Tehnologia senzorilor #LikeABosch: cel mai mic senzor de particule din lume revoluționează măsurarea calității aerului

Senzorul silențios, fără ventilator și fără întreținere oferă date precise

by gabi

Aerul curat este fundamental pentru sănătatea și bunăstarea noastră. În prezent, oamenii își petrec de obicei aproximativ 90% din timp în interior, ceea ce are un impact negativ pe termen lung asupra sănătății, deoarece aerul din interior este de trei până la cinci ori mai poluat decât în mediul exterior în majoritatea părților lumii. O componentă majoră a acestei poluări este reprezentată de praful fin cunoscut sub numele de particule PM2,5, care sunt particule solide și lichide mai mici de 2,5 µm. Aceste particule sunt inhalate și pătrund în plămâni, unde cauzează probleme grave de sănătate.

Cele mai uzuale stații de măsurare a calității aerului furnizează doar date din exterior mediate în timp, nereușind să ofere în timp real informații locale, cele mai relevante pentru sănătatea noastră.

Elementul de detecție BMV080 măsoară doar 4,2 × 3,5 × 3 mm³ (L × L × H), ceea ce reprezintă un volum de peste 450 de ori mai mic decât orice alt dispozitiv comparabil de pe piață. Dimensiunea minusculă și designul fără ventilator și neintruziv al BMV080 schimbă regulile jocului, iar funcționarea sa silențioasă înseamnă că nu deranjează rezidenții care ar putea dormi sau lucra.

Noul senzor nu necesită întreținere, neavând acumulări de praf induse de ventilator, ceea ce înseamnă că este mai fiabil și mai puțin predispus la defecțiuni. Este o potrivire naturală pentru dispozitivele purtabile sau IoT ultracompacte, cum ar fi monitoarele de calitate a aerului, termostatele inteligente, boxele inteligente, întrerupătoarele inteligente și purificatoarele de aer inteligente.

Senzorii PM2,5 de ultimă generație similari se bazează în totalitate pe un ventilator pentru a extrage aerul dintr-un fascicul laser, unde o fotodiodă detectează și măsoară apoi particulele pe măsură ce acestea reflectă sau blochează lumina laserului. BMV080 utilizează un design inovator bazat pe lasere ultracompacte cu fotodiode integrate. Acesta aplică algoritmi sofisticați pentru a măsura concentrația de PM2,5 direct din aer, fără a necesita un ventilator.

Inovația aduce conștientizare și opțiuni pentru persoanele care prețuiesc un stil de viață sănătos. Noul senzor este ușor de integrat în sistemele ultracompacte pentru locuințe și clădiri inteligente bazate pe IoT, pentru a transmite notificări rezidenților cu privire la calitatea aerului atunci când nivelurile de PM2,5 depășesc un nivel de prag. Pentru a lua măsuri, rezidentul sau sistemul de automatizare a locuinței poate asigura aerisirea prin pornirea unui ventilator de evacuare sau a unui filtru pentru a curăța aerul.

Disponibilitate: Mostrele de produse vor fi disponibile în 2023.

Bosch Sensortec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu