Tehnologia senzorilor #LikeABosch: noul senzor robust de presiune barometrică este pregătit pentru condiții dificile

BMP585 oferă performanțe fără compromisuri cu rezistență la lichide

by gabi

Senzorii de presiune barometrică sunt o componentă cheie în dispozitivele purtabile de monitorizare pentru fitness și în alte aplicații, permițând determinarea exactă a altitudinii. Bosch Sensortec continuă să împingă limitele posibilităților, prezentând modelul BMP585 la CES din Las Vegas, Nevada. BMP585 este un senzor de presiune barometrică robust, care poate fi utilizat sub apă și în medii dificile – de exemplu, în dispozitivele purtabile pentru înot.

BMP585 include un înveliș din gel rezistent la lichide, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat în dispozitive purtabile care vor fi expuse la apă sau la alte lichide, inclusiv apă sărată și apă clorurată din piscine. Acesta integrează toate caracteristicile senzorului de presiune BMP581 existent de la Bosch, cu cea mai bună precizie comparabilă din clasa sa, oferind în același timp robustețea necesară pentru noile cazuri de utilizare. Consumul redus de putere asigură o durată lungă de viață a bateriei în aplicațiile purtabile, auditive și portabile.

Fără griji și pregătit pentru orice aventură: BMP585 oferă date topografice fiabile pentru distanța parcursă și altitudinea în metri aferentă în cazul expedițiilor montane sau al alergărilor, susținând astfel datele GPS și permițând o localizare și o navigare precise.

Datorită rezistenței sale la apă și la substanțe chimice, BMP585 este, de asemenea, perfect potrivit pentru o varietate de cazuri de utilizare industrială, cum ar fi detectarea nivelului de lichid. Deoarece etanșarea sa blochează accesul prafului, senzorul este ideal pentru detectarea colmatărilor în aparatele de uz casnic, cum ar fi aspiratoarele.

Cea mai bună performanță din clasa sa și un consum de curent ultra-redus

BMP585 oferă cea mai bună performanță din clasa sa, similară cu cea a senzorului BMP581 existent de la Bosch. Acesta oferă o precizie relativă excelentă de ±0,06 hPa și o precizie absolută tipică de ±0,5 hPa. BMP585 are un offset tipic al coeficientului de temperatură (TCO) de doar ±0,5 Pa/K și un zgomot RMS scăzut de 0,08 Pa @ 1000 hPa (tipic). Deriva pe termen lung pe parcursul a 12 luni este de numai ±0,2 hPa.
Consumul tipic de curent de numai 1,3 μA la o rată de date de 1 Hz prelungește substanțial durata de viață a bateriei. BMP585 oferă o interfață digitală, serială I2C, I3C și SPI.

BMP585 este furnizat într-o capsulă compactă LGA cu 9-pini, măsurând doar 3,25 mm × 3,25 mm × 1,86 mm³, fiind suficient de mic pentru a fi utilizat în ceasuri inteligente și alte dispozitive purtabile.

Disponibilitate: BMP585 este disponibil în al doilea trimestru al anului 2023.

Bosch Sensortec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu