Bosch lansează dispozitivul BMI085 pentru aplicații de realitate virtuală și augmentată

by donpedro

BMI085 integrează un senzor de accelerație MEMS pe 3 axe și 16 biți și un giroscop MEMS pe 3 axe, și 16 biți, într-o capsulă compactă.
Acest puternic IMU (Inertial Measurement Unit) este ideal pentru aplicațiile de realitate virtuală (VR) și augmentată (AR), precum și pentru alte aplicații, cum ar fi navigația, urmărirea mișcărilor corporale/umane și jocurile high-end. Capsula compactă a senzorului MEMS dispune de caracteristici care combină un giroscop cu o derivă extrem de scăzută cu un accelerometru cu zgomot redus pentru a micșora semnificativ senzația neplăcută de rău de mișcare. Detectarea instantanee, ultra-precisă a mișcărilor capului reduce decalajul de timp până la un nivel aproape imperceptibil. Astfel, producătorii de dispozitive electronice sunt capabili să creeze o experiență VR și AR mai autentică și imersivă, care permite utilizatorilor să se angajeze în mediile lor virtuale pentru perioade mai lungi, fără a necesita pauze frecvente.
Latența redusă a noului BMI085 permite producătorilor de căști să elimine decalajele de imagine și să ofere o adevărată experiență reală. IMU furnizează o latență scăzută motion-to-photon (timpul necesar pentru ca mișcarea utilizatorului să fie reflectată pe ecran), de mai puțin de 3ms și atinge o stabilitate aproape perfectă în medii cu fluctuații ridicate de temperatură întâlnite frecvent în aplicațiile HMD (head-mounted display – ecran montat pe cap) sau în seturile de căști AR. Acest lucru îmbunătățește și mai mult precizia, care este critică în aplicațiile AR/VR de înaltă definiție cerute astăzi.
Accelerometrul senzorului are o stabilitate extraordinară cu temperatura, oferind un coeficient scăzut al temperaturii de offset (TCO), tipic, mai mic de 0.2 mg/K și un coeficient al sensibilității cu temperatura (TCS) de numai 0.002%/K. Biasul instabilității giroscopului este de obicei sub 2°/h.
Giroscopul senzorului BMI085 este dotat cu un mecanism robust de conversie analog-digital în buclă închisă ce asigură caracteris­tici de drift scăzute chiar și în medii cu temperaturi ridicate și fluctuante. Accelerometrul atinge o densitate a zgomotului sub 120 μg/√Hz, iar precizia IMU depinde continuu de sincronizarea datelor cu accelerometrul și giroscopul.
BMI085 este disponibil într-o capsulă compactă de 3.0 × 4.5 × 0.95 mm³ și este compatibil pin-la-pin cu BMI055 IMU, ușurând migrarea către noul BMI085.
Bosch Sensortec GmbH   |   www.bosch-sensortec.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu