Allegro MicroSystems anunță primul senzor de curent din industrie cu grad de siguranță ASIL C pentru sistemele de propulsie ale vehiculelor electrice

Mostrele sunt disponibile acum pentru a sprijini proiectanții în atingerea noilor standarde de siguranță și eficiență

by gabi

Allegro MicroSystems anunță disponibilitatea mostrelor pentru ACS37601, un senzor de curent de înaltă precizie, cu grad de siguranță ASIL C, cu cea mai bună acuratețe din clasa sa, pentru sistemele de tracțiune și invertoare auxiliare, precum și pentru sistemele de gestiune a bateriei (BMS) din vehiculele electrice (EV).

Proiectanții de sisteme de management pentru invertoare și baterii sunt provocați să atingă obiective de siguranță mai ridicate pe baza noilor cerințe Automotive Safety Integrity Level (ASIL).

Pentru a le permite clienților să îndeplinească aceste noi cerințe de siguranță, crescând în același timp eficiența sistemului și prelungind durata de viață a bateriei, Allegro a dezvoltat senzorul de curent cu efect Hall – ACS37601 – cu capabilități de supracurent, supratemperatură și autotestare. Proiectat pentru a obține precizie și rezoluție ridicate fără a compromite lățimea de bandă, ACS37601 este senzorul de curent cu cea mai mare precizie de la Allegro pentru aplicații care necesită o capabilitate de măsurare mai mare de 200 Amperi.

Pentru a fi utilizat împreună cu un nucleu C, ACS37601 este primul senzor de curent clasificat ASIL C care atinge o eroare de sensibilitate de 0,8% și o eroare de offset mai mică de 5 mV în intervalul de temperatură pentru industria auto și – cu un zgomot cu 30% mai mic decât dispozitivele tradiționale – acest circuit integrat este ideal pentru aplicațiile de management al bateriei. Lățimea mare de bandă de operare de la DC la 240 kHz și timpul de răspuns rapid de 2 μs permit noi performanțe în aplicațiile de încărcare a bateriilor de curent continuu și în aplicațiile de invertor auto de înaltă frecvență. Pentru a sprijini adoptarea celor mai avansate microprocesoare fără a necesita componente suplimentare, ACS37601 funcționează cu surse de alimentare de 5 V sau 3,3 V.

Allegro MicroSystems

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu