Conectori electrici pentru alimentarea utilajelor

by donpedro

Conectorii MQ15 de la Murrelektronik, rezistenți la apă și praf, sunt ideali pentru conectarea motoarelor asincrone și trifazate.

Utilajele și sistemele au nevoie de alimentare cu energie. Conectarea la rețeaua electrică trebuie să fie fiabilă, ușor de instalat și sigură în exploatare. Conectorii MQ15 de la Murrelektronik îndeplinesc aceste cerințe. Conectorii sunt ușor de instalat datorită conexiunii rapide, care nu necesită scule. Este suficientă o rotire de un sfert de tură pentru a obține o conexiune cu grad de protecție IP67. Sistemul inovator de conectare rapidă reduce timpul de asamblare în cazul noilor instalări, al service-ului și al întreținerii cu până la 80 la sută. Asamblarea sigură este sporită de faptul că starea de blocare a conectorului este marcată atât vizual, cât și tactil. În plus, un “clic” sonor oferă un feedback acustic prin care se confirmă că MQ15 a fost instalat corect. Mantaua exterioară confecționată din poliuretan (PUR) asigură rezistență la manipulare, precum și protecție împotriva îndoirii și vibrațiilor. Mecanismul de blocare și dispozitivul de prindere de pe conector asigură o protecție suplimentară.

Portofoliu larg pentru sarcini înalte continue

Familia MQ15 include conectori turnați simpli sau dubli, preasamblați, cu cablu PUR foarte rezistent sau PVC rentabil din punct de vedere economic, precum și prize și cuple în T. Acestea sunt disponibile în versiuni cu 4 și 6 poli, cu secțiuni transversale ale cablurilor de 1,5 mm² și, respectiv, 2,5 mm². Portofoliul de produse este completat de soluția de conectori tip distribuție h, cu cabluri turnate, care permit ca alimentarea cu energie să fie distribuită flexibil la orice priză, reducând numărul de puncte de racordare.

MQ15 suportă curenți mari în cel mai mic spațiu, având cel mai bun raport preț/performanță de pe piață, datorită utilizării materialelor plastice de înaltă conductivitate și eliminării pieselor metalice. Versiunea cu 4 poli are trei contacte de alimentare + PE, în timp ce versiunea cu 6 poli oferă două contacte de semnal. Aceasta din urmă facilitează integrarea unor funcții suplimentare, cum ar fi temperatura. Valorile de transfer de curent de până la 16A în sarcină continuă la o tensiune de 600V AC deschid o gamă largă de aplicații. Cu ajutorul conectorilor MQ15, motoarele pot fi transformate rapid într-o soluție conectabilă. Acest lucru economisește timp și forță de muncă atât în timpul instalării, cât și în timpul întreținerii. Flanșa se înșurubează pur și simplu într-un orificiu filetat M20x1,5 existent în carcasa motorului – fără adaptoare sau soluții mecanice speciale.

Cu un grad de protecție IP67 în momentul cuplării, seria MQ15 este, totodată, potrivită pentru medii industriale dure. Acestea sunt testate 100% din punct de vedere electric și asigură o soluție simplă, fără erori, de tip “plug and play”. Pentru toate modelele, cantitatea minimă de producție (MOQ) este de o bucată, indiferent de construcție sau lungime. Produsul, conform CE, este, de asemenea, listat UL, astfel încât este pregătit pentru utilizare la nivel mondial.

Murrelektronik GmbH
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
info@murrelektronik.at
https://www.murrelektronik.ro

Aurocon_EA0714_Murr_Logo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu