Termometre și manometre analogice WIKA

by donpedro

Termometrele și manometrele analogice au o serie de avantaje – în primul rând, permit monitorizarea continuă a parametrilor de bază ai instalațiilor și utilajelor, chiar și în cazul unei pene de curent. Acestea sunt utilizate în numeroase industrii, de la încălzire, răcire și HVAC până la instalații de automatizare industrială, procesare, petrochimie, produse farmaceutice și alimentare.

Ofertei TME i s-au alăturat termometre și manometre ale mărcii WIKA – un producător specializat în instrumente de măsurare analogice. Produsele de precizie ale furnizorului sunt fabricate pe linii de producție optimizate și moderne și se bucură de încrederea și popularitatea clienților din întreaga lume. Gama de produse WIKA este o o selecție largă de produse, cu caracteristici diverse, care acoperă nevoile tuturor aplicațiilor tipice. Cele mai multe dintre articolele oferite sunt disponibile direct din depozitele noastre, ceea ce ne permite să le oferim clienților o reducere maximă a timpului de livrare.

Termometre analogice

Termometru din oțel inoxidabil, dedicat pentru refrigerare și aer condiționat.

Am avut deja ocazia să scriem despre termometrele analogice de la WIKA într-un articol separat, unde a fost detaliată gama disponibilă. Aceasta este împărțită în trei grupe: instrumente realizate cu tehnologie bimetalică, nesigilată și cu gaz. Produsele sunt împărțite în serii cu domenii de aplicare strict definite. Gama include produse concepute pentru aplicații HVAC, refrigerare industrială, conducte de încălzire, precum și pentru industriile petrochimică și de apă/apă uzată. WIKA produce, de asemenea, contoare adaptate la cerințele de prelucrare și tratare a materialelor, realizate în conformitate cu standardul EN 13190, inclusiv articole cu un grad ridicat de protecție (IP65), rezistente la praf și la scurgeri, cu posibilitatea de montare într-un radiator.

Aceste termometre pot avea cabluri de sondă lungi (până la 5 m), ceea ce le permite să fie utilizate pentru monitorizarea proceselor în instalații complexe. Domeniile de măsurare depind de modelul selectat, variind de la -30°C la 300°C.

Tensiometre, manometre

Al doilea grup de produse WIKA constă în tensiometre (manometre) analogice) – componente esențiale pentru multe instalații: de la compresoare, sisteme pneumatice și hidraulice până la automatizări industriale, cum ar fi mașinile de turnare prin injecție. Gama producătorului include produse de uz general, precum și manometre specializate rezistente la temperaturi ridicate sau la vibrații și suprasarcini mari.

Un cadran simplu și gradații clare îmbunătățesc lizibilitatea panourilor de comandă.

Seria 111.10

Seria 111.10 include manometre cu un sistem de măsurare cu tub Bourdon, create pentru aplicații în pneumatică, încălzire, aer condiționat (HVAC), precum și în inginerie medicală. Instrumentele sunt disponibile în versiuni cu o gamă de până la 400bar (în clasele de precizie 1,6 și 2,5) și pot funcționa cu medii cu temperaturi cuprinse între -20°C și 60°C. Deoarece manometrele utilizează un separator cu membrană, sunt rezistente la efectele nocive ale substanțelor cristalizante și vâscoase. O caracteristică distinctivă a seriei 111.10 este, de asemenea, raportul bun calitate-preț. Manometrele sunt disponibile în diametre de 40 mm, 50 mm, 63 mm, 100 mm și 160 mm; cu un cablu de senzor inferior cu diametrul M10, M12 sau M20. Trebuie remarcat faptul că, în conformitate cu cerințele Agenției Federale de Mediu din Germania, materialele utilizate pentru produse (de exemplu, oțel, plastic, sticlă industrială) sunt aprobate pentru utilizarea în aplicații de apă potabilă.

Carcasa manometrului este realizată din oțel și plastic.

Seria 111.12

Seria 111.12 are parametri similari cu seria 111.10 descrisă mai sus, dar este echipată cu conexiuni posterioare cu filet G 1/8 B, M10, M12 sau M20. Și aici se utilizează o membrană de separare, care permite lucrul cu substanțe vâscoase. Manometrele sunt disponibile cu diametre de la 40 mm la 100 mm. Acestea pot fi utilizate într-o gamă largă de aplicații industriale, cu medii lichide și gazoase. Îndeplinesc cerințele standardului european de construcție EN 837-1 și preciziile de indicare specificate de standardul EN 10204 (1,6 sau 2,5).

Durabilitatea seriei este obținută datorită construcției din oțel și aluminiu.

Seria 111.20

Seria 111.20 include manometre analogice din oțel de înaltă rezistență. Domeniile lor de măsurare sunt de la 0…0,6bar la 0…600bar. Acestea pot funcționa la temperaturi ambiante de la -40°C la 60°C și în medii cu o temperatură maximă de 60°C. Produsele sunt utilizate în principal în sectoarele încălzire, gaze, refrigerare și aer condiționat. Acestea dispun de un grad ridicat de protecție la pătrundere (IP54). Sunt echipate cu conexiuni M20 (poziția inferioară) și discuri din aluminiu cu un diametru de 100 mm sau 160 mm.

Manometrele sunt echipate cu conexiuni din alamă M20.

Seria 111.22

Manometrele cu indicativul 111.22 sunt concepute pentru a fi utilizate în instalații termice industriale și sunt adecvate pentru măsurarea presiunii în medii cu temperaturi de până la 200°C, în intervale de la 0…1bar la 0…600bar. Măsurarea se efectuează cu ajutorul unui mecanism care utilizează un arc Bourdon (până la 60 bari) sau un șurub (altele). Articolele sunt fabricate în conformitate cu standardele EN 837-1:2000 și PN 88/M-42304. Dispozitivele au clasa de precizie 1.6, care garantează măsurători de înaltă precizie. Aceasta din urmă depinde de factorii termici și se modifică conform formulei: creșterea toleranței de 0,3% din domeniul de măsurare pentru fiecare 10K de abatere de la 20°C. Manometrele din această serie pot fi utilizate cu gaze și lichide inerte pentru aliajele de cupru. Sunt disponibile cu diametru de 100mm și 160mm.

Manometrele umplute cu lichid rezistă la șocuri și vibrații.

Seria 113.53

O caracteristică distinctivă a seriei 113.53 este rezistența mecanică. Designul se bazează pe o carcasă din oțel inoxidabil umplut cu lichid (glicerină), ceea ce face ca manometrele să fie rezistente la șocuri și vibrații. Designul oferă tensiometrelor o clasă de protecție IP65, adică o protecție completă împotriva prafului și o rezistență ridicată la stropire. Produsele au ieșiri inferioare sau posterioare cu diametrul M12 sau M20. Modelele cu un diametru de 40 mm au intervale de la 0…1bar la 0…400bar, în timp ce variantele selectate de 80 mm și 100 mm ajung până la 600bar. Manometrele sunt, de asemenea, prevăzute cu o valvă de aerisire. Rezistența la sarcini dinamice face posibilă utilizarea articolelor din seria 113.53 în sistemele hidraulice și de compresie ale mașinilor grele.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu