SISTEM INTEGRAT vs. SoC vs. SoM

by donpedro

ConnectCore® 6UL SBC Pro; SBC pre-certificat, puternic, securizat, în formă Pico-ITX, flexibilitate completă în proiectare. Are kit de dezvoltare.

Sistem Integrat este un computer construit să rezolve probleme specifice. Are un CPU, software, interfețe I/O, fiind parte dintr-un sistem mai mare în care este integrat. Sistemele integrate sunt folosite în multe tipuri de dispozitive electrice, inclusiv:

ConnectCore® 6UL; Cea mai mică platformă wireless NXP i.MX6UL UltraLite System-on-Module din industrie (29 × 29 × 3.5 mm), pentru a construi dispozitive inteligente și conectate securizat.

Sistemele de telecomunicații: telefoane, rețele de telefonie mobilă și routere Wi-Fi.
Electronice de consum: receptoare radio, playere MP3, telefoane mobile, console de jocuri video, camere digitale, DVD playere, receptoare GPS, sisteme de securitate și imprimante.
Aparate de uz casnic: cuptoare cu microunde, mașini de spălat și sisteme de alarmă anti-efracție.
Vehicule de transport: locomotive pentru trenuri, avioane și automobile.
Industrie: motoare electrice cu controlere electronice, cititoare de carduri și mașini CNC care fac automat piese metalice.
Dispozitive medicale: defibrilatoare, cititoare automate de tensiune arterială, și pompe automate de insulină.
Dispozitive militare: aparate de emisie-recepție, sateliți și sistemele de ghidare.
http://internetofthingsagenda.techtarget.com/definition/embedded-system

Sistem pe Cip (SoC) este un circuit integrat (cunoscut sub denumirea de “IC” sau “cip”) care inte­grează toate componentele unor sisteme ele­ctro­nice. Poate conține funcții digitale, analogice, mixte și adesea de comunicație RF – toate pe un singur substrat. SoC-urile sunt foarte frecvente pe piața de calculatoare mobile din cauza consumului lor redus de energie. SoC integrează microcontrolerul (sau microprocesorul) cu periferice avansate cum ar fi unitatea de procesare grafică (GPU), modulul Wi-Fi sau coprocesorul. Compara­tiv, SoC este pentru microcontroler ce este un microcontroler pentru microprocesoare, dacă acceptăm definiția unui microcontroler ca un sistem care integrează un microprocesor cu circuite periferice și memorie. Dar să reținem că SoC nu conține neapărat memorie încorporată.
http://internetofthingsagenda.techtarget.com/definition/system-on-a-chip-SoC

ConnectCore® 6UL SBC Express; SBC pre-certificat, securizat, pentru integrare rapidă și simplă în proiecte cu aplicații industriale. Are Starter kit.

În general, putem distinge trei tipuri de SoC: (1) SoC construit în jurul unui microcontroler, (2) SoC construit în jurul unui microprocesor (acest tip poate fi găsit în telefoanele mobile) și (3) SoC specializat conceput pentru aplicații specifice care nu se încadrează în cele două categorii de mai sus. O categorie SoC separată este programabilă (PSoC). PSoC conține o parte a elementelor ce poate fi definită de utilizator pentru o aplicație specifică, fiind programabilă într-o manieră similară cu FPGA (Field-Programmable Gate Array) sau CPLD (Complex Programmable Logic Device). FPGA-urile sunt excelente pentru aplicații mai complexe, în timp ce CPLD-urile sunt mai bune pentru cele mai simple. FPGA este numai digital. PSoC conține funcții digitale și analogice.
Atunci când nu este posibilă construirea unui SoC pentru o anumită aplicație, o alternativă este un Sistem în Pachet (SiP) care cuprinde un număr de cip-uri într-un singur pachet. În volume mari, SoC este mai rentabil decât SiP, deoarece crește randamentul fabricării, iar capsula este mai simplă.
Detalii despre SoC și SIP în Electronic Design: www.electronicdesign.com/boards/socs-and-sips-bring-dramatic-changes-embedded-world

Sistem pe Modul (SoM) este un circuit la nivel de placă care integrează o funcție de sistem într-un singur modul. Acesta poate integra funcțiile digitale și analogice pe o singură placă. O aplicație tipică este în domeniul sistemelor integrate. SoM servește o funcție specială ca un SoC. Dispozitivul integrat pe SoM necesită un nivel ridicat de interconectare din motive cum ar fi viteza, sincro­nizarea, lățimea busului etc. Există beneficii în construirea unui SoM, ca și în cazul SoC, un rezultat notabil e reducerea costului plăcii de bază (PCB) principale. Un avantaj major al SoM este reutilizarea în proiectare, putând fi integrat în multe aplicații informatice.

Digi Connect ME® 9210; Conectivitate inteligentă Ethernet în format RJ-45, compatibil cu Digi Connect Wi-ME.

SISTEME INTEGRATE
Digi International oferă sisteme embedded ultra-compacte și puternic integrate, pe module (SoM) și computere cu o singură placă (SBC) pentru construirea de dispozitive conectate inteligent și securizat, care necesită disponibilitate și suport pe termen lung pentru Linux, Android și Windows Embedded.

Soluțiile embedded Digi oferă conectivitate pentru dual-Ethernet, Wi-Fi cu bandă duală (802.11a / b / g / n / ac), Bluetooth 4.2 și altele.

Constantin Savu
Director General
Ecas Electro

ECAS Electro | www.ecas.ro

ECAS Electro (www.ecas.ro) este distribuitor autorizat al Digi International Inc. (www.digi.com)

Detalii tehnice și comerciale: birou.vanzari@ecas.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu