Tendințe în domeniul energiei

Aducem soluții în piața europeană

by gabi

Timp de decenii, Europa a fost lider mondial în ceea ce privește eficiența, sustenabilitatea și promovarea energiei regenerabile. Inovațiile care apar din Europa sprijină nu numai electrificarea vehiculelor, ci se extind și în alte domenii, cum ar fi sistemele de management al bateriilor (BMS) pentru stive de baterii, aparate electrocasnice și multe altele. Tot ceea ce se realizează în Europa poate fi și este aplicat în piețele din întreaga lume.

Inovarea în domeniul energiei și impulsul dat de Europa pentru sustenabilitate

În Europa, transportul în comun a redus utilizarea mașinilor personale, noile tehnologii permit încălzirea și răcirea mai eficientă a clădirilor, iar supercapacitoarele sunt utilizate pentru a încărca rapid și eficient autobuzele electrice, printre alte progrese.

Există, de asemenea, un impuls puternic în direcția tranziției către surse de energie regenerabilă. Europa este în frunte, transformând rețeaua și utilizarea acesteia, care nu numai că scade consumul, dar caută și surse regenerabile. Distribuția energiei de la un punct la altul și sursele acestei energii se schimbă.

La ceea ce poate părea o scară mai mică, inginerii găsesc modalități de a conserva energia în locuri precum centrele de date și alte clădiri comerciale care nu au fost întotdeauna construite cu gândul la o eficiență ridicată. Sunt explorate oportunitățile de economisire a energiei prin intermediul sistemelor HVAC, inclusiv o trecere la electrificare acolo unde este posibil și căutarea unor căi alternative de creștere a eficienței. Deși aceste eforturi pot avea ca rezultat doar o reducere de câțiva wați ici și colo, ele se adună și pot avea un impact semnificativ în timp.

DigiKey și ADI încurajează inovarea

Inovarea are loc peste tot, de la dispozitive portabile precum telefoanele la sisteme de transport, radare și multe altele. Posibilitățile sunt vaste și pot fi aplicate în diverse industrii și aplicații.

În calitate de lideri în acest domeniu, DigiKey și Analog Devices (ADI) oferă soluții de ultimă generație care accelerează progresul, inclusiv setul de instrumente MAXESSENTIAL02EP, Silent Switcher® și LTpowerCAD:

  • Setul de instrumente MAXESSENTIAL02EP

Cererea de produse electronice mici și fiabile este în creștere. Setul de instrumente MAXESSENTIAL02EP oferă nouă dispozitive de conversie în cadrul unui singur set de instrumente gata de utilizare, oferind inginerilor posibilitatea de a testa, proiecta și crea prototipuri pentru dispozitive mici disponibile într-un singur set de instrumente compact.

În industriile actuale, aflate în plină transformare, soluțiile electronice puternice au căpătat mai multă importanță ca niciodată. Setul de instrumente MAXESSENTIAL02EP oferă inginerilor o resursă tangibilă cu care să lucreze, facând din acesta, aproape, o jucărie. Această abordare facilitează testarea, modificarea și inovarea prin intermediul unei plăci “all-in-one” imediat ce este scoasă din cutie. Oferind inginerilor posibilitatea de a atinge fizic și de a testa o componentă poate face diferența atunci când vine vorba de idei noi și inovație.

Deși este bine să aveți soluții specializate, soluțiile standard, cum ar fi setul de instrumente MAXESSENTIAL02EP, au o mare valoare și pot oferi o soluție universală care va funcționa pentru o gamă largă de industrii.

  • Tehnologia Silent Switcher®

Cererea pentru o tehnologie compactă, cu anulare a zgomotului, care îmbunătățește performanța în materie de interferențe electromagnetice (EMI) și sporește eficiența, este în creștere în diverse industrii, de la cea medicală la cea aerospațială. ADI’s Silent Switcher® Tehnologia Silent Switcher® de la ADI este utilă pentru o gamă largă de aplicații, prelungind timpul de funcționare, reducând consumul de energie și permițând o apropiere mai mare de punctul de sarcină.

Inginerii s-au luptat mult timp cu obținerea unei eficiențe optime, minimizând în același timp EMI. Silent Switcher abordează această provocare prin reducerea semnificativă a emisiilor radiate în sursele de alimentare cu comutație. În trecut, singura opțiune viabilă era să se folosească ecranarea sau să se închidă dispozitivul într-o cutie metalică. Deși eficientă, această abordare este costisitoare, greoaie și complexă. Ecranarea împotriva emisiilor radiate nu este o sarcină simplă, însă Silent Switchers reduce substanțial aceste emisii, oferind utilizatorilor o soluție mult mai sustenabilă.

Cea mai recentă generație de Silent Switchers utilizează o tehnologie inovatoare de referință de tensiune și de reacție, minimizând cu eficacitate zgomotul de joasă frecvență în intervalul 10 hertzi – 100 kilohertzi.

