Surse de alimentare Traco pentru montare pe șină DIN

by donpedro

Una dintre componentele permanente și esențiale ale oricărei instalații industriale este sursa de alimentare. Proiectanții acestui tip de sistem apelează, de obicei, la surse de alimentare care pot fi montate pe o șină DIN. Acest lucru se datorează în principal din două motive – caracterul profesional al acestor construcții și versatilitatea șinei DIN montate în dulapurile electrice. Aceasta poate găzdui nu numai sursa de alimentare, ci și alte elemente de automatizare industrială, cum ar fi protecții, PLC-uri sau alte dispozitive arbitrare plasate într-o carcasă conformă DIN.

Atunci când alegeți sursa de alimentare potrivită pentru instalația pe care o construiți, trebuie să acordați atenție mai multor aspecte, astfel încât dispozitivul ales să poată funcționa fără probleme. Cele mai importante sunt, bineînțeles, tensiunea de ieșire, curentul maxim de ieșire și puterea. Acești parametri trebuie aleși astfel încât sursa de alimentare să poată alimenta cu ușurință alte componente din instalație. De asemenea, merită să acordați atenție tensiunii de alimentare, deoarece nu toate sursele de alimentare sunt dedicate instalației standard de 230V. În special în companiile japoneze, este posibil să se întâlnească așa-numita “tensiune japoneză”, adică o valoare de 100-110V. Dimensiunile fizice ale sursei de alimentare sunt, de asemenea, o problemă importantă – merită să le verificăm în prealabil, astfel încât mai târziu să putem evita situația în care echipamentul achiziționat va fi prea mare și nu va fi posibil să îl plasăm în dulapul electric. Un alt parametru important al unei surse de alimentare este eficiența acesteia.

Atunci când căutați o sursă de alimentare adecvată pentru șină DIN, merită să vă interesați de oferta Traco Power, unul dintre cei mai importanți producători specializați în producția de surse de alimentare industriale încă din 1944.

Surse de alimentare TBL015-124

Seria TBL

Seria TBL include surse de alimentare Traco Power de dimensiuni compacte, special create pentru sistemele de automatizare a clădirilor și fabricilor. Carcasele ultra-compacte, cu profil redus, se potrivesc în dulapuri standard sau în tablouri de distribuție montate pe perete. Dispozitivele din seria TBL, de la 12W până la 150W, sunt echipate cu ieșiri de 5V, 12V și 24V, în funcție de model, care pot fi ușor ajustate. Curentul de ieșire depinde, de asemenea, de modelul specific, dar variază între 0,63A și 10A. Sursele de alimentare pot opera la temperaturi cuprinse între -25°C și 70°C, cu randamente cuprinse între 73% și 87%. Tensiunea pe care trebuie să o furnizăm sursei de alimentare este, de asemenea, inclusă într-o gamă destul de largă, de la 85V AC la 264V AC, valoarea specifică depinzând de model. Seria TBL Traco Power nu necesită împământare, deoarece reprezintă dispozitive de protecție de clasa II.

Surse de alimentare seria TBLC

Surse de alimentare TBLC50-124

Sursele de alimentare industriale DIN seria TBLC sunt, de asemenea, modele compacte, cu dimensiuni în conformitate cu DIN 43 880. Acestea sunt puțin mai ieftine decât seria TBL, iar performanțele lor electrice sunt similare. Tensiunea de ieșire, care este ușor reglabilă, este, de asemenea, de 5V, 12V sau 24V. Curentul maxim de ieșire variază de la 0,25A la 7,5A. Gama de temperaturi de funcționare a seriei TBLC este identică cu cea a TBL și variază între -25°C și 70°C, în timp ce eficiența surselor de alimentare variază între 73% și 90%. Dispozitivele din această serie sunt caracterizate de o tensiune de alimentare foarte largă și universală, de la 85V AC la 264V AC, astfel încât nu trebuie să ne facem griji cu privire la standardul de alimentare din fabrică. Sursele de alimentare TBLC Traco Power sunt modele de clasa II, deci nu necesită împământare.

Seria TIB Traco Power

Surse de alimentare TIB240-148EX

Sursele de alimentare TIB pot fi definite prin două cuvinte – putere și performanță. Tensiunea nominală a acestora este de 12V, 24V sau 48V, având curenți maximi de la 1,7A la 20A, ceea ce duce la puteri ale dispozitivelor de la 80W până la 480W. Sursele de alimentare pot opera la temperaturi cuprinse între -40°C și 70°C și au o eficiență de 88% până la 90%, în funcție de model. La fel ca și produsele din seria TBLC, sursele de alimentare TBI au o toleranță foarte largă la tensiunea de intrare, variind de la 85V AC la 264V AC. În plus, dispozitivele sunt certificate pentru siguranță prin IEC/EN 60950-1, UL 60950-1 și UL 508.

O caracteristică interesantă a surselor de alimentare din seria TIB este capacitatea de a funcționa la o putere crescută cu până la 150% timp de 4 secunde. Ca urmare, acestea pot fi utilizate cu ușurință în sistemele de automatizare bazate pe actuatoare sau motoare cu curent de pornire. În plus, sursele de alimentare sunt echipate cu PFC activ. Este un sistem care adaptează în timp real funcționarea sursei de alimentare la condițiile de rețea și la sarcină.

Surse de alimentare TIS300-172

Surse de alimentare Traco Power seria TIS

Ultima serie de la Traco Power sunt sursele de alimentare TIS, de dimensiuni ceva mai mari și cu un design de mare putere, de la 50W la 600W. Tensiunea de ieșire este, în funcție de model, de 12V, 24V, 48V sau 72V, iar curenții nominali au valori între 1,5A și 24A. Nivelul tensiunii de ieșire, ca și în alte serii ale acestui producător, poate fi ușor ajustat. Eficiența surselor de alimentare este de 85% sau 90% și pot opera la temperaturi cuprinse între -25°C și 70°C. Gama de putere este universală, de la 93V AC la 264V AC, dar seria include și modele cu o gamă ușor mai restrânsă, adaptate la anumite regiuni și standarde de tensiune. Seria TIS Traco Power poate fi combinată cu ușurință cu alte module funcționale – de exemplu, cu modulul UDS, unitatea poate fi transformată într-un UPS DC cu baterie de rezervă automată. Această funcție este foarte des necesară în aplicațiile în care este necesară oprirea temporizată a sistemelor de producție. Sursele de alimentare TIS necesită împământare datorită protecției de clasa 1.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Transfer Multisort Elektronik

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu