Surse de alimentare

by donpedro

După cum, în mod evident, se ştie, sursele de alimentare au o importanţă majoră pentru funcţionarea oricăror echipamente electrice. Firma Aurocon COMPEC vă oferă o paletă foarte bogată de produse şi în acest domeniu, pornind de la surse de
alimentare de laborator, surse de alimentare pentru sisteme de calcul (desktop, server, sisteme de calcul industriale), surse de alimentare modulare pentru sisteme de automatizare (cu prindere pe şină, pe panou, pe perete), surse şi convertoare de tip capsulă cu montare pe circuit PCB, adaptoare de tensiune continuă sau alternativă, surse simple (cu sau fără carcasă), surse neîntreruptibile, şi terminând cu echipamente de testare, ca de exemplu LD300, un echipament electronic pentru testarea şi extragerea caracteristicilor surselor de alimentare de CC.
În prezentul articol vor fi descrise câteva exemple din cadrul acestei categorii
.

Sursă de alimentare de laborator ISO-TECH IPS 2302A

În catalogul Aurocon COMPEC poate fi identificat un ghid de selecţie al surselor de alimentare Iso-Tech, precum şi alte tipuri de surse. Se poate constata plaja largă acoperită de acestea.
Sursa de alimentare ISO-TECH IPS 2302A este o sursă de alimentare cu indicator analogic, cu două ieşiri variabile şi o ieşire fixă de 5V. Sursa poate lucra şi în modurile serie şi paralel, în acesta din urmă având şi autotracking.
Aparatul dispune de 4 indicatoare analogice pentru curent şi tensiune
Sursa este compatibilă cu circuite TTL
Protecţie la suprasarcină şi scurtcircuit.

Caracteristici tehnice

Sursă de tip Industrial 1U

Nr. stoc 444-7807

Este vorba despre o sursă de alimentare pentru sisteme de calcul industriale de tip ATX 2•03 & ATX12V v 1•1, ce oferă un grad înalt de eficienţă şi siguranţă.
Alte caracteristici importante sunt: riplu şi zgomot joase, protecţie la scurtcircuit pe toate ieşirile, protecţie la supratensiune şi la supraputere, protecţie la supraîncălzire, ventilatorul de răcire este foarte fiabil, având lagăre pe rulmenţi.
Opţional se pot oferi şi conector AT şi cablu adaptor ATX – AT.

Caracteristici tehnice

Surse stabilizate GLS

Nr. stoc 310-1083

Aceste tipuri de surse fac parte din categoria surselor pentru sisteme de automatizare. Sunt surse cu ieşire liniară stabilizată şi putere de la 12 la 120W.
Ele sunt destinate pentru instalare în sertare simetrice de 35mm de tip DIN (DIN EN 50 022). Aceste surse pot fi utilizate cu succes într-o gamă foarte largă de aplicaţii de comandă industriale, fiind prevăzute cu siguranţe fuzibile pe intrare şi pe ieşire.

Caracteristici tehnice

Sursă stabilizată de alimentare de 5 W capsulată

Nr. stoc 231-1071

Din bogata ofertă de surse capsulate cu montare pe circuit, liniare sau de tip switch, vă este oferit numai un exemplu, şi anume cea cu numărul de stoc 231-1071. Aceasta, este o sursă complet capsulată, protejată de o carcasă rezistentă din ABS, prevăzută cu opţiune de una sau două ieşiri. Acest dispozitiv standard este destinat alimentării de amplificatoare operaţionale şi circuite logice.
Sunt disponibile mai multe modele, diferenţiate de tensiunea de intrare (110 – 120Vc.a. sau 210 – 250Vc.a.) şi de cea de ieşire: +3,3V/1000mA, +5V/1000mA, ±12V/250mA, ±15V/200mA.
Modelele cu ieşire de 5V sunt prevăzute cu protecţie la scurtcircuit.

Caracteristici tehnice

Surse stabilizate cu una sau mai multe ieşiri seria D500

Nr. stoc 293-6052

Această serie de surse face parte din categoria surselor stabilizate de tip open frame, cu dimensiuni recunoscute internaţional.
Aplicabilitatea este foarte largă, mai ales că opţiunile oferite sunt:
– o singură ieşire, două sau trei ieşiri;
– tensiunile de ieşire pot fi pentru diferitele modele 5V/3A, 5V/6A, 5V/12A, 12-15V, 24-28V, 48V, 100-120V etc. Pentru tabelul de selecţie se poate accesa catalogul online de la adresa www.rsromania.com.

Caracteristici tehnice generale

Convertor cc-cc NMF cu ieşire stabilizată

Nr. stoc 130-3388

Dimensiune mică;
Ieşire stabilizată;
Izolaţie de intrare/ieşire 1KV;
Convertorul este capsulat în carcasă de plastic, iar pentru
performanţele indicate nu este necesar radiator;
Pentru modelul NMF0512S este prevăzut un pin de control pentru lucrul cu Flash PROM-uri.

Caracteristici tehnice

Adaptoare

Nr. stoc 293-2397

În cadrul ofertei noastre se găsesc şi adaptoare de la reţeaua de alimentare. Se pot identifica adaptoare cu ieşire de tensiune continuă, cu ieşire de tensiune alternativă, precum şi adaptoare de tip switch.
Adaptoare de tensiune continuă
Ca exemplu am ales adaptoarele din imagine, compatibile cu prizele standard, în variantele cu ieşire stabilizată sau nestabilizată, cu cablu de 2 m, inversor de polaritate, set de 7 conectori. Tensiunea de ieşire este ajustabilă, cu ajutorul unui buton rotativ de tip switch. Aceste adaptoare nu pot fi folosite ca încărcătoare pentru acumulatori. Adaptoarele nestabilizate vor furniza la ieşire tensiuni mai mari atunci când sunt utilizate la sarcini mai mici decât cele maxime indicate.

Caracteristici tehnice

Adaptoare de tensiune alternativă

Nr. stoc 400-6557

Spre exemplificare au fost alese adaptoarele compatibile cu reţeaua de alimentare (230Vca ±10% 50Hz) din imagine. Dispozitivele sunt prevăzute cu cablu de 2 metri, 2 conectori speciali de tip snap-lock (2,1 x 5,5 x 12mm şi 2,5 x 5,5 x 12mm). şi în acest caz există cele două variante: stabilizat şi nestabilizat.
Din punct de vedere al protecţiei adaptoarele dispun de dublă izolare (clasă de siguranţă IP40), izolare pentru transformator primar/secundar de 4kV. Protecţia internă la scurtcircuit este asigurată de siguranţă fuzibilă în primar. Domeniul de temperatură este de la -10 la +40°C.

Caracteristici tehnice

Stabilizatoare de tensiune OEM Sollatek

Nr. stoc 251-3974

Aplicaţiile includ frigidere, congelatoare, aparate de aer condiţionat etc.;
Destinat stabilizării variaţiilor mari ale tensiunii de alimentare;
Include protecţie la descărcări electrice;
Când tensiunea de alimentare (intrare) este prea mică sau prea mare, deconectează ieşirea.

Caracteristici tehnice

Au fost evidenţiate câteva exemple de surse de alimentare. Pentru a avea acces la oferta completă afirmei Aurocon COMPEC, este suficient să accesaţi adresa catalogului online www.rsromania.com, sau www.aurocon.ro.

Adaugă un comentariu