Utilizaţi condensatoare ceramice pentru filtrarea alimentării electrice?

by donpedro

Graţie nivelului scăzut al rezistenţelor echivalente a grupării serie (ERS), aceste condensatoare furnizează o funcție avantajoasă în piesele de alimentare electrică ale diverselor dispozitive. In multe cazuri, nu este necesar să adăugați niciun alt tip de condensator de filtrare.

Condensatoarele ceramice SMD sunt în prezent disponibile în capacități relativ mari ale unităților până la zeci la uF, păstrând în același timp dimensiunile compacte (0603 – 1210). Sunt disponibile şi capacități mai ridicate în pachete mai mari, dar oferta producătorilor abundă în special în aceste pachete de mici dimensiuni (0603-1210) iar în ultimul timp preţurile au devenit semnificativ mai avantajoase.

Avantaje / Caracteristici

:
1.ESR foarte scăzut
2.Proprietăți remarcabile de filtrare
3.Capacitate ridicată în dimensiuni compacte
4.Durată lungă de viaţă

De ce este bine să utilizați condensatoare ceramice? In primul rând, au o valoare semnificativ mai redusă a ESR-ului decât condensatoarele electrolitice sau cele de tantal. Aceasta se reflectă în pierderile mici şi proprietățile remarcabile de filtrare chiar şi la frecvenţe şi curenți ridicați, benefic în special pentru alimentarea electrică a semiconductoarelor rapide şi în alimentarea în modul de comutare. Consumul redus de energie al componentelor moderne permite scăderea capacității totale a condensatoarelor într-o piesă de alimentare electrică, drept pentru care în multe cazuri câțiva Farazi sunt suficienți. Un alt avantaj extraordinar este durata lungă de viaţă, întrucât nu conțin electroliți lichizi. In dispozitivele unde apar vârfuri ridicate de curent, ar fi economic ineficient să se utilizeze doar condensatoare ceramice. In astfel de cazuri, o combinație de condensatoare ceramice şi din tantal sau electrolitice este ideală.

In oferta noastră puteți găsi mai multe tipuri precum şi o noutate – 2,2uF/10V/0805 de la X7R mass de la compania YAGEO (a se observa prețul semnificativ mai mic la comandarea a 50 de bucăți sau mai multe). X7R mass oferă proprietăți excelente într-o gamă largă de temperaturi şi tensiuni. Informații detaliate puteți găsi în documentele X7R, X5R şi Y5V. Dacă sunteți interesați de orice componentă YAGEO, vă rugăm să ne contactați la info@soselectronic.com

SOS electronic
www.soselectronic.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu