Al treilea sondaj anual la nivel global pe tema IoT realizat de Farnell

by donpedro

Farnell, distribuitorul de echipamente de dezvoltare, anunță lansarea celui de-al treilea sondaj anual IoT. Sondajul oferă o oportunitate pentru proiectanții de produse pentru Internetul Lucrurilor (IoT), Industrial IoT și inginerii de sistem să împărtășească informații despre piață, contribuind în același timp la modelarea gamei de produse și a resurselor tehnice oferite de Farnell pentru a sprijini această tehnologie diversă, într-o continuă evoluție.

Sondajul este deschis în perioada 15 septembrie – 1 decembrie 2020, iar rezultatele sondajului vor fi anunțate în primăvara anului 2021. De asemenea, toți participanții la sondaj pot participa la un concurs cu posibilitatea de a câștiga:

  • Un iPad Pro de 11 inch
  • Un card cadou Amazon de 250 £ (sau echivalentul în monedă locală)
  • Un card cadou Amazon de 50 £ (sau echivalentul în monedă locală)

Sondajul de anul acesta realizat de Farnell este deschis inginerilor care dezvoltă soluții IoT. Întrebările din acest an au fost îmbunătățite pentru a pătrunde cu adevărat în industria IoT, iar răspunsurile primite vor oferi o perspectivă mai mare asupra tehnologiilor, oportunităților și provocărilor cu care se confruntă proiectanții soluțiilor IoT. Rezultatele vor prezenta modul în care industria IoT se schimbă de la an la an, dezvăluind întreaga gamă de aplicații potențiale, tendințe ale pieței și modul în care utilizarea inteligenței artificiale (AI) în procesul de proiectare este în creștere. Înțelegerea impactului pe care COVID-19 îl are asupra dezvoltărilor IoT este, de asemenea, un subiect cheie. În timp ce sistemele industriale pot fi afectate negativ de pandemie, este posibil ca sistemele medicale de diagnosticare și autotestare să experimenteze o creștere rapidă.

Rezultatele principale ale sondajului din 2019 au arătat tendința crescătoare a rolului pe care îl are hardware-ul în procesul de proiectare a soluțiilor IoT. Inginerii proiectanți au precizat că utilizează o gamă largă de platforme hardware deja existente pentru a accelera viteza de dezvoltare și a scurta timpul de lansare pe piață. Cincizeci și patru la sută dintre dezvoltatori au confirmat că folosesc acum computere pe o singură placă (SBC), de la mărci precum Raspberry Pi sau Arduino, deoarece oferă platforme de dezvoltare încorporate ce pot fi utilizate direct pentru realizarea produselor finale. Aproape jumătate dintre respondenți au spus că au folosit AI în proiectele lor în 2019. Interoperabilitatea și certificarea la standarde au continuat să fie identificate ca fiind cheia accelerării beneficiilor IoT, atât în sondajele din 2018, cât și în cele din 2019.

De asemenea, cercetările Farnell sugerează că oportunitățile din sfera IoT vor continua să crească în următorii cinci ani, domeniile cheie pentru aplicații incluzând automatizarea caselor, automatizarea și controlul industrial, fabricile inteligente și clădirile inteligente.

Cliff Ortmeyer, Director Global – Marketing Tehnic la Farnell, spune: „IoT continuă să fie una dintre cele mai proeminente tendințe tehnologice la nivel global, iar oportunitățile cresc în mod exponențial pe piața noastră care se află într-o schimbare rapidă. Rezultatele sondajului nostru anual vor oferi inginerilor care lucrează în domeniul IoT o perspectivă mai bună asupra soluțiilor tehnologice disponibile pe piață în prezent și vor eficientiza procesul de luare a deciziilor atunci când se identifică noi sisteme și se întâlnesc probleme comune. Răspunsurile vor contribui, de asemenea, la modelarea gamei de produse și a resurselor tehnice oferite de Farnell pentru a ne permite să oferim asistență îmbunătățită clienților noștri. Sondajul nostru IoT realizat anual oferă inginerilor din întreaga lume șansa de a evidenția tendințele din spațiul IoT, precum și provocările cu care se confruntă și soluțiile pe care le caută”.

Farnell oferă acces la o gamă largă de unelte de dezvoltare pentru IoT și colaborează cu furnizori inovatori pentru a aduce cele mai noi informații despre AI și securitate. Clienții pot găsi asistență și resurse pentru design, inclusiv IoT Hub, pagini AI și un configurator AI pe site-ul de la Farnell. Livrarea rapidă este disponibilă pentru cele mai cunoscute plăci de dezvoltare pentru IoT, inclusiv placa Raspberry Pi 4 Model B, Avnet SmartEdge IIoT Gateway, Microsoft Azure Sphere Starter Kit, BeagleBone AI și Ultra96 V2.

Pentru a vă implica în sondajul global IoT realizat de Farnell și a intra în competiție, accesați https://www.element14.com/community/docs/DOC-95389/l/farnell-global-iot-survey-2020-terms-and-conditions

Împărtășiți-vă gândurile online folosind #IoTSurveyFarnell. Termenii și condițiile pentru sondajul și competiția IoT sunt disponibile la https://www.element14.com/community/docs/DOC-95389/l/farnell-global-iot-survey-2020-terms-and-conditions.

Farnell

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu