Generalităţi
Modelul MASELLI BA01 este un analizor pentru bere care este alcătuit dintr-un sistem de analiză montat on line şi un panou indicator receptor care se poate monta pe perete sau pe panou.
Sistemul de analiză on line măsoară continuu indicele de refracţie al produsului, viteza sunetului în produs şi temperatura produsului. Receptorul utilizează aceste valori pentru a calcula parametri produsului – bere:
– conţinutul de alcool;
– valoare extract real / original;
– gradele Plato.
Totodată, receptorul afişează aceste valori pe display-ul cu cristale lichide şi monitorizează condiţiile de alarmă. Parametri măsuraţi pot fi transmişi pe comunicaţia serială către un sistem superior sau către sistemul de achiziţie şi prelucrare hard / soft Maselli Mlab.
Analizorul de bere încorporează module bazate pe tehnologia modernă:
– unitate de calcul bazată pe microprocesor;
– cartelă de intrări / ieşiri digitale;
– refractometru de mare precizie;
– analizor sonic de mare rezoluţie.
Receptorul conţine un afişaj pe cristale lichide şi o tastatură cu care se pot iniţializa funcţiile sistemului şi alarmele.
Analizorul este uşor de instalat pe linia de produs utilizând fitinguri standard sanitare tip Varivent.
Date tehnice
Domenii de măsură:
• Alcool: 0 … 10 % w/w (0 … 12% v/v)
• Extract real: 0 … 30Ew
• Extract original: 0 … 30 grade Plato
Precizie de măsură / repetabilitate:
• Alcool: +/- 0.02w/w (+/- 0.01w/w)
• Extract real: +/- 0,05Ew (+/- 0,01Ew)
• Extract original: +/- 0,05 grade Plato (0,01 grade Plato)
Domeniul de temperatură pentru compensare automată: – 5 … + 35 grade C
Compensarea pentru influenţa bioxidului de carbon dizolvat:
• manuală prin introducerea valorii CO2 în g/l
• automată prin conectarea la un carbometru Maselli UC 05
Interfeţe:
• Analogice: 4 canale: 0 … 20mA sau 4 … 20mA configurabile
• Digitale: RS 422 pentru conectare la receptor
• Intrări tip contact: una pentru Stop Linie
• Ieşiri tip contact: opt tip releu pentru alarme
Alimentare:
• Curent alternativ: 14 … 24Vca
• Curent continuu: 18 … 36Vcc
• Opţional: 230Vca
Afişaj tip LCD: 240 x 128 pixeli
Senzor de temperatură: Pt 100
Conectare mecanică: fiting Varivent
Materiale de contact cu produsul: oţel inox, sticlă optică, viton
Temperatura produsului: -20 … + 120 grade C
Presiune produs: -1 … + 10 bari la 20 grade C
Analizorul BA 01 este utilizat pentru măsurarea continuă, on line, a parametrilor de bază în producţia de bere: conţinutul de alcool, valoarea extractului, gradele Plato.
Parametrii sunt compensaţi automat cu variaţia temperaturii şi cu valoarea CO2 dizolvat.
BA 01 se poate conecta într-o structură ierarhică de monitorizare şi control a producţiei.
În figura de mai jos este prezentată structura de bază a unui sistem de monitorizare bere cu compensarea valorii parametrilor cu variaţia CO2 dizolvat. În structură sunt conţinute următoarele elemente:
• A = MR 02 – Receptor multiparametric
• B = UR 24 – Refractometru de proces
• C = US 01 – Analizor de viteză sonic
• D = UC 05 – Analizor de CO2
Pentru informaţii tehnice şi de preţ, vă rugăm contactaţi:
SYSCOM 02 Bucureşti
AUTOMATIZĂRI INDUSTRIALE
Tel/Fax: 021/ 444 12 41; 410.52.81
Mobil: 0722 373 625
comat-elth@cherrynet.ro
syscom02@as.ro