Comunitatea element14 și Microchip lansează concursul de proiectare “Upcycle IoT”

Noul concurs de proiectare încurajează Comunitatea element14 să recicleze deșeurile electronice în proiecte conectate IoT

by gabi

element14, o comunitate Avnet, în colaborare cu Microchip, a lansat recent concursul de proiectare “Upcycle IoT”, o inițiativă de pionierat menită să inspire comunitatea element14 să refolosească deșeurile electronice în proiecte inovatoare conectate la IoT. Această provocare invită membrii comunității să dea o nouă viață dispozitivelor electronice vechi sau cu defecțiuni, integrându-le în creațiile lor IoT unice.

Cei 20 de participanți selectați vor primi platforma Microchip SAM E51 Curiosity Nano și o selecție de plăci Click MikroE pentru a le utiliza cu scopul de a îmbunătăți un hardware vechi sau de a revigora o placă de control defectă, învățând în același timp despre avantajele reciclării și concurând pentru premii.

Designerii care participă la provocare pot să-și folosească imaginația, creând posibile proiecte precum:

  • Modernizarea unei mașini de spălat defecte cu capabilități IoT pentru a notifica utilizatorii când rufele sunt spălate.
  • Adăugarea unui sistem de notificare de la distanță la trotineta electrică a unui copil pentru a-i reaminti când este timpul să se întoarcă acasă
  • Repararea echipamentelor de laborator defecte și posibilitatea ca acestea să raporteze rezultatele la o platformă de date IoT
  • Transformarea unei unități de aer condiționat învechite într-un dispozitiv inteligent, conectat la IoT și controlabil prin intermediul unei aplicații pentru telefoane inteligente

Cererile pentru concursul de proiectare “Upcycle IoT” s-au deschis la 8 septembrie și vor rămâne deschise până la 29 septembrie. Participanții selectați vor primi apoi platforma SAM E51 Curiosity Nano și trebuie să își prezinte proiectele, împreună cu un minim de cinci articole publicate pe blog, până la 12 decembrie 2023.

Câștigătorul marelui premiu al concursului va primi un generator solar “Jackery Solar Generator 1000” și un panou solar “Jackery SolarSaga 100W”. Câștigătorul premiului al doilea va primi o stație de alimentare portabilă “Jackery Explorer 550”. Toți participanții la concurs vor primi un premiu final constând într-un concasor de conserve montat pe perete.

Pentru mai multe detalii despre concursul “Upcycle IoT” și pentru a vă înscrie în competiție, vă rugăm să vizitați https://community.element14.com/challenges-projects/design-challenges/dc/dc/67/upcycle_iot_design_c.

element14

S-ar putea să vă placă și