u-blox lansează două noi platforme de module LTE Cat 1

by donpedro

u-blox, unul dintre cei mai importanți furnizori globali de tehnologii și servicii de poziționare și de comunicații wireless, a prezentat două completări la portofoliul său de produse celulare LTE Cat 1. u-blox LARA-R6 este cel mai mic modul LTE Cat 1 cu acoperire globală de pe piață. u-blox LENA-R8 include un receptor pentru sistemul global de navigație prin satelit (GNSS) bazat pe platforma u-blox M10. Împreună, modulele cuprind cinci variante de produse certificate la nivel global, multiregional și regional, ceea ce simplifică logistica pentru dezvoltatorii de produse și sporește flexibilitatea de proiectare.

Modulele oferă producătorilor de dispozitive care se confruntă cu iminenta dispariție a rețelelor 2G și 3G o cale de migrare sigură pentru viitor către tehnologia 4G pentru aplicațiile de streaming de date. În plus, acestea oferă conectivitate MQTT Anywhere și MQTT Flex prin intermediul platformei Thingstream de la u-blox, permițând astfel o conectivitate cu consum redus de putere și ieftină, cu roaming omniprezent la nivel global și fără întreruperi.

LARA-R6 pentru performanțe maxime în condiții de acoperire dificile

Seria de module de calitate profesională LARA-R6 dispune de antene duale Rx (receiver) pentru o recepție fiabilă a semnalului în zone de acoperire dificile, cum ar fi în interior, precum și pentru cazurile de utilizare care necesită comunicare vocală prin VoLTE (voice over LTE). Modulul axat pe securitate oferă o rădăcină de încredere, boot securizat și comunicare securizată cu actualizări regulate de securitate. Setul său unic de caracteristici face din LARA-R6 un modem celular ideal pentru aplicații telematice, de urmărire și de sănătate, precum și pentru panouri de alarmă, contoare inteligente și dispozitive de tip punct de vânzare.

Seria LARA-R6 include o variantă certificată la nivel global cu 18 benzi de frecvență LTE și cu fallback 2G/3G pentru conectivitate universală. De asemenea, include o variantă certificată de operatorii de rețele mobile din America de Nord (AT&T, Verizon, FirstNet sau T-Mobile), precum și o variantă multiregională pentru utilizarea în piețele EMEA, APAC, Japonia și LATAM, care acceptă toate benzile și tehnologiile LTE necesare.

LENA-R8 pentru aplicații de urmărire și telematică sensibile la costuri

Seria de module de calitate standard LENA-R8 se adresează clienților care activează în domeniul urmăririi și telematicii și care doresc să reducă la minimum costurile asociate listei de materiale și taxelor aferente transferului de date. Modulul compact echilibrează costurile și performanța cu o singură antenă Rx și vizează în principal implementările clienților din regiunile EMEA, APAC și America de Sud. LENA-R8 suportă o gamă largă de benzi de frecvență cu 2G fallback, asigurând o acoperire maximă în roaming pentru aplicații de urmărire la nivel global, utilizând o singură unitate de stocare (SKU).

O variantă a seriei LENA-R8 vine cu un receptor GNSS u-blox M10 de foarte mică putere pentru aplicații de urmărire a activelor de înaltă performanță, reducând efortul de integrare și timpul de lansare pe piață. Fără a face compromisuri în ceea ce privește performanța GNSS, modulul poate primi simultan până la patru constelații GNSS pentru o disponibilitate maximă a poziției.

Toate variantele din familia LARA-R6 și LENA-R8 suportă CellLocate, serviciul de localizare bazat pe rețeaua celulară de la u-blox, pentru date de poziționare grosiere chiar și în absența semnalelor GNSS.

Mostre pentru inginerie vor fi disponibile în luna februarie.

u‑blox

S-ar putea să vă placă și