Silent Switchers oferă, totodată, capacitatea de a spori eficiența conversiei. În scenarii specifice, economiile de energie ar putea părea modeste, însumând, poate, doar câțiva wați. Totuși, atunci când aceste sisteme sunt implementate pe scară largă, efectul cumulativ poate fi substanțial. Eforturile de electrificare la scară mai mică completează peisajul mai larg, aliniindu-se la evoluțiile care au loc într-un spectru mai larg în domeniul transporturilor, al clădirilor comerciale și al locuințelor. 

  • LTpowerCAD

Programul LTpowerCAD® este un instrument complet de proiectare a surselor de alimentare care poate ușura semnificativ construcția acestora. Programul oferă recomandări pentru valorile componentelor și estimări de performanță specifice aplicației utilizatorului cu produse de putere de la ADI. În comparație cu un instrument de simulare, acesta poate calcula efectiv circuitul și valorile componentelor externe, sprijinind procesul de proiectare. Un inginer poate determina ce tip de inductor, capacitoare și altele să folosească. Cineva poate introduce tensiunea de intrare, tensiunea de ieșire și tipul de circuit, iar instrumentul poate sugera componente externe.

DigiKey + ADI – Sprijinirea celor mai strălucite minți

Parteneriatele, cum ar fi cel dintre DigiKey și ADI, susțin progresul, fie că este vorba de furnizarea de soluții unui proiectant dintr-o mare unitate industrială, unui elev care vine cu o soluție pentru o temă de clasă sau unui inginer cu 30 de ani de experiență. Inovația poate veni de oriunde! DigiKey și ADI se asigură că inovatorii și cei care rezolvă probleme au la îndemână tot ce au nevoie pentru a construi, testa și dezvolta noi tehnologii care vor purta spre viitor nu doar Europa, ci și restul lumii.

Site-ul web EngineerZone al ADI a fost special proiectat pentru ca inginerii să găsească răspunsuri și să pună întrebări. Vizitatorii pot căuta pentru a vedea dacă o întrebare a mai fost pusă înainte și pot găsi un răspuns. Sau, dacă o întrebare nu a fost pusă niciodată, un inginer ADI va răspunde la întrebare. EngineerZone este deschis oricui și reprezintă o resursă excelentă pentru ingineri și proiectanți de la toate nivelurile de experiență.

Iar TechForum de la DigiKey este un forum de discuții care acoperă întregul catalog de produse pentru toate tipurile de componente și întrebări de proiectare. Atât membrii comunității TechForum, cât și specialiștii echipei de asistență DigiKey contribuie și colaborează la răspunsuri și idei pe tot forumul. Comunitatea este dedicată tuturor celor care caută soluții la problemele și ideile lor legate de inginerie și de componente și dispune de o secțiune dedicată aplicațiilor de putere.

DigiKey, în parteneriat cu ADI, se angajează să ofere inginerilor componentele de care au nevoie pentru a inova și a dezvolta noi tehnologii, în plus, oferă livrare gratuită în 48 de ore în toată Europa. DigiKey oferă cea mai mare selecție de componente electronice din lume, disponibilă în stoc și gata de livrare, precum și asistență la nivel local, asigurând astfel comunității europene de ingineri din domeniul energiei electrice ceea ce au nevoie 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. În plus, DigiKey și ADI dispun de resurse gratuite, precum videoclipuri, foi de date și documente tehnice pentru a sprijini inovația.

 Explorați toate soluțiile performante de gestionare a energiei de la ADI disponibile pe site-ul DigiKey la această adresă: https://www.digikey.com/en/supplier-centers/analog-devices. [ aici ] Împreună, DigiKey și ADI înțeleg cerințele inginerilor, dispun de portofoliul de produse pentru a sprijini inovația, precum și de amploarea și disponibilitatea pentru a aduce produsele în mâinile inginerilor. Prin eforturile lor de colaborare, aceștia fac ca inovația să evolueze, ajutând la accelerarea timpului de lansare pe piață, oferind în același timp cea mai bună performanță din clasa lor.

Autori:
Frederik Dostal,
Business development manager, power management, multi-market-power group,
Analog Devices

Shawn Luke,
Technical marketing engineer,
DigiKey

Analog Devices este lider mondial în proiectarea, fabricarea și comercializarea unui portofoliu larg de circuite integrate (IC) analogice, de semnal mixt și de procesare digitală a semnalelor (DSP) de înaltă performanță, utilizate în aproape toate tipurile de echipamente electronice.

DigiKey este recunoscut ca lider global și inovator continuu în distribuția de componente electronice și produse de automatizare de ultimă generație la nivel mondial, oferind peste 17,2 milioane de componente de la peste 2.800 de producători de marcă de calitate.

DigiKey   |   https://www.digikey.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu