Beneficiile și avantajele switch-urilor Ethernet

Murrelektronik dirijează datele în direcția dorită

by gabi

Pe măsură ce lumile mecanismelor și ale conectivității sistemelor devin mai apropiate, soluțiile Ethernet devin din ce în ce mai importante. Industrial Ethernet a crescut mai repede decât soluțiile tradiționale de fieldbus, iar trecerea de la Profibus la Profinet a contribuit la creșterea remarcabilă a numărului de componente Ethernet folosite la mașinile și sistemele de astăzi.

Switch-urile Ethernet fac parte din soluția de comunicații industriale economice ale Ethernet. Așa încât aveți o gamă largă de opțiuni atunci când alegeți comutatoarele industriale Ethernet: contează mediul de producție, poziția în infrastructura rețelei și, dacă aceste comutatoare trebuie să fie configurabile sau nu, ce cabluri și ce conectori folosim? Datorită gamei noastre largi de comutatoare Ethernet și a inovațiilor introduse, Murrelektronik vă dă posibilitatea de a alege comutatoarele potrivite și avantajele diverselor tipuri disponibile.

Configurabile sau nu? Care este switch-ul adecvat aplicației mele?

Switch-urile configurabile Xelity IP20 asigură o setare optimă a rețelei pentru diverse topologii cum ar fi Star sau Tree. În plus, acestea pot executa și alte operațiuni, inclusiv analiza erorilor sau diagnosticarea rețelelor. Ele optimizează transmisia datelor și asigură controlul de la distanță al rețelei. (Imagine: Murrelektronik GmbH)

Switch-urile neconfigurabile, cum ar fi Xeity, Xenterra sau TREE sunt, de regulă, cele mai economice mijloace de conectare a dispozitivelor Ethernet în rețelele mici și/sau locale. În esență, aceste switch-uri asigură că fluxul de date Ethernet “curge” fără piedici. Fiind elemente intermediare, este nevoie de porturi suplimentare în rețea, care nu oferă funcții inteligente sau nu pot controla traficul din rețea. În mediile industriale switch-urile neconfigurabile sunt folosite adeseori la rețelele mici.

Switch-urile configurabile oferă posibilități suplimentare în ce privește configurarea porturilor și a dispozitivelor. Acestea preiau funcții importante privind analiza erorilor, diagnosticarea rețelei și mecanismele de redundanță. Totodată, aceste switch-uri optimizează transmiterea datelor, dar fac să crească efortul pentru configurare și astfel costurile totale. Totuși, utilizarea lor în rețea oferă avantaje care asigură un control mai bun, inclusiv accesul de la distanță atunci când este necesar. Switch-urile configurabile permit prioritizarea pachetelor de date, asigurând o prioritate mai ridicată în rețea a datelor care depind de timp. În sfârșit, dar nu în cele din urmă, ele pot fi controlate/monitorizate de PLC cu ajutorul unei conexiuni Profinet.

Care sunt beneficiile comutatoarelor PoE (Power over Ethernet)?

Switch-urile Tree PoE reduc cablajul și utilizează cabluri cu mufe RJ45 cu 8 poli. (Imagine: Murrelektronik GmbH)

Switch-urile PoE cum ar fi Tree PoE de la Murrelektronik, constituie un mare pas înainte în reducerea cablajelor și instalațiilor, prin introducerea alimentării și a datelor în același cablu. Switch-urile PoE elimină necesitatea de a folosi două cabluri – unul pentru comunicații și celălalt pentru alimentarea cu electricitate a dispozitivelor Ethernet. Datorită convertorului ridicător (step-up), comutatoarele PoE pot alimenta scanerele, telefoanele IP, camerele cu alimentare la 48VDC și multe alte dispozitive prin sursa de putere de 12/24VDC. Booster-ul PoE al Tree permite sarcini de până la 120W (30W per port). Un alt avantaj este acela că switch-urile Tree PoE utilizează cabluri standard cu mufe RJ45 cu 8 poli.

Ce trebuie să am în vedere atunci când proiectez o rețea?

Switch-urile Xelity IP20 Gigabit Unmanaged (neconfigurabile) se livrează în carcase robuste din plastic, sunt înguste. se pot monta de șine DIN, se instalează ușor și nu necesită programare. (Imagine: Murrelektronik GmbH)

Problemele cu care se confruntă proiectanții de rețele electrice nu trebuie subestimate. Există multe variabile de luat în seamă în faza de proiectare a unei mașini. Elementele care trebuie luate în considerare sunt, printre altele, numărul mare de dispozitive Ethernet, sarcina rețelei, timpul de răspuns și infrastructura. Comutatoarele Murrelektronik (Xelity, Xenterra și Tree; configurabile și neconfigurabile, cu protecție IP20- sau IP67-) pot fi combinate pentru o soluție accesibilă care elimină blocajele și crește randamentul aplicațiilor bazate pe Ethernet.

Cum pot comutatoarele să ajute la simplificarea cablajelor și la reducerea timpului de asamblare?

Tree67: Noul model cu protecție IP67, echipat cu patru până la opt porturi M12 (cod O). (Imagine: Murrelektronik GmbH)

Switch-urile sunt necesare pentru a crește flexibilitatea sistemelor bazate pe Ethernet, dar nimeni nu spune că ele trebuie montate în spații închise. Switch-urile cu grad de protecție IP67, cum ar fi Murrelektronik Tree67, sunt o opțiune foarte bună pentru a economisi spațiul din incinte, pentru reducerea costurilor de cablare și reducerea timpilor de punere în funcțiune și depanare. Aceste switch-uri, care pot fi montate și la 100m distanță de panoul principal, ajută la optimizarea traseelor de cabluri, fără a se afecta flexibilitatea rețelelor. Împreună cu cablurile Ethernet cod D sau cod X ale Murrelektronik, switch-urile IP67 constituie soluția perfectă de conectare imediată la orice rețea Ethernet.

Murrelektronik GmbH
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
info@murrelektronik.at
www.murrelektronik.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu