzoare de înaltă calitate. Compania nu numai că produce o gamă largă de difuzoare de toate tipurile în serie, dar dezvoltă în mod regulat și soluții speciale pentru comenzi individuale. Prezența produselor acestui brand în portofoliul TME nu este o coincidență și merită cu siguranță să le analizăm mai atent.

Visaton – calitate testată pe care o puteți auzi

Încă de la înființare, compania s-a axat pe o calitate foarte ridicată, ceea ce a dus imediat la un mare interes și apreciere a produselor sale de către piața de clienți recrutați din industrii și medii foarte diferite. Acest lucru se reflectă, printre altele, în prezența mărcii și a reprezentanțelor sale în zeci de țări de pe toate continentele. Calitatea produselor și a proceselor de fabricație de la Visaton este confirmată și de certificarea ISO 9001 acordată și de faptul că inginerii Visaton au acces la echipamente de primă clasă, cum ar fi o cameră climatică, o stație de testare IP, imprimante 3D, o cameră de încărcare constantă pentru teste pe termen lung și, mai presus de toate, un laborator de măsurare de ultimă generație cu una dintre cele mai mari camere anecoice 3D din industrie. Probele dezvoltate și fabricate conform unor cerințe stricte sunt testate în detaliu cu ajutorul unor echipamente calibrate pentru a verifica dacă produsele finale vor funcționa conform destinației în mediul țintă, cu ajutorul unui sistem de măsurare Klippel special implementat. Toate acestea sunt susținute de o monitorizare sistematică a tuturor proceselor, de la conceperea produsului până la livrare.

Aplicațiile pentru difuzoarele Visaton includ o gamă largă de medii industriale și de transport, inclusiv vagoane de tren, vehicule comerciale precum camioane și autobuze, vehicule de construcții și utilaje agricole, precum și aplicații marine (de la iahturi private la nave de croazieră) și aviație. Compania oferă, de asemenea, sisteme pentru hoteluri, centre comerciale, școli, spitale etc., precum și o gamă de transmițătoare Hi-Fi/High-End, kituri și accesorii. Nu trebuie neglijată întreaga gamă de produse pentru autoturisme (Car Audio), sisteme multimedia și home cinema. De asemenea, Visaton este un specialist de frunte în tehnologia excitatoarelor și oferă o serie de produse bazate pe aceasta și utilizate în multe domenii diverse. Una dintre cele mai de succes dezvoltări ale mărcii Visaton sunt difuzoarele pasive pentru gările și stațiile de autobuz din centrele orașelor, care asigură inteligibilitatea necesară a vorbirii în direcții strict definite.

Catalogul actual al companiei este împărțit în șapte categorii principale de produse, fiecare dintre acestea meritând o privire mai atentă. Discuția care urmează prezintă pe scurt principalele grupuri de produse care operează în cadrul fiecăruia dintre acestea.

Visaton pentru industrie

Această categorie include, printre altele, difuzoare de bandă largă (8”, 6.5”, 5”, 4”, 3.3”, 2.8”, 2.5”, 2.3”, 2”, 1.8”, 1.6”, 1.5”, 1.3” și ovale și dreptunghiulare de diferite dimensiuni), difuzoare clasice (6.5”, 5”, 4”), difuzoare coaxiale (6.5”, 5”, 4” și ovale de diferite dimensiuni), difuzoare miniaturale (2.2”, 1.8”, 1.6”, 1.4”, 1.3”, 1.1”, 0.9”, 0.8”, 0.63”, 0.59”), buzzere magnetice și piezoelectrice, conuri de midrange și tweeter, tweeter cu cupolă, drivere de sunet structural, difuzoare cu claxon (megafoane), difuzoare cu montare încastrată, difuzoare de cabinet și coloane de difuzoare.

