Tehnologia BodyCom™ de la Microchip

by donpedro

Microchip a prezentat la expoziţia Embedded World din Germania, tehnologia sa BodyCom™, ce oferă proiectanţilor prima modalitate de a utiliza corpul omenesc precum un canal de comunicaţie securizat

.
Comparativ cu metodele fără fir existente, tehnologia BodyCom necesită un consum energetic redus, crescând în acelaşi timp securitatea prin autentificare bidirecţională. Deoarece nu sunt necesare antene RF, tehnologia BodyCom simplifică proiectul la nivel de circuit şi

diminuează necesarul de materiale (BOM). Toate acestea se datorează BodyCom Development V1.0 Framework, care este furnizat prin bibliotecile software gratuite ce lucrează cu toate microcontrolerele Microchip PIC® pe 8-, 16- şi 32 de biţi, care sunt mai mult de 900.

Tehnologia BodyCom este activată prin conectare capacitivă la corpul uman. Sistemul începe să comunice apoi bidirecţional între un controler centralizat şi una sau mai multe unităţi wireless. Există numeroase aplicaţii unde este esenţială o comunicaţie wireless securizată, şi nu există canal de comunicaţie mai sigur decât corpul uman. Acest lucru este în mod special adevărat atunci când este adăugată autentificare bidirecţională pentru a asigura suport criptării avansate, precum tehnologia KeeLoq® şi AES.
De exemplu, tehnologia BodyCom ajută la prevenirea problemei de ,,Atac releu”, tipică sistemelor de securitate de intrare pasivă fără cheie din industria auto.
Mai sigur, proiectele de comunicaţie pe distanţă mică sunt alimentate de la baterii şi au constrângeri ridicate de preţ. Tehnologia BodyCom creşte semnificativ durata de viaţă a bateriilor prin eliminarea necesităţii unui transceiver wireless sau a unor câmpuri inductive de înaltă putere. De asemenea tehnologia simplifică dezvoltarea şi reduce lista de materiale necesare, deoarece proiectarea antenei nu este necesară şi se utilizează un framework de joasă frecvenţă cu un microcontroler obişnuit şi frecvenţe AFE standard (125kHz şi 8MHz), fără a fi necesare cristale de cuarţ externe.
Tehnologia BodyCom elimină de asemenea costul şi complexitatea certificării deoarece se conformează cu FCC Partea 15-B pentru emisiile de radiaţii.

Microchip Technology
www.microchip.com/get/GA5E

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu