Vishay sporeşte familia sa FunctionPAK™ de convertoare complet integrate CC/CC

by donpedro

FunctionPAK™ de convertoare complet integrate CC/CC, oferă o densitate de putere de 380W pe inch3 într-o capsulă compactă de 14,7 mm x 12,2 mm

Vishay Intertechnology, Inc. a anunţat lansarea a două convertoare boost CC/CC sincrone, complet integrate din familia FunctionPAK™ care oferă densitate mare de putere de mai mult de 380W pe inch3 într-o amprentă excepţional de mică cu dimensiuni de 14,7 mm x 12,2 mm şi a unui profil al înălţimii maxime foarte mic de 3 mm.

Ultimele completări la seria FunctionPAK Vishay sunt FX5545G006 şi FX5545G106, convertoare CC/CC destinate să stabilizeze bateriile reîncărcabile, să schimbe nivelele tensiunii de CC, să filtreze zgomote şi să reducă ripple-ul din sursele de alimentare pentru produse finale incluzând telefoane fără fir, PDA -uri, calculatoare portabile, camere digitale, routere, sisteme laser, sisteme de baterii auxiliare şi seturi chip de joasă tensiune. Fiecare dispozitiv oferă proiectanţilor flexibilitatea de a utiliza o varietate de configuraţii şi compoziţii chimice de baterii – Lithium ion cu un singur element, NiCd cu trei elemenţi, sau pachete de baterii NiMH – pentru a alimenta sarcini multiple pentru amplificatoare de putere, microcontrolere, FPGA -uri sau CI logice. FX5545G006 şi FX5545G106 convertesc tensiuni de intrare din domeniul 2,5 V la 6 V în tensiuni de ieşire cu riplu mic de la 3,3V la 6V. Puterea şi curentul maxim de ieşire sunt de 7,5W şi 1,5A pentru FX5545G006 şi 10W şi 2A pentru FX5545G106.
Pentru a oferi eficienţă extrem de ridicată, noile convertoare sunt prevăzute a funcţiona în mod lăţime-impuls rectificată sincron (PWM) la sarcină completă, în timp ce la sarcină mică se transformă în mod evitare-impuls controlat extern (PSM). Noile dispozitive FunctionPAK extrag putere maximă din baterie, prelungind viaţa bateriei. Eficienţa conversiei puterii în modurile aşteptare şi funcţionare în gol este îmbunătăţită suplimentar printr-un curent de oprire scăzut de 1mA. Atât FX5545G006 cât şi FX5545G106 servesc drept circuite complete de conversie CC/CC, combinând un controler CC/CC, comutatoare MOSFET şi până la 18 componente într-o singură capsulă compactă. Deoarece nu sunt necesare componente externe, folosirea acestor dispozitive permite proiectanţilor să reducă foarte mult numărul de componente odată cu ajustarea costurilor de asamblare, cerinţelor de spaţiu pe placă şi timpului de testare, permiţând producătorilor să realizeze echipamente electronice portabile mai mici şi mai uşoare.
FX5545G006 şi FX5545G106 satisfac specificaţiile de nivel militar pentru rezistenţă la şoc şi umiditate şi domeniul temperaturilor de funcţionare, oferind funcţionare fiabilă într-un domeniu al temperaturilor ambiante de -40°C la +85°C fără a fi nevoie de răcire.
Mostre şi cantităţi pentru producţie sunt disponibile acum cu termene de livrare de şase săptămâni pentru cantităţi mari.

http://www.vishay.com

Adaugă un comentariu