Tehnologie cu inductor – difuzoare fără diafragmă

VS-DK115S-8, VS-DL-13/2-T

Acest grup de produse poate fi denumit difuzoare fără diafragmă. Acesta este format în principal din trei componente: o masă oscilantă, contacte pentru conectarea la amplificator și o placă de montaj pentru a fi agățată pe suprafața care trebuie excitată. Prin aplicarea unui semnal vocal sau muzical la contacte, solul oscilant începe să vibreze în funcție de frecvența semnalului aplicat. Această oscilație este transmisă la placa de montare și de acolo la suprafața pe care aderă excitatorul. În acest fel, suprafața excitată începe să emită un semnal sonor. Visaton oferă mai multe drivere de sunet structural cu diametre cuprinse între 30 și 130 mm.

Visaton – difuzoare pentru spații publice

Această categorie include, printre altele, difuzoare de tavan (10”, 6.5”, 5”, 4”, 3.3”, 2”, inclusiv versiuni de bandă largă, HiFi și cu două căi), difuzoare în dulapuri și coloane de difuzoare (inclusiv în perete și în tavan), difuzoare suspendate în incinte sferice, difuzoare cu corn (megafoane) și difuzoare coaxiale (6,5”).

VS-DK8P-15W

Difuzoare pentru utilizare la bordul navelor (industria navală)

În acest grup de produse destinate utilizării în medii destul de specifice, producătorul a inclus, printre altele, difuzoare cu goarnă (megafoane), difuzoare în dulapuri, difuzoare coaxiale (6,5”), difuzoare în bandă largă (6.5”, 5”, 4”) și difuzoare de tavan (6.5”, 5”, 4”, 3.3”).

Difuzoare Visaton pentru gări și stații de autobuz

VS-DK97-8, VS-EX45S-8

Această categorie de produse este o realizare cu care compania se laudă adesea, deoarece a reușit să obțină un rezultat aparent imposibil într-un mod inovator. Acest lucru se datorează faptului că inginerii Visaton și-au dat seama că obiectivul principal al sistemelor de sonorizare din gările și stațiile de autobuz este de a se asigura că fiecare mesaj este clar audibil pentru toți călătorii la destinația finală – în conformitate cu standardul riguros DIN EN 60268-16, care stabilește standarde exigente pentru inteligibilitatea vorbirii în acest mediu dificil din punct de vedere acustic. Trenurile care sosesc și pleacă generează sunete foarte puternice, ceea ce necesită un nivel corespunzător de volum ridicat, în timp ce anunțurile făcute pe peroanele vecine fac ca alte anunțuri să fie ininteligibile.

Pentru a înrăutăți situația, sunetul reflectat de plafoanele și pereții din clădirile închise ale stațiilor generează un zgomot de interferență suplimentar, ceea ce face ca orice mesaj să fie adesea complet de neînțeles. Acesta este motivul pentru care Visaton a creat difuzoare de stație pasive, care permit obținerea inteligibilității vocale necesare, în pofida unui mediu atât de dificil. Această realizare unică a inginerilor Visaton este dipolul de difuzoare cu panou plat, care oferă nivelul ridicat de presiune sonoră necesar, la focalizarea corectă. Principiul de funcționare este destul de simplu: un difuzor dipolar funcționează prin crearea de unde sonore care ies direct de pe suprafețele din față și din spate și se deplasează într-o singură direcție, în timp ce cantitatea de sunet emisă în lateral, în sus și în jos este mult redusă. Aranjarea mai multor difuzoare de acest tip în linie sau la același nivel oferă un efect sonor și mai concentrat. Prin combinarea acestor două efecte, Visaton a realizat sisteme de difuzoare specifice care asigură că sunetul din fața și din spatele difuzorului se propagă numai în interiorul platformei vizate, fiind practic imposibil de auzit pe platformele adiacente. De asemenea, acest sunet nu atinge tavanul și podeaua, ceea ce elimină reverberația perturbatoare. Produsele de bază din această categorie sunt dipole de difuzoare cu panou plat de diferite dimensiuni și puteri, precum și difuzoarele încorporate din oțel.

