Wirepas Click se alătură celei mai mari colecții de plăci add-on din lume

Soluția de conectivitate de rețea devine al 1500-lea membru al gamei de plăci de dezvoltare MIKROE, aflată în plină expansiune

by gabi

MikroElektronika (MIKROE), compania de soluții embedded care scurtează radical timpul de dezvoltare prin furnizarea de produse hardware și software inovatoare bazate pe standarde dovedite, a lansat cea de-a 1500-a placă de dezvoltare add-on Click™. Wirepas Click permite inginerilor să implementeze stiva de conectivitate wireless Wirepas Mesh în aplicația lor. Platforma oferă o scalabilitate mare, astfel încât tehnologia este ideală pentru rețele IoT extinse. Această placă Click reprezintă soluția perfectă pentru dezvoltarea de rețele IoT cu autonomie mare alimentate de baterii, lanțuri de aprovizionare, urmărirea activelor, iluminat inteligent, contorizare inteligentă și multe altele.

Wirepas Click se bazează pe WIRL-PRO2 Thetis-I, un modul radio Wirepas Mesh Protocol de la Würth Elektronik. Modulul transmite datele sigur și fiabil în banda de 2,4 GHz fără licență, disponibilă la nivel global și include atât de mecanisme de autentificare, cât și de criptare. Modulul WIRL-PRO2 Thetis-I are dimensiuni mici, comparabile cu cele ale unei cartele nano-SIM (8 mm × 12 mm), inclusiv o antenă PCB încorporată, ceea ce se potrivește designului cu factor de formă mic. Modulul operează într-o gamă de frecvențe de la 2402 până la 2480 MHz, cu o rată de transfer de date de până la 1 Mbps. Acesta se bazează pe nRF52840, un microcontroler ARM Cortex-M4 pe 32 de biți de la Nordic Semiconductor. Este este însoțit de 1MB de memorie flash și 256KB de memorie RAM. Dispune de o antenă imprimată într-o configurație de antenă inteligentă (modul 2 în 1), care permite o putere de transmisie de până la +6dBm și o sensibilitate de -92dBm. Conectivitatea poate fi și mai bună cu o antenă externă atașată la conectorul N.FL de pe placă, provenind dintr-o vastă ofertă MIKROE.

Wirepas Click poate funcționa ca baliză datorită consumului său foarte mic de putere. În acest scop, aceasta este echipată cu o baterie de rezervă. În plus, există două LED-uri indicatoare configurabile de către utilizator, LED1 și LED2 (albastru și verde). Totodată, Wirepas Click este echipat și cu un conector în scopuri de depanare, care permite comunicația directă cu microcontrolerul Wirepas.

Plăcile Click sunt conforme cu mikroBUS™ un standard de placă add-on modulară pentru prototipare inventat de MIKROE, care permite inginerilor proiectanți să schimbe cu ușurință perifericele, reducând cu luni de zile timpul de dezvoltare. Orice placă Click poate fi conectată la microcontrolerul sau microprocesorul de pe o placă principală. Multe companii de microcontrolere de top, inclusiv Microchip, NXP, Infineon, Dialog, STM, Analog Devices, Renesas și Toshiba, includ acum soclul mikroBUS pe plăcile lor de dezvoltare.

Urmăriți videoclipul care celebrează lansarea celei de-a 1500-a placă Click de la MIKROE.

MikroElektronika

S-ar putea să vă placă și