Câştigaţi o platformă de dezvoltare RIoTboard de la Freescale Semiconductor

by donpedro

Freescale Semiconductor împreună cu revista Electronica Azi oferă cititorilor şansa de a câştiga o platformă de dezvoltare open source RIoTboard, o placă electronică low-cost, dar care dispune de funcții complete. Această placă (single-board computer) a fost dezvoltată pentru a răspunde aplicațiilor care necesită un nivel ridicat de putere de procesare suportat de o platformă deschisă. RIoTboard este în primul rând o placă electronică “la vedere” datorită faptului că schemele electronice pe care s-a dezvoltat această platformă pot fi descărcate pentru a fi utilizate în proiectul vostru. În plus, comunitatea RIoTboard oferă sistemul de operare Android pentru cei care experimentează aplicaţii destinate telefoanelor inteligente sau tabletelor. De asemenea, se poate descărca şi Linux.

Această placă (single-board computer) a fost dezvoltată pentru a răspunde aplicațiilor care necesită un nivel ridicat de putere de procesare suportat de o platformă deschisă. RIoTboard este în primul rând o placă electronică “la vedere” datorită faptului că schemele electronice pe care s-a dezvoltat această platformă pot fi descărcate pentru a fi utilizate în proiectul vostru. În plus, comunitatea RIoTboard oferă sistemul de operare Android pentru cei care experimentează aplicaţii destinate telefoanelor inteligente sau tabletelor. De asemenea, se poate descărca şi Linux.

(Comunitatea RIoTboard.org servește ca rampă de lansare pentru proiecte open-source inovatoare care permit dezvoltarea Internetului Lucrurilor (IoT). Proiectanţii sunt încurajați să se alăture revoluției RIoTboard la RIoTboard.org, unde pot cumpara, proiecta și înregistra proiectele lor, precum și pentru a avea acces rapid la obţinerea de tutoriale video şi resurse tehnice precum şi scheme complete, software pe Linux și Android, și, nu în ultimul rând, pentru a se alătura comunităţii online a pasionaţilor “RIoTboarders”.)

RIoTboard este o platformă de dezvoltare cu funcții complete, ce dispune de perifericele care pot oferi o expandare optimă a proiectului și pentru a obţine puterea de procesare necesară cu care trebuie să ruleze proiectul vostru open source. Placa dispune de aplicații procesor Freescale i.MX 6Solo, folosind o arhitectură ARM® Cortex®-A9. Procesorul de 1GHz permite accelerator grafic OpenGL® ES 2.0 3D cu shader și un accelerator grafic 2D. Dispozitivul oferă, de asemenea capacitatea de procesare video HDMI 1080p și intrări video flexibile, cum ar fi opţiunile de cameră LVDS și CMOS. Microcontrolerele Freescale Kinetis MCU (K20) integrează de asemenea capabilităţi de depanare precum și disponibilitatea de adăugare de programare şi funcţionalităţi.

Pentru a avea şansa de a câştiga placa de dezvoltare RIoTboard, accesaţi pagina web a revistei: www.electronica-azi.ro/concurs-Freescale.php, introduceţi datele voastre în formularul online şi răspundeți la întrebarea: Ce proiect intenţionaţi să dezvoltaţi cu această placă?

Termen limită de înscriere la concurs: 21.09.2015.

Câştigătorul din această ediţie va fi anunţat în revista din luna Octombrie – Electronica Azi nr. 8 (198).

Câştigătorul kit-ului de evaluare RIoT Board de la Freescale Semiconductor, concurs organizat în revista Electronica Azi, ediţia din luna Iulie, 2015: Vasile Ciprian din Bucureşti

Ce proiect intenţionaţi să dezvoltaţi cu această placă?
Sistem autonom de pilotare a dronelor în zone calamitate: drona este controlată de un sistem de calcul (ex. RIoTboard) pe baza parametrilor citiți de la senzori (accelerometre, giroscoape, altimetru, GPS, tub Pitot etc.) și a hârtiei digitale, va calcula și va controla traiectoria dronei pentru a ajunge în zone calamitate. Este dotată cu cameră de luat vederi, microfon și difuzor pentru a intra în contact cu eventuale victime și a transmite indicațiile necesare. Un alt rol al sistemului de calcul este de a recunoaște formele din natură, în scopul calculării traiectoriei de deplasare și evitare a obstacolelor. În cazul pierderii acesteia, emite semnale radio de balizaj pentru a ușura acțiunile de recuperare.

S-ar putea să vă placă și