Controller pentru managementul colectoarelor solare tip CDT-01

by donpedro

Dispozitivul CDT-01 este ideal pentru a controla un modul termoelectric, când vă creaţi propriul sistem de încălzire. Realizat cu implementarea tehnologiei RoHS, CDT-01 este un produs sigur şi ecologic, designul unic permiţându-i numeroase opţiuni de instalare, racordarea la bornele controllerului făcându-se prin conductoare flexibile având secţiunea de maxim 2,5mm2.

Odată cu îmbunătăţirea tehnologiei, eficienţa a crescut până la punctul în care panourile solare produc cu uşurinţă suficientă
energie pentru încălzirea apei din piscine, a duşurilor de pe plajă, instalaţiilor din campinguri, ajustarea încălzirii termice centrale a imobilelor în perioada toamnă-iarnă-primăvară dar şi pentru uz casnic. Controlul temperaturii este cheia pentru un sistem eficient, în acest scop fiind creat controllerul diferenţial al temperaturii tip CDT-01.
Dispozitivul se evidentiază, înainte de toate, prin funcţionalitate şi simplitate, cu operare prietenoasă evidentă. Pentru fiecare pas al procesului de introducere a instrucţiunilor, sunt atribuite şi explicitate tastele de intrare la funcţiile corespunzătoare.
Meniul controllerului conţine cuvinte ce denumesc valorile măsurate şi setate, precum şi reprezentări grafice clar structurate.
Controllerul este parte dintr-un întreg sistem de captare a celulelor solare şi este destinat controlului comenzii sistemului de obţinere a apei calde menajere prin intermediul panourilor solare.

Sistemul se compune din:
• Panouri solare;
• Boiler de stocare a apei calde menajere;
• Pompă pentru circulaţia apei în sistem;
• Controller diferenţial al temperaturii.

Specificaţii tehnice:
Tensiune nominală de alimentare Un: 230 Vc.a.
Toleranţa la tensiunea de alimentare: -15% ÷ +10%
Domeniul de temperatură: -10°C ÷ +110°C
Diferenţa de temperatură: Ajustabil 2°C ÷ 30°C
Senzor temperatură: Pt 1000
Releu ieşire
– contacte: Un comutator
– tensiune contacte: 230Vc.a.
– curent contacte: 5A, rezistiv
Secţiunea maximă conductoare: Fără izolaţie 2,5mm2
Grad de protecţie: IP40
Dimensiuni de gabarit: 125 × 80 × 47mm

Condiţii ambientale admise:
Temperatura de funcţionare: -20°C ÷ +55°C
Temperatura de depozitare: -25°C ÷ +60°C
Conformitate: SR EN 60255-5:2003; SR EN 60255-6:1995
Pentru controlul cu precizie al temperaturii, CDT-01 determină în mod automat cele mai bune setări pentru încălzire optimă, bazate pe răspunsul termic al unui anumit sistem, măsurând temperatura în două puncte şi anume:
• Un punct în partea superioară, la panourile solare;
• Al doilea la ieşirea din boiler.

Când diferenţa de temperatură dintre cele două puncte este mai mare decât cea prestabilită (max. 30°C), porneşte pompa, realizând transferul de căldură din panourile solare, la apa menajeră din boiler. Când diferenţa de temperatură scade sub cea prestabilită (min. 2°C) atunci pompa se opreşte, urmând o nouă creştere a temperaturii apei în panourile solare.

Contact:
Electro Promex S.R.L. | BKD Electronic S.A.
332005, Anghel Saligny Nr. 3, Petroşani, Hunedoara, România
Tel./Fax: +40 254 542 964 | +40 254 548 964
office@elpm.ro | www.elpm.ro
office@bkdelectronic.ro | www.bkdelectronic.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu