Analog Devices la Mobile World Congress 2022

by donpedro

În perioada 28 februarie – 3 martie, Analog Devices, Inc. va participa la Mobile World Congress 2022 din Barcelona, Spania, cu un stand expozițional (#2F25, Pavilion 2) unde vor fi prezentate tehnologiile și platformele de vârf ale companiei pentru unitățile radio (RU) 5G.  Seria de demonstrații aprofundează subiecte avansate, cum ar fi platformele și validarea OpenRAN, MIMO masiv și radioul definit prin software – reafirmând angajamentul companiei față de inovare, optimizarea performanței și eficiență.

Anatomia RU 5G

Una dintre demonstrațiile evidențiate la standul ADI va explora elementele constitutive care alcătuiesc un RU 5G de ultimă generație, identificând subsistemele critice, împreună cu alegerile de proiectare și compromisurile care trebuie făcute la dezvoltarea unui RU optimizat. Demonstrația va prezenta nu numai oferta cuprinzătoare de produse ADI pentru o unitate radio 5G tipică, ci și modul în care colaborarea strânsă cu partenerii din ecosistem conduce la rezultate versatile, de înaltă performanță și cu consum redus de putere.

Predistorsiune digitală pentru optimizarea performanțelor amplificatorului de putere

Cheia pentru maximizarea eficienței sistemului RU este optimizarea pre-distorsiunii digitale (DPD – digital pre-distortion) pentru fiecare amplificator de putere (PA) de radiofrecvență (RF). Colaborarea dintre ADI și furnizorii săi parteneri de amplificatoare de putere realizează această optimizare și reduce efortul de inginerie pentru clienți. Acest lucru a dus la crearea unei biblioteci extinse de soluții care combină amplificatoarele de putere (PA) ale partenerilor cu cele mai recente tehnici DPD ale ADI, după cum se va arăta într-o demonstrație care va explora atributele critice necesare unui algoritm DPD.

Activarea mmWave – 5G RU cu 7.2 Split

În vârful tehnologiilor 5G, ADI oferă portofoliul mmWave 5G. O demonstrație va evidenția un sistem complet cu patru antene de transmisie și patru antene de recepție MIMO (4T4R) 5G RU de 28 GHz pe care ADI l-a proiectat în cadrul companiei, utilizând propriile circuite integrate și antene IP, de la low PHY până la interfața radio. Prezentarea exemplifică tehnologia 7.2 split low PHY IP de la ADI, cu soluții de emisie-recepție sub-6GHz extrem de integrate, urmate de o soluție de frecvență intermediară (IF) până la antena mmWave integrată pe placă, incluzând toate sistemele de control și calibrare necesare, deschizând calea către implementări mmWave 5G în întregul spațiu de 24 până la 47GHz.

Testarea avansată a conformității OpenRAN RU

ADI oferă o platformă radio completă pentru ecosistemul 5G OpenRAN, integrând cel mai recent SoC RadioVerse® 8T8R cu consum redus de putere și 7.2x split low PHY IP, care rulează pe Agilex™ FPGA de la Intel. Testarea conformității front-haul a platformei va fi prezentată într-una dintre demonstrațiile la stand; platforma de proiectare se conectează la emulatorul OpenRAN Studio DU (Distributed Unit) de la Keysight și la framework-ul PathWave Test Automation. (n.red.: back-haul serveşte ambele componente ale transmisiei – de exemplu, pentru a conecta o antenă de bază (BS) la o reţea de acces sau un birou central; front-haul este un termen folosit atunci când antenele de bază sunt conectate la o unitate de frecvenţă radio (RF) integrată sau la o unitate de bandă de bază localizată central (BB)).

Convorbire telefonică 5G OpenRAN, End-to-End

OpenRAN RU de la ADI/Intel, împreună cu stiva software 5G NR de la Radisys, reprezintă un proiect de referință de interoperabilitate end-to-end pentru personalizare și pentru a accelera timpul de lansare pe piață. Demonstrația prezintă interoperabilitatea unui proiect de referință OpenRAN RU ‘whitebox’ care include transceiverul versatil RadioVerse 4T4R de la ADI și 7.2x L1PHY IP care rulează pe FPGA-urile Arria® 10 de la Intel cu consum redus de putere.

MIMO masiv pentru OpenRAN

Standul ADI va cuprinde, de asemenea, o demonstrație a tehnologiilor 5G avansate sub forma unui MIMO masiv, 32T32R în bandă C, RU bazat pe ASIC pentru o arhitectură OpenRAN. Prezentat ca rezultat al colaborării dintre ADI, Marvell și Benetel, această soluție de testare (whitebox) MIMO masiv RU utilizează cel mai recent SoC RadioVerse de la ADI cu un front-end digital avansat (DFE – Digital Front End), tehnologia de bandă de bază Marvell, lider în industrie, cu formare de fascicule și software-ul low PHY de la Benetel. Soluția suportă OpenRAN split 7.2x, oferind îmbunătățiri în ceea ce privește puterea, greutatea și performanța.

Dezvoltări în domeniul radio definit prin software

Concentrându-se pe portofoliul RadioVerse de echipamente radio definite prin software, o zonă a standului expozițional va fi dedicată prezentării modului în care ADI proiectează tehnologia de ultimă generație pentru a optimiza întregul RU, mai degrabă decât doar o interfață sau o componentă. Prezentarea va explora impactul deciziilor de arhitectură la nivelul transceiverului asupra puterii, dimensiunii, complexității de proiectare și costului sistemului. Va fi evidențiată cea mai recentă serie 8T8R SoC care oferă o platformă agilă și rentabilă pentru a crea cele mai eficiente RU din industrie din punct de vedere energetic.

Prezentare de unități radio

ADI va expune o gamă largă de unități radio pentru infrastructura wireless, cu transceiverele sale de vârf de pe piață, împreună cu tehnologiile RF, de putere și de ceas. Exemplele de RU-uri de la clienții OpenRAN ai ADI vor oferi soluții de ultimă generație în aplicații de macrocelule, MIMO masiv, back-haul wireless și celule mici.

Analog Devices

S-ar putea să vă placă și