VS-TIW-300, VS-W170S-8

Hi-Fi, boxe și difuzoare High-End

Această categorie de produse se deschide cu kituri de difuzoare gata făcute, care conțin toate componentele necesare pentru un sistem complet de difuzoare, adică difuzoare, crossover complet asamblate, cabluri, conexiuni și terminale și material de amortizare. Datorită instrucțiunilor incluse, nu este nicio problemă să le asamblați singur pe cutiile pe care le alegeți. Alte articole din categoria Hi-Fi / High-End includ woofere (12”, 10”, 8”, 6.5”, 5”, 4”), difuzoare în bandă largă (8”, 6.5”, 5”, 4”, 3.3”, 2.5”, 2.3”), difuzoare coaxiale (6.5”, 4”), difuzoare midrange (5”, 4”, inclusiv versiuni cu con), difuzoare cu cupolă (2”, 1”, 0.8”, 0.6”, 0.5” – inclusiv midrange și tweetere), tweetere cu panglică, tweetere midrange și cu corn și difuzoare de tavan.

VS-WB-10-BK-100V, VS-W200S-8

Difuzoare și seturi asamblate pentru uz profesional (studio și scenă)

Această categorie include atât seturi preasamblate în dulapuri, cât și difuzoare individuale. Printre primele se numără seriale precum PA 110 H, PA 115 H și Sub PA 240, acestea din urmă fiind woofere (18”, 15”), difuzoare de mijloc (12”, 10”), difuzoare de bandă largă (8”, 6,5”, 5”) și tweetere de mijloc și cu corn.

Difuzoare Visaton în ofera TME

Oferta de difuzoare Visaton din catalogul companiei TME include în prezent peste 150 de articole – este vorba despre difuzoare sau difuzoare individuale. Împărțirea propusă în motorul de căutare a fost ghidată de câteva criterii cheie. Clienții pot astfel face selecții pe baza:

  • tipului de difuzor (fără membrană, ecranat, miniatură, mylar, woofer, midrange, tweeter, full range, plafon, corn, universal, rezistent la apă),
  • nivelului sonor (în mai multe trepte, de la 71dB minim la 110dB maxim),
  • impedanței (4 / 8 / 16 / 20 / 50Ω – cu 99% din gamă încadrându-se în nivelurile de impedanță de 4 și 8Ω),
  • puterii nominale și puterii maxime, unde prima include valori cum ar fi 0,2 / 0,3 / 0,5 / 1 / 1,5 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 8 / 10 / 15 / 20 / 25 / 30 / 40 / 50 / 60 / 70 / 75 / 80 / 90 și 300W, în timp ce cea de-a doua include valori echivalente cu prima, variind de la 0,5 la 300W maximum.

Elemente pasive Visaton

Pe lângă difuzoarele Visaton, TME oferă, de asemenea, o gamă de componente pasive fabricate de acest renumit producător. Rezumatul următor le prezintă pe cele mai importante.

  • Rezistențe audio Acestea sunt rezistențe electrice concepute pentru a limita curentul care circulă prin difuzoare. Există mai multe tipuri, în funcție de materialul utilizat și de metoda de instalare. Rezistențele Visaton oferite de TME sunt variante de Metal Oxide (oxid de metal) – toate cu o putere de 10 W și niveluri de rezistență de 1, 1,5, 2,2, 3,3, 4,7, 6,8, 8,2, 10 și 15Ω.
  • Condensatori din polipropilenă Condensatorii Visaton se caracterizează printr-o încărcare și descărcare foarte rapidă și o pierdere de capacitate practic zero în timp. Oferta TME include trei modele de 250V DC cu montare THT, cu capacități de 2,2, 6,8 și respectiv 10,0µF.
  • Bobine audio Acest grup de componente audio pasive este format din două subgrupuri: 19 bobine cu miez magnetic și același număr de bobine fără miez magnetic (bobine de aer).
  • Crossovere audio Aceste filtre esențiale pentru orice sistem audio sunt reprezentate la TME de mai multe produse Visaton cu una sau două căi. Cu impedanțe de 4-8Ω, puterile lor ating o gamă de 100-120W.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și