Taiwan Semiconductor Manufacturing Company

by donpedro

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company a devenit primul fabricant de circuite integrate care intenţionează să utilizeze proprietatea intelectuală (IP) în proiectarea măştilor circuitelor integrate în chipurile realizate în fabricile proprii. În plus, pentru promovarea utilizării standardului VSIA (Virtual Socket Interface Association) referitor la urmărirea drepturilor de autor asupra proprietăţii intelectuale, TSMC va utiliza date privind IP în proiectarea măştilor circuitelor integrate pentru a furniza rapoarte detaliate de utilizare a IP.
“Standardul VSIA oferă o metodă simplă de identificare a blocurilor cu IP dintr-un proiect. Combinând această metodă cu sistemul TOM (Total Order Management) propriu pot fi realizate o mulţime de lucruri cu o cantitate mică de informaţie obţinută de pe chip. De exemplu, putem veni în ajutorul proiectanţilor pentru a evita greşelile costisitoare prin identificarea variantelor vechi ale chipurilor înainte ca masca să fie creată. Similar, putem oferi furnizorilor IP date reale despre comportarea modulelor create în procesul de fabricaţie” – Silphy Ou manager program IP al filialei TSMC din America de Nord.
Sistemul TSMC de indicare al IP foloseşte standardul VCID (Virtual Component IDentification) Versiunea 1.0 pentru indicatori fizici dezvoltat de VSIA. Acest indicator IP standard permite TSMC şi dezvoltatorilor IP să monitorizeze utilizarea IP în procesele de fabricaţie. Acest lucru este realizat prin integrarea datelor necesare monitorizării într-un layer nefolosit în variantele anterioare din fişierul GDSII – Stream ce descrie proiectarea chipului. TSMC extrage datele IP indicate din acel nivel în mod similar explorării fişierului GDSII în procesul de construire a măştii.
Această metodologie, care în varianta originală a fost dezvoltată de Artisan Components şi oferită ca standard pentru VSIA, se adresează monitărizării IP în procesul de fabricaţie respectiv realizarea măştii. TSMC a colaborat cu Artisan Components pentru a crea un sistem de explorare ce citeşte datele VCID ale măştilor. TSMC poate interfaţa aceste sisteme de explorare a IP în propria infrastructură de informatizare a procesului de fabricaţie. Acest lucru permite TSMC să extindă valoarea sistemului de monitorizare a IP pentru a genera nu numai rapoarte referitoare la drepturile de autor, dar şi rapoarte complete referitoare la procesul de fabricaţie.
De exemplu comparând informaţiile despre IP dintr-un fişier GDS-II cu procesul de fabricaţie target, sistemul TOM poate avertiza clientul dacă IP materializată în măştile circuitelor integrate dintr-un proiect dat nu este varianta corectă – înainte de realizarea măştii – economisindu-se astfel timp şi bani.
În mod similar având acordul, clienţilor sistemul TOM poate utiliza indicatoare de IP pentru a crea rapoarte corecte de monitorizare a IP.
La simpozioanele TSMC’S Technology ce vor avea loc în 23 Aprilie San Jose-California, 25 Aprilie Austin-Texas, 27 Aprilie Boston, 30 Aprilie Costa Mesa-California, va fi prezentată pe larg această iniţiativă a companiei TSMC.
www.tsmc.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu