CASA INTELIGENTĂ – PARTEA a IV-a

by donpedro

Dacă vi s-a întâmplat vreodată să găsiţi fragmente din fundul cratiţei în omleta pe care o pregătiţi, ştiţi cât este de incomod.

De ce să vă mai faceţi griji? Această problemă se poate rezolva folosind Scanpan 3-Piece Set. Piesele sunt finisate cu ceramică-titaniu şi pot fi folosite ustensile metalice. O hrană sănătoasă este importantă pentru toată lumea (poate nu şi pentru cumnatul dumneavoastră care se hrăneşte numai cu nuci).

Dar, pentru restul dintre noi, o sănătate bună este o prioritate. Ştiţi că setul de ustensile folosit pentru gătit contribuie la calitatea mâncării? Gătirea cu ustensile care au o suprafaţă care nu se lipeşte reduce cantitatea de ulei folosit şi astfel sunt mai puţine grăsimi în mâncare.

Copiii sunt pe marginea piscinei? Nu este nici o problemă dacă aveţi un Video Monitor. Camerele de supraveghere vă ajută să urmăriţi tot ce se întâmplă.

Nu este uitată nici pisica. Un Automatic Pet Feeder cu cap rotativ permite ca pisica să mănânce o singură dată.

Adăugaţi un pachet de gheaţă şi puteţi menţine proaspete vegetalele.

Mâinile vă sunt murdare de la gătit, musafirii trebuie să sosească într-o jumătate de oră, nu aţi făcut duş, iar la uşă sună cineva. Nu vă faceţi griji! Tot ceea ce trebuie să faceţi este să aruncaţi o privire către

Video Door Intercom şi veţi vedea cine este la uşă. Apăsând un buton puteţi vorbi cu acesta şi îi puteţi chiar deschide uşa folosind interfaţa “doorphone”. Dacă la uşă este un comis voiajor îl puteţi trimite mai departe, în timp ce dumneavoastră vă puteţi ocupa de curăţenie! Astfel nu trebuie să vă mai faceţi griji privind oale care dau în clocot sau cratiţe care se ard atunci când răspundeţi la uşă. O singură privire către Garage Door Indicator şi veţi şti dacă uşile sunt închise sau deschise. Le-aţi uitat deschise? Se va aprinde un LED roşu. Toate uşile sunt închise? LED-ul verde este aprins; toate acestea fără să treceţi prin garaj.

Un dormitor trebuie să fie un loc liniştitor. Dacă aţi dormit vreodată la munte, v-aţi putut bucura de un somn adânc şi de un aer curat. Austin Air Cleaner oferă acelaşi aer curat care este de folos mai ales celor cu probleme de respiraţie. Chiar dacă sunteţi sănătos tun, vă puteţi totuşi bucura de aerul curat. Somnul de după amiază (sau dimineaţa târziu) poate fi deranjat de soarele care pătrunde prin ferestre. Dacă suferiţi de alergii, un aer curat vă face mult bine. Austin Air Cleaner vă oferă acest aer curat, datorită unui sistem HEPA de filtrare ce curăţă practic toate elementele alergice şi poluante din aer.
Este foarte frumos să fiţi trezit de razele soarelui; dar dacă doriţi să mai leneviţi în pat şi după răsăritul soarelui? Aţi tras perdelele aseară, dar acum doriţi ca lumina să pătrundă în casă. Cu Mini-Blind Controller trebuie doar să îndreptaţi telecomanda către draperii şi să apăsaţi un buton pentru a le deschide. Vreţi să le închideţi? Apăsaţi doar un buton şi nu va trebui să părăsiţi patul!
Toată lumea se bucură atunci când bea o cafea dimineaţa; dar dacă filtrul de cafea ar fi conectat la deşteptător? Puteţi face acest lucru cu X10 Mini-Timer.
Cu filtrul de cafea legat la X10 Appliance Module, Mini -Timer poate porni filtrul cu câteva minute înainte ca ceasul să sune, iar dumneavoastră vă veţi trezi într-o minunată aromă de cafea.
Menţinerea confortului casei poate fi o problemă; instalaţi un sistem zonal de încălzire/răcire. Cu termostate individuale în fiecare cameră, ca acest X10 Controlled Thermostat, fiecare îşi poate regla temperatura după cum doreşte. Deoarece termostatul este controlat de X10, setările de temperatură se pot modifica după dorinţă.
Menţinerea unei temperaturi constante în casă, mai ales în zonele unde temperatura variază, poate fi scumpă. Puteţi realiza acest lucru printr-o izolare corespunzătoare a uşilor şi a ferestrelor dar şi folosind termostate! Folosind X10 Thermostats puteţi modifica setările de temperatură în cursul unei zile. De exemplu, temperatura poate fi stabilită la 18°C când nu este nimeni acasă, iar cu o oră înainte de a sosi acasă puteţi seta ca temperatura să crească la 22°C, astfel încât la sosire să vă întâmpine o atmosferă plăcută. Acest lucru va duce la scăderea preţului pe care trebuie să îl plătiţi pentru încălzire, în acelaşi timp bucurându-vă de o atmosferă “călduroasă”.
Animalele de casă sunt membrii importanţi ai familiei. Parcă atmosfera nu mai este aşa de comodă atunci când câinele vrea să meargă afară. Dar are şi el nevoile lui. Lăsaţi câinele să decidă când vrea să meargă afară folosind Large Electronic Dog Door. În loc să deschideţi uşa pentru a merge afară, ceea ce duce la consum de căldură, uşa electronică stă închisă până în momentul în care câinele se apropie. Uşa este acţionată de o zgardă specială purtată de câine.
Un alt mijloc de bucurie pentru câinele sau pentru pisica dumneavoastră este Pet Drinking Fountain. Mecanismul circulă apa cu ajutorul unei pompe. Acest lucru duce la îmbogăţirea cu oxigen a apei şi produce un zgomot liniştitor.
Este bine să ştii cine sună la telefon înainte de a ridica receptorul. Aceasta este o capabilitate a aparatelor Caller ID. Dar trebuie să mergeţi la telefon să vedeţi pe display cine sună. A apărut însă Talking Caller ID. Această unitate vă poate anunţa vocal informaţii privind Caller ID. Nu trebuie să mergeţi până la telefon.
Un loc retras este confortabil pentru a servi micul dejun duminică dimineaţa. Dar ferestrele care permit ca razele soarelui să pătrundă dimineaţa în cameră sunt şi locul prin care ar putea pătrunde nişte eventuali hoţi. Dar nu trebuie să vă faceţi griji. Glassbreak Sensors instalaţi cu sistemele de securitate menţin casa în siguranţă. Ele nu pot împiedica hoţii să spargă geamurile dar vor face zgomot. Ele sunt special proiectate pentru a sesiza zgomotul produs de geamurile sparte. Staţi liniştiţi, ferestrele sunt protejate!
Controlul unui număr de dispozitive din jurul casei este uşor cu Wall-Mounted Controller. Aceste dispozitive pot trimite semnale X10 către nu mai puţin de patru adrese consecutive X10. Puteţi folosi aceste semnale pentru aprinderea sau stingerea luminilor şi chiar pentru iniţierea de scene macro, ajustând mai multe lumini doar prin apăsarea unui buton!

S-ar putea să vă placă și