CASA INTELIGENTĂ – PARTEA a V-a

by donpedro

Doriţi ca spaţiul în care familia dumneavoastră petrece cea mai mare parte a timpului să fie confortabil. O tendinţă în creştere este instalarea de sisteme “home theater” în locuinţe. Home theater permite familiei să vizioneze acasă filme în aceleaşi condiţii ca la cinema.
Un proiector video “împrăştie” imagini clare pe sistemul dumneavoastră Surface Mount Video Screen, oferind imagini care rivalizează cu cele oferite de cinema.
Pentru o calitate deosebită a vizionării aveţi nevoie de difuzoare care să reproducă sunetul de înaltă calitate oferit de DVD-urile actuale.
Sunetul surround este soluţia; dar de ce trebuie să aveţi acele boxe mari care vă deranjează? In-Wall Speakers “dispar” practic în zid şi oferă un sunet extraordinar. Aceste difuzoare nu trebuie să fie neapărat de dimensiuni mari. In-Wall Speakers oferă un sunet de foarte bună calitate şi se încadrează foarte bine în pereţi.
Toate componentele ce comandă acest sistem sunt frumos aranjate în Slide-Out In-Wall A/V Shelves. Aceste etaje au fost instalate într-un sistem rack care vă permite accesul uşor la partea din spate în cazul în care doriţi să mai instalaţi şi altceva. A/V este reproiectat continuu. Modificarea sistemului dumneavoastră poate fi dificilă atunci când doriţi adăugarea de echipament nou. Asta în cazul în care nu folosiţi Slide-Out In-Wall A/V Shelves! Aceste etaje uşor de folosit vă permit scoaterea uşoară a echipamentelor pentru a face modificări, pentru verificarea conexiunilor sau pentru recuperarea CD-ului care v-a scăpat în spatele aparatului.
Controlul sistemului este chiar mai uşor folosind telecomanda Sony Remote Control.
Această telecomandă touchscreen vă permite un acces complet la sistem.
Iar în cazul în care doriţi să priviţi la televizor în timpul zilei, sistemul Makita Motorized Drape System (descris în numerele anterioare) poate trage automat draperiile, doar prin apăsarea unui buton.
Atunci când alegeţi ecranul de proiecţie, asiguraţi-vă că ecranul poate fi ridicat sau coborât. Motorized Screens vă permite controlul poziţiei ecranului cu un minim de efort.
Casele frumoase au sisteme de iluminare foarte bine proiectate. Pentru controlul acestor lumini aveţi nevoie de o mulţime de controlere plasate în locuri strategice. Wall Mounted Controllers pot direcţiona controlul luminilor către alte dispozitive sau pot trimite semnale către sistemul de control al casei care poate determina o secvenţă de evenimente doar prin apăsarea unui buton!
Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de vizionare puteţi folosi Recessed Lighting Fixtures.
Interfaţând acest sistem cu sistemul de control puteţi micşora intensitatea luminilor doar prin apăsarea unui buton de pe telecomanda TV.
Telecomanda Sony Touchscreen Remote acţionează ca un centru de comandă, permiţându-vă controlul total al echipamentului A/V cu un minim de efort.
Atunci când este vorba de siguranţa familiei, mai ales faţă de emisiile de monoxid de carbon, nu folosiţi un echipament de calitate inferioară. Spre deosebire de detectoarele ieftine şi de calitate îndoielnică, Carbon Monoxide Detector, (vezi numărul trecut) de o foarte bună calitate, indică nivele de monoxid de carbon în părţi per milion, ce permit unităţilor de pompieri să acţioneze în mod corespunzător.
Veţi dormi mai bine când ştiţi că Carbon Monoxide Detector vă atenţionează dacă detectează un nivel periculos al acestui gaz mortal fără miros şi fără culoare. Este important să aveţi un astfel de detector mai ales în camerele în care aveţi dispozitive care folosesc acest gaz, cum ar fi şemineele sau aparatele de încălzire. Bateria internă a detectorului va permite funcţionarea chiar şi atunci când reţeaua de curent cade!
Cu toţii avem experienţa unui ceas deşteptător care ne face să sărim literalmente din pat dimineaţa. Acest lucru se poate îmbunătăţi. Folosiţi un Natural Lighting Alarm Clock. Acest aparat vă trezeşte uşor, prin creşterea treptată a nivelului intensităţii luminoase din cameră, simulând răsăritul soarelui.
Pentru a elimina dezordinea de pe noptieră, Cordless Phone şi Learning Remote, două dispozitive într-unul singur, vă permite să răspundeţi la telefon şi “channel surf” folosind acelaşi aparat. Nu mai trebuie să căutaţi un aparat şi să-l nimeriţi pe celălalt.
Controlaţi foarte simplu totul cu un singur aparat.
Black and White Video Surveillance System vă permite să vedeţi ce se întâmplă în casă stând în pat. Dacă auziţi un zgomot la parter, tot ce trebuie să faceţi este să porniţi sistemul şi puteţi vedea de unde vine zgomotul, fără să fie nevoie să vă daţi jos din pat.
Cu toţii am fost treziţi noaptea de zgomotele de afară. Cu ajutorul Voice Operated Lamp Module puteţi aprinde un bec doar pronunţând cuvântul “lumină”. Odată ce aţi văzut că zgomotul era făcut de pisica vecinului, repetaţi comanda şi becul se va stinge, iar dumneavoastră vă puteţi continua somnul.
După o noapte reconfortantă vă treziţi plin de energie. Desigur că sistemul audio programabil şi Ceiling Speakers umplu camera cu melodia preferată, iar trezirea este lentă!
Un bar face mult pentru buna dispoziţie a dumneavoastră şi a invitaţilor. Dar o componentă importantă pentru o băutură bună este apa folosită pentru gheaţă sau pentru amestecat. Din acest motiv aţi instalat sub bar un Clearwave Electronic Water Conditioner. El foloseşte impulsuri electromagnetice de joasă frecvenţă pentru eliminarea impurităţilor din apă, asigurând o apă de bună calitate pentru toţi cei din casă.

S-ar putea să vă placă și