TI lansează o soluţie de alimentare triplă pentru aplicaţiile DSL cu 8 – 32 de canale

by donpedro

Warrenville, IL – Uzina din Illinois a concernului Texas Instruments Incorporated dezvăluie două noi soluţii de alimentare plug-in cu trei ieşiri pentru aplicaţiile de linii digitale de abonat asimetrice (ADSL), despre care am mai vorbit anterior. Noile cipuri rezolvă gestionarea energiei, o problemă critică în desfăşurarea comunicaţiilor broadband.

Modulele au fost proiectate să asigure toate tensiunile de alimentare necesare pentru aplicaţiile de infrastructură ADSL 8, 16, 24, sau 32 de canale ce folosesc cipseturi dedicate, cum ar fi soluţiile cu câte opt canale pe cip de la TI. Noile module de alimentare cu trei ieşiri au amprenta pe cablaj cu 50% mai mică decât modulele clasice cu o singură ieşire de tensiune, reducând astfel spaţiul ocupat pe circuitul imprimat şi costurile de producţie. (vezi la http://power.ti.com/aap6212u)
Avantajele noilor dispozitive nu se limitează la economia de spaţiu: PT4800 şi PT4840 uşurează proiectarea şi reduc timpul necesar punerii pe piaţă a echipamentelor ADSL, datorită secvenţării interne a tuturor celor trei ieşiri. Noile module PT asigură automat tensiunile de alimentare în secvenţa corespunzătoare, atât la pornire cât şi la oprire, potrivit specificaţiilor tuturor cipseturilor ADSL recente. Atât modulul de 25W cu izolaţie, PT4800, cât şi modulul de 65W, PT4840, lucrează de la 0 la 48V, valoare standard pentru telefonie, şi oferă toate tensiunile necesare echipamentelor ADSL: +15V pentru driverele de linie, +3.3V pentru circuitele de intrare şi ieşire şi pentru ASIC-uri, şi +1.5V pentru logica nucleului de procesare.

Disponibilitate, preţ şi încapsulare
Eşantioanele surselor triple PT4800 şi PT4840 sunt disponibile de pe acum, iar producţia de serie este planificată pentru luna iunie. Preţul estimat, în cantitate de o mie de bucăţi, este de 50.00USD pentru seria PT4800 şi 99.00USD pentru modulul de putere mai mare, PT4840.
http://www.ti.com