TRADUCTOARE PENTRU MIŞCARE LINIARĂ ŞI DE ROTAŢIE

by donpedro

ARS 60: Traductoare de rotaţie absolute

Traductoarele de rotaţie absolute ARS 60 de tip singleturn sunt disponibile cu orice număr dorit de pulsuri de la 2 la 32768.
Reglajul de zero se realizează simplu prin apăsarea unui buton aflat sub un capac pe partea din spate a traductorului sau de la distanţă prin linia de semnal.

DRS 60: Traductoare incrementale cu funcţie de învăţare a pulsului de zero
Traductoarele incrementale de rotaţie DRS 60 sunt disponibile cu orice număr de linii între 1 şi 8192.

Funcţia de învăţare a pulsului 0 este simplu de aplicat prin apăsarea unui buton aflat sub un capac pe partea din spate a traductorului.
Tehnologia CoreTech aplicată în cazul traductoarelor ARS60 şi DRS60 permite, cu ajutorul designului modular, elaborarea de soluţii particularizate pentru orice aplicaţie.
Printre caracteristicile comune celor două tipuri de traductoare se pot enumera:
raport excelent performanţă / preţ;
durată mare de viaţă a LED-ului ca rezultat al funcţiei de reglare automată a luminii;
siguranţă maximă ca rezultat al opto-ASIC-urilor cu tehnologie Chip-on-Board;
bucşe interschimbabile pentru diametrele arborilor între 6 şi 15 mm şi 1/4, 3/8, 1/2 inch.
Acceptând montare cu flanşă, servo flanşă, arbore plin sau tubular, cu ieşire de tip conector sau cablu, cu interfaţă TTL sau HTL – traductoarele ARS 60 şi DRS 60 vor putea fi utilizate pentru aplicaţii cu orice profil.
Mulţumită acestei mari varietăţi de produse, există numeroase posibilităţi de utilizare, de exemplu la: maşini unelte, maşini pentru industria textilă, maşini pentru industria lemnului, maşini de împachetat.

DGS 60, DGS 65 şi DGS 66: traductoare incrementale pentru condiţii dure de mediu
Traductoarele incrementale de rotaţie din seriile DGS 60, DGS 65 şi DGS 66 sunt utilizate peste tot în lume în cele mai dure condiţii de mediu.
Construcţia rezistentă – până la clasa de protecţie IP 67 – şi adaptarea individuală a designului la cerinţele utilizatorului, reprezintă caracteristicile remarcabile ale acestor serii. Sunt disponibile rezoluţii de până la 10000 de linii.

KH 53: Traductoare liniare absolute fără uzură pentru condiţii dure de mediu
Traductorul liniar absolut POMUX KH 53 funcţionează pe principiul transmiţător/receptor.

Datorita faptului că detectarea poziţiei este absolută, nu este necesară o iniţializare de referinţă.

Metoda de măsurare: un cap de citire determină fără contact poziţia absolută a unei serii de secţiuni de scală montate în lungul zonei de măsurare.
Capul de citire constă dintr-o serie de senzori magneto-rezistivi, care pot mereu detecta poziţia a cel puţin 3 magneţi permanenţi pentru stabilirea poziţiei absolute.
Zona de scală este realizată din aluminiu şi reprezintă suportul pentru elementele de măsurare. Acestea sunt montate în linie la intervale fixe cu ajutorul unor etaloane de montare, până la realizarea lungimii de măsurare. În fiecare element de măsurare sunt fixaţi magneţi permanenţi, distanţa dintre ei reprezentând informaţia de măsurare a unei zone. Capul de citire se mişcă paralel cu aceste elemente de măsurare. Distanţa dintre capul de citire şi elementele de măsurare este de 25 mm.
Cu o lungime de măsurare de până la 1700 m, KH 53 este în mod particular potrivit pentru utilizare la macarale, la depozite şi transportoare, pentru vehicule pe şină. Ca rezultat al utilizării principiului de măsurare fără contact, sistemul operează fără uzură, chiar şi în condiţiile de mediu cele mai dure.

Distribuitor Autorizat
Aurocon COMPEC SRL
www.compec.ro
office@compec.ro