Antene de comunicații Ethertronics/Kyocera AVX

by donpedro

Aplicațiile electronice digitale, fie ele de consum sau industriale, fac parte din ce în ce mai mult din „Internetul lucrurilor” (IoT, Internet of Things) și, prin urmare, necesită o conectivitate constantă la rețea. Chiar dacă nu se conectează direct la internet – prin WiFi – ele folosesc adesea alte metode de transmitere a datelor fără fir (de exemplu, protocolul ZigBee). Conectivitatea fără fir este, de asemenea, esențială pentru dispozitivele care achiziționează informații de localizare geografică prin intermediul sistemelor de geopoziționare prin satelit.

În fiecare dintre aceste cazuri, circuitul are nevoie de o antenă specializată pentru rezultate optime de recepție/transmisie. Deoarece marea majoritate a tehnologiilor moderne de comunicații se bazează pe frecvențe radio foarte înalte (UHF și SHF), miniaturizarea aparatelor radio este posibilă. Cu toate acestea, componentele trebuie să fie fabricate cu o precizie ridicată și testate în detaliu. Aceste soluții Ethertronics/Kyocera AVX sunt prezentate mai jos. Compania a fost formată din fuziunea mai multor mărci de inginerie bine-cunoscute și fiabile. Produsele sale permit transmiterea și recepția de date prin multe standarde, cum ar fi LTE, 5G, WiFi, Bluetooth, Zigbee, NB-IoT, LTE-M, LoRa, ISM, GNSS, V2X sau UWB.

Comunicație Bluetooth/WiFi/ZigBee

Aplicațiile care sunt destinate să fie compatibile cu dispozitive populare, cum ar fi tablete, calculatoare sau accesorii HID, sunt cel mai adesea echipate cu module de comunicație WiFi sau Bluetooth. TME oferă antene miniaturale, în principal pentru montare pe suprafață, care vor oferi parametri optimi de transmisie, menținând în același timp o dimensiune compactă a întregului circuit. Datorită frecvențelor lor de operare, aceste antene vor fi, de asemenea, compatibile cu modulul ZigBee, care este un protocol eficient din punct de vedere energetic și relativ simplu de implementat, utilizat adesea de sistemele bazate pe microprocesoare.

Sistemele de geopoziționare GPS, BEIDOU, Galileo, GLONASS

Deși cel mai popular semnal de geopoziționare este GPS, în ultimele decenii s-au dezvoltat mai multe tehnologii concurente care au câștigat popularitate. Acestea sunt Sistemul BEIDU al Chinei, Galileo al Europei și GLONASS al Rusiei (ГЛОНАССС). Deoarece aceste soluții se bazează pe semnale cu parametri similari, Ethertronics/Kyocera AVX oferă atât antene specifice sistemului, cât și antene universale.

Transmisie prin rețele GSM, LTE

Sistemele mobile, precum și sistemele de alarmă sau sistemele izolate (cum ar fi senzorii atmosferici/de adâncime L), utilizează adesea capacitatea de a transmite date prin intermediul unei rețele celulare. În catalogul TME avem antene miniaturale (conectate cu conectori MMCX), precum și radiatoare externe care utilizează prize SMA. Acestea au fost adaptate la cele mai frecvent utilizate benzi, și anume. ok. 690-960MHz, 1710-2200MHz și 2500-2700MHz.

Antene ISM

Pentru dispozitivele care necesită transmiterea fără fir a unor mesaje simple pe distanțe scurte, cea mai economică și populară soluție este reprezentată de modulele ISM care funcționează la frecvențe de aproximativ 868 MHz și 915 MHz. Antenele ceramice Ethertronics/Kyocera AVX permit stabilirea unor comunicații stabile pe aceste benzi, menținând în același timp dimensiunile compacte ale dispozitivului. Ca și în cazul produselor descrise mai sus, clienții noștri pot achiziționa, de asemenea, plăci de expansiune pentru a facilita implementarea antenei SMD compacte în scopuri de prototipare. Acestea sunt circuite PCB preinstalate cu o antenă și un conector SMA.

Antene multi-bandă/multi-funcție

Ultima familie de produse din gama noastră este reprezentată de antenele multi-bandă Ethertronics/Kyocera AVX. Aceste dispozitive constau din mai multe antene închise într-o singură carcasă sigilată. Au fost proiectate pentru aplicații în vehicule rutiere și feroviare, proiecte mobile și dispozitive montate în exteriorul clădirilor. Fiecare antenă are propriul cablu clar etichetat, terminat cu un conector SMA. Cele mai multe carcase sunt rezistente la praf și impermeabile (de asemenea, cu clasă IPX7).

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.
Transfer Multisort Elektronik   |   https://www.tme.eu

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu