Centru de Cercetare şi Dezvoltare a Semiconductorilor

by donpedro

Infineon Technologies alege Bucureştiul pentru înfiinţarea unui nou Centru de Cercetare şi Dezvoltare a Semiconductorilor

Reprezentanţii Infineon Technologies anunţă în cadrul conferinţei de presă din 20 septembrie 2005, la Hotel Athénée Palace Hilton, construcţia în Bucureşti a unui centru de cercetare şi dezvoltare a semiconductorilor de putere pentru industria automobilelor.
Centrul este o subsidiară a Infineon Technologies Austria AG şi va fi coordonat de domnul Thomas Simonis, Managing Director al Infineon Technologies România. Cercetarea de la Bucureşti va fi corelată cu cea din centre similare din oraşele Villach şi Graz (Austria), München (Germania) şi Padova (Italia), pentru a întări Alianţa Centrelor de Cercetare în Electronica Automobilelor şi Industrială.
Domnul Dr. Reinhard Ploss, Group Senior Vice President şi General Manager al Automotive, Industrial şi Multimarket Business Group Infineon Technologies AG

Domeniul de cercetare al centrului din Bucureşti se axează pe dezvoltarea de semiconductori de putere cu funcţii analogice şi digitale; pe dezvoltarea de carduri de securitate şi pe instrumente software pentru modelări, testări şi verificări ale funcţiilor logice analogice. Proiectele sunt destinate în principal pentru industria de automobile, dar şi pentru comunicaţia mobilă în domeniul radio-frecvenţă.
Infineon Technologies România activează de la 1 aprilie 2005 şi are în prezent 30 de ingineri angajaţi şi planifică până la sfârşitul anului 2005 să ajungă la cifra de 50. Compania investeşte know-how în inginerii români. Investiţia este una pe termen lung şi nu poate fi evaluată în cifre. Majoritatea angajaţilor români urmează cursuri de pregătire în centrele din Villach şi München pentru specializarea în domeniul dezvoltării de semiconductori. Pe parcursul acestui “training intercultural”, cu durata de la 6 până la 12 luni, ei asimilează cunoştinţe tehnice şi în acelaşi timp deprind aşa numitele “soft skills”, adică aspecte ce ţin de cultura companiei. Infineon păstrează inginerii astfel formaţi în România, dorind să creeze aici o echipă puternic specializată.

Domnul Thomas Simonis desfăşoară o strânsă colaborare cu Universitatea “Politehnica” din Bucureşti. Două laboratoare de cercetare sunt în curs de amenajare la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Bucureşti. Unul dintre ele va servi drept loc de desfăşurare a studiilor de master “Advanced Microelectronics” cu începere din luna octombrie 2005 şi cu durata de 3 semestre. Aici absolvenţii vor avea posibilitatea să dezvolte practic semiconductoare, să înveţe să le utilizeze, beneficiind de îndrumare atât din partea specialiştilor Infineon cât şi din partea profesorilor universitari din cadrul facultăţii. Vor fi acordate burse pentru studiul de doctorat. Infineon va dota laboratoarele cu echipamente speciale pentru tehnologia semiconductorilor. Suprafaţa totală a birourilor, a ariei de cercetare şi a laboratoarelor este de 2000m2. Inaugurarea noului centru va avea loc în luna decembrie 2005.
Alegerea ţării noastre şi a oraşului Bucureşti pentru amplasarea acestui centru de cercetare şi dezvoltare este motivată de legăturile rapide de acces către celelalte centre din reţea: din Germania, Austria şi Italia; de apropierea de Universitatea “Politehnica” din Bucureşti care reprezintă o “sursă de ingineri” cu înalt grad de pregătire tehnică; costurile scăzute comparativ cu alte ţări din Europa de Est şi atitudinea autorităţilor care au înţeles importanţa investiţiilor în tehnologie şi au ajutat Infineon în demersurile efectuate.
Importanţa acestui eveniment poate fi mai bine înţeleasă prin prisma informaţiilor oferite de Dr. Reinhard Ploss, Group Senior Vice President and General Manager al companiei Automotive, Industrial and Multimarket Business Group Infineon Technologies AG. Infineon îşi menţine în 2005 locul 6 ocupat în ierarhia mondială a semiconductorilor după Intel (1), Samsung (2), Renesas (3), Texas Instruments (4) şi Toshiba (5). Compania Infineon a avut în anul fiscal 2005 venituri de până la 7,2 miliarde de Euro, în creştere cu 17% faţă de anul anterior. Principalele domenii de activitate ale Infineon Technologies sunt industria de automobile, semiconductoare industriale şi Multimarket, telecomunicaţii şi producţia de memorii. În domeniul semiconductorilor de putere, Infineon deţinea în 2003 locul I cu un procent de 8,1% din piaţa mondială, loc pe care îl menţine şi în 2004 cu 8,4% devansând astfel concurenţii: International Rectifier (2), Fairchild (3), STMicroelectronics (4) şi Toshiba (5).
Domnul Thomas Simonis, Managing Director al Infineon Technologies România

Infineon România deschide în 8 octombrie 2005 seria a trei seminarii cu participare gratuită. Primul dintre acestea, intitulat “Advanced Security and Chip Card Integrated Circuits and their Applications” prezintă aspecte practice şi teoretice referitoare la modul de funcţionare şi structura unui card cu cip.

Romina Macabinski

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu