Noul mini-zăvor cu comprimare se instalează “dintr-o mişcare”

by donpedro

ENNEPETAL, GERMANIA – DIRAK, o companie inovatoare de renume mondial în domeniul zăvoarelor, încuietorilor şi balamalelor, şi-a extins şi mai mult oferta bogată de zăvoare cu comprimare, introducând un zăvor cu comprimare compact, prevăzut cu un indicator de închidere şi conţinând tehnologia D-SNAP. Până acum, era nevoie de şuruburi pentru a fixa ferm un zăvor cu comprimare pe un panou din foaie metalică. Acum, acest mini-zăvor cu comprimare ce conţine tehnologia D-SNAP, comercializat în cadrul mărcii SNAP-LINE, se fixează pur şi simplu dintr-o mişcare la locul lui, pe panoul pregătit. Tehnologia D-SNAP grăbeşte spectaculos procesul de instalare, deoarece nu este nevoie de şuruburi, piuliţe sau unelte. Astfel se economiseşte până la 90% din timpul de instalare a accesoriilor metalice.
Zăvoarele cu comprimare permit închiderea rapidă şi fermă în aplicaţiile care necesită comprimare. Funcţionarea uşoară a zăvorului cu comprimare DIRAK aliniază cama în spatele cadrului. Mai întâi se roteşte cama cu 90°. Apoi, printr-o mişcare continuă de rotire, mecanismul activator trage cama spre cadru, pentru a se obţine zăvorârea şi comprimarea fermă. Zăvoarele cu comprimare DIRAK sunt recomandate pentru utilizare la orice tip de dulap metalic.
Noul mini-zăvor cu comprimare de la DIRAK prezintă numeroase caracteristici unice, care îl deosebesc de celelalte zăvoare cu comprimare aflate în prezent pe piaţă. Indicatorul roşu/verde integrat permite utilizatorului să afle rapid dacă zăvorul este în poziţia închis sau deschis. Când zăvorul este deschis, indicatorul roşu este vizibil. Rotind mânerul striat, uşor de apucat, cama intră în poziţia “zăvorât” şi apare indicatorul verde. După zăvorâre, o nouă rotire a mânerului iniţiază comprimarea. Acest zăvor oferă o comprimare de până la 8 mm.
Majoritatea celorlalte zăvoare cu comprimare au dimensiuni mari sau necesită un spaţiu interior semnificativ. Datorită dimensiunilor mici şi compacte, acest zăvor este ideal pentru aplicaţiile în care spaţiul este limitat, dar este necesară comprimarea.
Unicitatea mini-zăvorului cu comprimare SNAP-LINE este dată de un set de aripi cu arcuri inserate într-un canal în carcasa zăvorului. Aceasta permite aripilor să se mişte liber, astfel încât să poată fi inserate în deschizătura panoului. Când aripile se retrag, după ce au trecut prin deschizătura SNAP-LINE, mini-zăvorului cu comprimare este fixat ferm la locul lui, chiar şi în cazul aplicaţiilor cu vibraţii puternice. Rezistenţa şi durabilitatea sunt comparabile cu acelea ale produselor instalate prin metode de asamblare tradiţionale. Avantajul pentru clienţi constă în uşurinţa instalării, care determină o reducere semnificativă, de până la 90%, a timpului de asamblare. Aceste zăvoare pot fi folosite chiar şi pentru asamblarea “în orb”. Deoarece aceste mini-zăvoare cu comprimare nu necesită accesorii metalice de montare (piuliţe, buloane, şuruburi), riscul ca aceste piese să slăbească în timp şi să deterioreze echipamentul electronic sensibil este eliminat. Datorită aripilor de diferite mărimi prevăzute cu arc, mini-zăvorul cu comprimare poate fi utilizat pentru aplicaţii cu grosimi de material variabile. Proeminenţa de la nivelul deschizăturii garantează o potrivire unică şi constantă. Mini-zăvorul cu comprimare este adecvat atât pentru aplicaţiile cu deschidere pe dreapta, cât şi pentru cele cu deschidere pe stânga.
Principala piaţă pentru mini-zăvorul cu comprimare o reprezintă dulapurile pentru servere de 48 cm folosite în domeniul calculatoarelor. În plus, este ideal pentru uşile de acces de dimensiune mică sau medie, cu închidere într-un singur punct, ale dulapurilor şi sistemelor de împrejmuire care necesită comprimare. Aplicaţiile pot fi găsite într-o gamă largă de domenii, între care: echipamente industriale, utilaje, electronică, telecomunicaţii, calculatoare, aparatură medicală etc.
Site-ul web DIRAK oferă în prezent, informaţii în mai multe limbi – inclusiv în limba română – legate de acest nou concept tehnologic, permiţând clienţilor din întreaga lume să experimenteze de la distanţă, din biroul lor, tehnologia D-SNAP.

Produsele DIRAK sunt vândute şi promovate pe plan internaţional printr-o reţea de distribuitori autorizaţi. Pentru contact local în România, puteţi contacta: DIRAK SISTEM, Tel: +40214119621, office@coelco.ro (Vlad Dobrişanu)

S-ar putea să vă placă și