Würth Elektronik prezintă plăcile de dezvoltare FeatherWing

by donpedro

Würth Elektronik prezintă o serie de plăci FeatherWings pentru sistemul de dezvoltare Feather de la Adafruit.

Cele patru plăci FeatherWings sunt pe deplin compatibile cu formatul Feather. Cu aceste plăci de dezvoltare care pot fi folosite împreună cu plăcile cu microcontroler Feather de la Adafruit, Würth Elektronik adaugă module wireless, senzori și module de alimentare în ecosistemul Feather.

Placă FeatherWing dedicată sistemului de dezvoltare Adafruit Feather • Sursa imaginii: Würth Elektronik

Documentația extinsă, driverele C/C++ și exemplele de cod facilitează dezvoltarea de aplicații în domeniul IoT, de exemplu.

Sensor FeatherWing

Placa Sensor FeatherWing combină patru senzori pentru temperatură, presiune absolută, umiditate și accelerație pe 3 axe, toți conectați prin intermediul unui bus I²C comun. Pe lângă formatul compatibil Adafruit Feather, această placă cu senzori MEMS preciși de la Würth Elektronik este, de asemenea, compatibilă cu sistemul de conectare QWIIC de la SparkFun.

Thyone-I Wireless FeatherWing

Dispozitivul FeatherWing permite conexiuni wireless cu o rază de acțiune de până la 500 de metri cu ajutorul unui modul radio patentat de 2,4 GHz. Poate fi utilizat, de exemplu, pentru a configura rețele mesh pentru aplicații IoT. Modulul este prevăzut cu un circuit integrat de securitate/autentificare și asigură criptarea AES128 a comunicațiilor cu alte module Thyone-I sau cu stick-ul wireless Thyone-I USB. Protocolul radio WE-ProWare se caracterizează prin faptul că poate fi configurat pentru utilizări personalizate cu ajutorul unor comenzi simple.

Calypso WiFi FeatherWing

Interfața WLAN de joasă putere pentru conectarea la un Feather permite implementarea imediată a mai multor aplicații de rețea utilizate în mod obișnuit, cum ar fi SNTP, DHPv4, DHCPv6, mDNS, HTTP(S) și MQTT. Deoarece ecosistemul Feather este alimentat prin USB sau printr-o baterie litiu-polimer (pentru aplicațiile alimentate de la baterie) Calypso WiFi FeatherWing dispune de un mod de economisire a energiei. Modulul poate gestiona conexiuni WiFi de 2,4 GHz în conformitate cu IEEE 802.11 b/g/n și suportă IPv4 și IPv6, precum și criptarea prin TLS.

Magia alimentării variabile

Modulele de alimentare MagI³C de la Würth Elektronik sunt convertoare DC/DC ușor de utilizat, echipate cu regulator de tensiune, inductor și capacitoare. Cu MagI³C Power FeatherWing, acestea sunt acum disponibile și pentru dezvoltatorii care doresc să realizeze prototipuri rapide cu ajutorul Adafruit Feather.

FeatherWing convertește tensiunile de intrare cuprinse în intervalul 6V … 36V într-o tensiune de ieșire constantă de 5V, acoperind astfel tensiunile tipice ale magistralelor industriale. Un alt modul MagI³C de pe PCB poate reduce și mai mult tensiunea de ieșire la 3,3V. Alternativ, modulul poate fi operat la 5V prin intermediul unei conexiuni USB comune. Astfel, MagI³C Power FeatherWing devine sursa de alimentare de 5V și 3,3V pentru întregul ecosistem FeatherWing și extinde posibilitățile de utilizare a acestuia pentru a construi prototipuri pentru aplicații industriale.

Exemple de aplicații din catalog

În paginile despre produse și în ghidul de produse “Wireless Connectivity & Sensors”, Würth Elektronik oferă sugestii de aplicații care devin posibile cu ajutorul propriilor contribuții la ecosistemul Adafruit Feather. Acestea includ, de exemplu, colectarea și transmiterea datelor de la senzori. Un ghid de inițiere rapidă facilitează începerea lucrului cu sistemul de dezvoltare Feather de la Adafruit.

Würth Elektronik eiSos

S-ar putea să vă placă și