Convertoarele de putere DC-DC de 50 de wați, tolerante la radiații, oferă o soluție de înaltă fiabilitate pentru noile aplicații spațiale

Convertoarele de putere LE50-28 sunt disponibile în nouă variante cu ieșiri simple- și triple- pentru o configurabilitate de proiectare optimă.

by gabi

Piața LEO (Low-Earth Orbit – Orbita joasă a Pământului) este în creștere rapidă, pe măsură ce entitățile private și publice deopotrivă explorează noua regiune spațială pentru orice, de la sateliți de comunicații 5G și sateliți de mici dimensiuni (CubeSat) până la aplicații IoT. Există o cerere crescută pentru soluții standard destinate industriei spațiale care sunt fiabile, rentabile și configurabile. Pentru a răspunde acestei nevoi de pe piață, Microchip Technology a anunțat o nouă familie de convertoare de putere izolate DC-DC de 50W LE50-28 cu toleranță la radiații (RT – Radiation-Tolerant), disponibile în nouă variante cu ieșiri simple- și triple- de la 3,3V la 28V.

Familia de convertoare de putere LE50-28, disponibilă în comerț, este proiectată pentru a respecta standardul MIL-STD-461. Convertoarele de putere dispun de un filtru EMI companion și oferă clienților ușurința în proiectare pentru scalare și personalizare prin alegerea uneia sau a trei ieșiri în funcție de intervalul de tensiune necesar pentru aplicația finală. Această serie oferă flexibilitatea de a pune în paralel până la patru convertoare de putere pentru a ajunge la 200 Wați.

Proiectate pentru a deservi sistemele de magistrale de 28V, convertoarele de putere DC-DC izolate LE50-28 pot fi integrate cu FPGA-urile PolarFire®, microcontrolerele și senzorul de control al motorului LX7720-RT de la Microchip pentru o soluție completă de sistem electric. Proiectanții pot utiliza aceste soluții de putere de înaltă fiabilitate și toleranță la radiații pentru a reduce semnificativ timpul de dezvoltare la nivel de sistem.

Convertoarele de putere LE50-28 oferă o varietate de opțiuni de conectare electrică și de montare. Seria LE50 este fabricată cu componente convenționale SMT (Surface Mount Technology) și THT (Thru Hole Technology) montate pe o placă PCB. Această distincție în procesul de fabricație poate reduce timpul de lansare pe piață și riscurile asociate cu întreruperile lanțului de aprovizionare.

Familia LE50-28 oferă o toleranță la radiații pentru spațiul cosmic, cu TID (Total Ionizing Dosis) de 50 Krad și SEE (Single Event Effects) cu imunitate ‘latch-up’ de 37 MeV-cm2/mg pentru transferul liniar de energie.

Soluțiile spațiale extinse de la Microchip includ FPGA-uri, dispozitive de putere și discrete, produse de memorie, interfețe de comunicații, oscilatoare, microprocesoare (MPU) și microcontrolere (MCU), oferind o gamă largă de opțiuni pe toate nivelurile de calificare și cel mai mare portofoliu de materiale plastice calificate pentru aplicații spațiale. Pentru mai multe informații, vizitați pagina web Microchip privind soluțiile spațiale.

Noua familie de dispozitive LE50-28 este susținută de rapoarte complete de analiză și testare, inclusiv analiza celui mai defavorabil caz, analiza tensiunii electrice și analiza fiabilității.

Dispozitivele LE50-28 cu o singură ieșire și cu trei ieșiri sunt disponibile în prezent. Pentru informații suplimentare și pentru achiziționare, contactați un reprezentant de vânzări Microchip, un distribuitor autorizat la nivel mondial sau vizitați site-ul web al serviciilor de achiziții și servicii pentru clienți al Microchip, www.microchipdirect.com.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și