3DSP OFERĂ O SUITĂ AUDIO IP AVANSATĂ, PENTRU APLICAŢIILE EMBEDDED CE FOLOSESC NUCLEELE SALE DE DSP TIP SP-3 SAU SP-5

by donpedro

3DSP Corporation, lider în domeniul arhitecturilor scalabile de procesare numerică a semnalelor (DSP), oferă acum o suită avansată de proprietate intelectuală (IP) pentru înglobarea funcţionalităţii audio în dispozitive cum ar fi următoarea generaţie de echipamente electrocasnice conectate la Internet, playere audio portabile, dispozitive de comunicare, cutii “set-top boxes”, precum şi sisteme de sonorizare pentru autovehicule.
Noua suită Audio Software Suite a firmei 3DSP a fost proiectată ca să accelereze dezvoltarea de tip “întreg sistemul pe un singur cip” (SoC) a unor subsisteme audio digitale pe 16 biţi complet funcţionale, bazate pe nucleele DSP SP-3™ şi/sau SP-5™ ale companiei 3DSP, împreună cu noul controler de magistrală DSP-Shuttle™ Bus Controller. Suita va reduce semnificativ costul final al produselor, atât ca arie de siliciu (deci ca bani), cât şi ca timp şi efort necesar pentru punerea la punct. Pentru a minimiza costurile plachetelor de siliciu, suita Audio IP Suite include instrucţiuni extinse, anume adaptate pentru aplicaţiile audio. Aceste instrucţiuni făcute “pe măsură” elimină necesitatea unui microprocesor sau microcontroler suplimentar, şi deci permit reducerea dimensiunilor cipului final de siliciu, fără a sacrifica din performanţe.
Partea a doua, respectiv economia de timp de proiectare şi de eforturi, este realizată cu ajutorul unei biblioteci comprehensive de firmware audio, ce include facilităţi complete de decodare pentru standardele de compresie audio MPEG Layer I şi II, MP3, AC-3 şi AAC, precum şi un pachet complet de capabilităţi de prelucrare de post processing, pentru conversia ratelor de eşantionare, egalizare, reverberaţia şi alte funcţii de îmbunătăţire a calităţii semnalelor audio.
H. D. Boesch, vicepreşedintele de marketing al firmei 3DSP, consideră că noua suită Audio IP furnizează o soluţie ideală pentru punerea la punct a unor subsisteme audio ieftine, de înaltă performanţă, necesare pentru sistemele (comunicaţii, Internet, casnice) din următoarea generaţie.
Deoarece Suita IP Audio poate fi folosită cu oricare din puternicele nuclee de prelucrare numerică a semnalului de la firma 3DSP, oferă o excepţională flexibilitate de proiectare, pentru a-şi adapta caracteristicile la performanţele procesorului şi cerinţele de consum de energie pentru diferite aplicaţii. De asemenea, versatilitatea este necesară şi pentru a se putea acomoda rapid cu standardele audio, aflate într-o permanentă schimbare.
Noua suită audio IP mai permite echipelor de proiectanţi să pună la punct soluţii uşor scalabile, ce se pot aplica pe o gamă întreagă de sisteme audio, cu diferite nivele de performanţă şi de consum de curent, necesitând un singur efort de dezvoltare.
Seturile extinse de instrucţiuni audio pentru nucleele de procesare SP-3 şi SP-5 folosesc un multiplicator/acumulator de 32×32, pentru a menţine integritatea datelor pe durata codificării / decodării audio, precum şi de facilităţi complete de ramificare condiţionată (IF multiplu) pentru a gestiona buffer-ele şi fluxul de date. Toate aceste instrucţiuni suplimentare sunt suportate în cadrul sistemului de operare în timp real (RTOS) al firmei 3DSP, denumit SPEEDi™. Sistemul de operare specializat include şi un compilator eficient pentru limbajul C, ce uşurează reutilizarea codului program pe ambele platforme de DSP.
Pentru o implementare rapidă şi sigură, simularea şi depanarea firmware-ului de aplicaţii audio ce foloseşte Audio IP Suite de la firma 3DSP este sprijinită de Software Studio™, mediul de dezvoltare grafic, bazat pe GUI (interfaţa grafică cu utilizatorul). Mediul de dezvoltare include un simulator comprehensiv, care este precis până la nivel de cicluri, de aceea se simulează exact nucleul de procesare, controlerul DSP-Shuttle Bus, şi multe periferice. Studioul Software mai dispune de facilităţi extinse pentru a introduce puncte de întrerupere şi a manevra fişierele, pentru a accelera sarcinile de depanare şi verificare.
De asemenea, mediul de dezvoltare dispune de o gamă întreagă de opţiuni de sintetizare a cipurilor de siliciu şi de scalare pentru diferite nivele (targeting), pentru a putea transfera rapid, cu succes de prima dată, proiectele către topitoriile de siliciu, fără a trece prin faze intermediare (încercări succesive, prototipuri, etc).
Taxele de licenţiere a noii suite Audio IP de la firma 3DSP încep de la 20 de dolari şi depind de capacităţile alese pentru o anumită aplicaţie. Experţii firmei 3DSP oferă de asemenea o gamă largă de capsule adaptate cerinţelor clienţilor, şi suport tehnic.

www.3dsp.com
16271 Laguna Canyon Road, Irvine, California 92618
Tel: (949) 435-0600; fax: (949) 435-0700)

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu